The 69 Eyes – ősszel érkezik a finn vámpírok új albuma


A finn gótikus glam-rocker The 69 Eyes az idei évben ünnepli fennállása 30. évfordulóját. Helsinki vámpírjai szeptember 13-án West End címmel a Nuclear Blast gondozásában adják ki 12. nagylemezükre, amelyre 11 tempós rock-himnusz került fel, tele „keménységgel, sötét memento mori-pillanatokkal és fekete humorral„.
 

A West End egy sötét képet fest elénk. Amikor valami meghal, helyében egy új élet virágzik; nekünk pedig folyamatosan változásokon kell átesnünk annak érdekében, hogy életben maradjunk.” – magyarázza az új album koncepcióját Jyrki 69 énekes. „Érzésem szerint ez a bolgyó jelenleg forduló pontját éli – a nyugati világ a végéhez közeledik, innen ered a kérdés is: Mi lesz, ha a nyugat elkárhozik…? A lemezcímnek egyébként többféle jelentése is van… de affelől megnyugtathatunk mindenkit, hogy semmi köze nincs a Pet Shop Boys-hoz, sem Londonhoz…

A lemezről 27 & Done című daluk hivatalos videoklipje nézhető meg, amelyben a 27 Club című horrorfilm egyes jelenetei is felfedezhetők.


A 27 & Done című szám koncepciója Hollywood témáján alapszik. Mindenki oda megy, aki szeretné valóra váltani álmait; viszont nagyon ritka eset, ha ebből meg is valósul valami. Ugyanez igaz az élet több állomására, eseményére is. Hollywood egy olyan hely, ami reménytelenné teszi az embereket; mi pedig ezt a sötét, ellentmondásos vibrálást szerettük volna belevinni ebbe a dalba. Másrészt ugyanakkor az életet ünnepli ez a nóta; vagyis izgatottan megyünk Hollywood-ba, várjuk, hogy legendákkal találkozhassunk, és élvezzük az életet, ahelyett, hogy azon aggódnánk, mások mit gondolnak rólunk…” – mondta Jyrki 69 a dalról.

A rajingóknak jó hír, hogy a zenekar november 12-én, Budapesten a Barba Negrában lép fel.
 
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.