Gortva – egy új hazai underground metal projekt

A Gortva egy új hazai underground old-school raw death metal projekt, amely mögött a multi-instrumentalista Astru és zenészbarátai állnak, amit saját szavaival az alábbiakban mutat be:

A Gortva Projectet 2015 decemberében alapítottuk Eggel (ex Level Exit), és Murphyvel (ex-Megazetor, ex-Ad Astra, Gore Thrower). Egg jó ideje tervezte már, hogy Jim Jonesal és velem zenekarra viszi az ötleteit, de dobos és idő híján egyre csak halasztódott a dolog. Ebben a felállásban (Egg – gitár, Murphy – dob, Astru – mélygitár) egyetlen próba volt, Egg nem ért rá többé, dolgai akadtak, úgyhogy lelépett a riffjeivel együtt, így én lettem a gitáros/riffgyártó és Murphy tesója, Kagf szállt be basszusgitározni (ex-Megazetor , Gore Thrower , ex -Radikális Amputáció, Pangó Alkesz gitáros). Pár hónapig Szőllősi Balázs (ex-Turulvér) töltötte be az énekesi posztot, de aztán Jim Jones (Kolp, Veér, Purulent Rites) lett az állandó tag így ez lett a stabil Gortva felállás. 2018-ban kezdődtek az album felvételei, a dobfelvételek és dob masterek a Rockout-ban készültek WLR barátunkkal, az ének Knot Kolpnál lett felüvöltve, a gitárok és a master nálam készült, és ezzel így be is fejeződött a történet.
 

http://www.youtube.com/watch?v=k4PyED6gpcQ&

http://www.youtube.com/watch?v=Nh8Hnaf4ikM&

A HOD presents gondozásában megjelent 9 tételes Persona Non Grata anyaguk az alábbiakban érhető el, és szabadon le is tölthető.

Persona Non Grata by Gortva
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.