Koncertek
Midnight Ghost Tour 2019
január 27.,
Dürer Kert - Room 041
Blackened Mysticism Fesztivál 2019
február 16.,
Kaptár Klub
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
Arcane Astral Aeons Tour - Part 2.
március 12.,
Dürer Kert - Room 041
Wayfarers & Warriors Tour 2019
március 13.,
Barba Negra
Ramagehead Tour 2019
március 13.,
Dürer Kert
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
The Atlantic - Europe 2019
április 11.,
Dürer Kert
Easter in Hell European Tour 2019
április 15.,
Dürer Kert
Kissin' Dynamite - Europe in Ecstasy Tour 2019
április 18., 20:00,
Dürer Kert - Room 041
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
Midnight, Iron Steel
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata
április 23.,
Dürer Kert - Room 041
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Simulation Theory World Tour
május 28.,
BudapestArena
Metalfest Open Air 2019
május 31.,
Amfiteátr Lochotín
Slayer
június 11.,
BudapestArena
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
Amon Amarth, Trivium
június 12., 20:00,
Barba Negra Track
Nova Rock 2019
június 13., 10:00,
Pannonia Fields
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
továbbá
Partnerek
Hírek
hirlevel
Facebookra vele! 2008. december 17., szerda, 11:59, godfucked ^^
Az alábbiakban a Metal Angel zenekar hivatalos hírlevelét olvashatjátok, amiben a Tribute Land nevű érdekvédelmi szervezet "hasznos" tevékenységéről:

Mint az köztudott, múlt hónap végén megjelent egy értesítés.

"Tribute Land - Csak a legjobbak!
2008-11-28
Régóta szükség volt már hasonló szerveződésre, végül idén ősszel megalakult a Tribute Zenekarok Egyesülete, a Tribute Land. Az öt alapító zenekar pedig nem más, mint a Guns n' Roses magyarhangjaként ismert és külföldön is népszerű Hollywood Rose zenekar, a Judas Priest tribute Meltdown, a tavasszal ismét turnéra induló AC/DC zenéjét játszó AB/CD zenekar, a Metallica hazai verziója Magnetica néven, végül pedig a magyar Iron Maiden, vagyis az Iron Maidnem zenekar. Nem lesz többet fejetlenség, és nem lesznek átvágott bandák. Keresik viszont a legjobbakat. hiszen a szabályok szerint minden egyes anyazenekarból csupán egy lehet az Egyesület listáján. A társulás maga, viszont kétcélú: egyrészt érdekvédelem a klubokkal, fesztiválokkal és valamennyi koncertszervezővel szemben, másrészt pedig egy országos összefogás, amely koncertszervezési és management feladatokat lát el. A Tribute Zenekarok Egyesületének első megnyilvánulása, - amolyan bemutatkozásként -, a januári "PeCsás" tribute fesztivál lesz, egy 3 színpadon megrendezett megabuli.
A tribute műfajt sokan szeretik, mert elhozza a távoli, vagy akár már feloszlott kedvenc bandáinkat. Megelevenít egy stílust, egy kort. Végül
pedig, s ez egy nagyon fontos tényező, visszahozta az élőzene, a koncert, ezzel együtt pedig a minőségi zene szeretetét. Tehát mostantól ezek a magyarhangok egy helyen lesznek. A szerveződés pedig elősegíti a mára már amúgy is népszerű emlékzenekar-kultúra helyzetét.
További infók a www.tributeland.hu oldalon, hamarosan."

A rengeteg tribute zenész és egyéb tiltakozó egyike voltam aki természetesen nemhogy nemtetszését fejezte ki hanem tiltakozott a diktatórikusan,legcsekélyebb demokratizmust is semmibevevő tömörülés ellen.Nem csak zenészek tiltakoztak, ezért Magyarország legtöbb regisztrált rockert számláló portáljának egyik adminisztrátora azonnal önálló tiltakozó topikot hozott létre, én személy szerint meg hivatalosan közzétettem egy ún. "nyílt levelet" minden elérhető fórumon.A nyílt leveles tiltakozásomat az ügyben közzétette egy másik ismert webzine is hiszen ők sem értettek egyet a Tribute Land által megfogalmazott alapelvekkel.

Az egyik érintett zenekar gitárosának önmagukat védő ám hirtelen már engem támadó levelét betettem a topikba mivel úgy éreztem a "tribute botrány" szerves része tehát mindenkinek jogában áll megtudni minden részletet a témában.
Sajnos egy idő után azt lehetett érzékelni hogy már nemhogy nem érzi senki annak súlyát amit elkövettek hanem az egész sztory mintegy "felbújtójává" lettem kikiáltva.Többen kérték a válaszokat az illetékes zenekaroktól de sajnos annyira engem akartak mocskolni hogy már megfeledkeztek arról hogy nem a Metal Angel harcol egyedül az igazságért és igazából nem én vagyok a téma alapja.


Ekkor jött az eget rengető fordulat! A Kiss Forever Band egyik tagja ugyanis hozzászólt a témához és leleplezte nem csak azt hogy az addig ott írogató másik tribute zenekar tagjai nem mondtak igazat hanem olyan információkat is leírt amit mi a tiltakozók nem tudtunk nem igazként elkönyvelni.

Pocky Demon ezt írta:

"Hello Mindenkinek!

Én a Kiss Forever Band tagja vagyok és - néhány részlettől eltekintve - egyetértek a Metal Angel által írt nyílt levél tartalmával! Ott voltam amikor a TributeLand alakult de a hallottak után mi nem akartunk csatlakozni, mert úgy láttuk ez a társaság nem szolgálja azt a célt, amit hangzatosan maguk elé tűztek. Továbbá már a Tribute Fesztiváltól is elzárkóztunk pedig már kétszer is játszottunk ezen a rendezvényen amíg nem lettünk "szálka" mert NEM léptünk be a "szakszervezetbe". Aki nem tudná ebben a csoportosulásban leginkább a szakmai féltékenység a mérvadó! Higgyétek el olyan dolgokat hallottam az alakuló gyűlésen hogy el sem tudjátok képzelni! Olyan dolgokra hivatkoznak mint pl: kicsi a piac kettő vagy több Metallica v. GNR bandának az ACDC-ről már nem is szólva.Na ezért nem akarnak, csak egyet minden bandából,hogy ne legyen konkurensük MO.-on. Ennyire egyszerű, ráadásul tagdíj is van de ennek mértékéről nincs fogalmam mert ez volt a csúcs amikor azt
mondtam a Vörös Gabinak (volt Osszin basszer) hogy Kössz de ennyire nem szar a helyzet, hogy egy buliba legyek veletek! Sajnos máris érezhető a klikk nyomása, mert pl:a Rocktogonban játszok a másik bandámmal a Jolly Roger-rel és a AC/DC/GT-t akarjuk vendégbandának de az ABCD zenekar már "lestoppolta" a klubbot és nem engednek be másik ACDC bandát mondván ez az Ő helyük! Ja,MO.-on van zenész szakszervezet - én is tagja vagyok - de az egészen másképp működik, ráadásul ott az alapítók közt találjuk Presser-t, Bródy-t,akik bár nem mindenki számára egyek a rockzenével de azt hiszem Ők már letettek az asztalra egyet s mást! Ennyit szerettem volna mondani!
Köszönöm hogy elolvastátok!"

A történethez hozzátartozik,hogy ahogy megtudtuk ezt a Tribute Land dolgot elhatároztuk hogy feloszlik a Judas Beast zenekar hiszen így, ilyen
korlátozott körülmények között már nincs értelme muzsikálni. Odáig meg nem engedjük hogy megalázzanak bennünket hogy pincében vagy telefonfülkében legyen csak lehetőségünk bemutatni a Judas Priest Tribute Show produkciónkat. Önérzetünk,önbecsülésünk azért nekünk is van. Ha a magyar Meltdown zenekar kikiáltotta saját magát a "legjobbnak", akkor bármit teszünk is, a Tribute Land-del,Vörös Gábor koncertszervezővel és ezt az egészet a háttérből támogató egyik ismert koncertszervező céggel valamint az ugyancsak háttérből figyelő más szervezettel nem tudunk sem harcolni sem versenyezni.

Ekkor ismét fordulat történt.

Valakinek vagy valakiknek fontosabb mindennél a Tribute Land és egyrészt különös telefonfenyegetést kaptam ordítva és ocsmány szavakkal fűszerezve a mondanivalót természetesen takart számmal, valamint nem sokkal később kamu freemail címről szinte a telefonban elmondottakkal megegyező tartalmú @-mailt.
A fenyegetésen kívül a lényeg az volt,hogy azonnal tüntessem el a topikot, fejezzem be a "felbújtást", "aknamunkát" a többi tribute zenekar
becsületét sértve és húzzam meg magamat. Annyit megtudtam az oldal üzemeltetőjétől hogy tőle is követelték a Tribute
Land topik felszámolását!

Én nem bánom hogy elindult a tiltakozás hiszen lelepleztünk valamit. Egész életemben a zenében uralkodó korrupció ellen tettem/harcoltam és bárki,bármennyire fenyeget akkor sem fogom feladni az értékrendemet és a tisztességbe vetett hitemet.
Amikor tavaly a Petőfi Csarnok koncertszervezője azt írta nekem, hogy "egyébként kinyalhatom" (mint ismert már ott is kihagytak bennünket az
akkori Tribute Fesztiválból) semmi mást nem tettem mint felhívtam a PECSA-t és érdeklődtem hogy hogyan is gondolta az illető a kinyalattatást véghezvinni?
Persze nem válaszolt,hirtelen házonkívül volt.

Mivel videóinkat, linkjeinket megtalálni Braziliától K.K Downing Judas Priest gitáros Steel Mill oldalán keresztül http://www.kkdowning.net/Interviews/metalangel.htm, Törökországon át Japántól Ausztráliáig, USA-tól Rob Halford énekes oldaláig (ahol egy csak külföldieknek rendezett szavazáson bőven megelőztünk mindenkit) http://www.robhalford.com/streetteams/coverbands.html
stb, úgy érzem hogy csak dicsőséget hoztunk a bandával hazánknak mégha csak egy tribute zenekar vagyunk is.

Én a CODE nevű szegedi zenekarban kezdtem a Judas Priest előtti tisztelgésemet a 80-as évek elején,akkor amikor sokan még nemhogy nem tributeködtek, hanem azt sem tudták mi az hogy Judas Priest. Sokáig az akkori Pandora's Box előzenekara voltunk. Búcsúkoncertünkre több, mint 1300 ember volt kíváncsi és tombolta végig velünk pld a Freewheel Burninget! 1985-ben gitárból OSZK vizsgát tettem és hivatásos előadóművészként működtem.Svédországban basszusgitáros/énekesként saját heavy metal zenekart alapítottam 1987-ben és 1990-ben Stockholmban lemezt csináltam. Már 2006 augusztusában is de 2007 májusában összehoztam a végleges felállású Judas Beast tribute zenekart. Célom az volt, hogy egy olyan korábban itthon nem tapasztalt Judas Priest tribute zenekart csináljak amiben nem csak a dalok
megszólaltatása hanem a hiteles színpadi kinézet is fontos legyen. A fiatal tehetségeket támogatva alig 21 éves srácokból állt a harci szekerünk "hármas fogata". 2006-ban megalapítottam sokak örömére a HALFORD FAN CLUB HUNGARY-t
is.
A kifelé mosolygós ám egymás háta mögött leginkább vicsorgó magyar szakma egyes tagjai és szakmai féltékenységük azonban végül olyan diktatúrát kreált (mivel hiábavaló volt mindennemű hátmögött véghezvitt korábbi próbálkozásuk ellenünk) amivel végül totálisan ellehetetlenítették a zenekarom pályafutását ezért 2008. december 20.-án lesz utolsó koncertünk a ROCKEREK KARÁCSONYA a GYÁR-ban és 19 hónap és 26 koncertünk után feloszlik végleg a Judas Beast.
A sok hazai koncertemlék mellé örökre ottmarad bennem is az erdélyi sportcsarnokos bulink Sepsiszentgyörgyön ahol 800 metal fan tombolta végig a műsorunkat de a szlovákiai révkomáromi Cyparis buli sem lesz soha elfeledve.Köszönünk mindent a bennünket támogatóknak! Kétszínű és irígy ám önmagukra oly' büszke magyar zenészek és azok hasonszőrű barátai a különböző
webzineknél és a "zenéhez közeli helyeken", megfeszített erővel, szüntelen aljas módon munkálkodtak két éven keresztül azon, hogy tönkretegyék a csapatunkat illetve mocskolják személyemet. Lebuziztak, lenáciztak és lezsidóztak! Hazugságokat terjesztettek de nem sikerült félreállítani sem engem sem a zenekaromat.
Végül a TRIBUTE LAND nevű csoportosulással elérték céljukat. Sem nekem személyszerint, sem a Judas Beast zenekarnak mostanra már nem maradt energiája hogy harcoljunk a Tribute Land, Vörös Gábor szervező és a csoportosulásukat támogató koncertszervező cégek és egyéb kapcsolataik ellen.
Az meg abszurdum hogy fenyegetéseket kelljen eltűrnöm 46 éves kétcsaládos apaként azért mert a diktatúrát,korruptságot,"lenini eszméket"
és egyéb simlisségeket nem tartok normálisnak a zenében.
Furcsának tartom mindemellett hogy a sok-sok "nem a pénzért csináljuk hanem a zene szeretetéért" típusú zenésznek a pénz és a szakmai féltékenység az elsőszámú dolog nem pedig a tisztesség.
A továbbiakban sok sikert kívánunk az önmagát "legjobbnak" megszavazó Meltdown magyar Judas Priest tributenek is.
További
Cikkek
review
2019. január 20., 20:40, Armand ^^
Doom a kamrából.Solemn Ceremony - The Chamber (2019)
review
2019. január 20., 17:13, boymester ^^
Erőteljes debütálás két profitól, egyéniséggel fűszerezve.Heads For The Dead - Serpent's Curse (2018)
review
2019. január 20., 14:00, boymester ^^
 A művész ott kezdődik, ahol az értelem csődöt mond.Fordomth - I.N.D.N.S.L. (2018)
review
2019. január 20., 13:09, boymester ^^
 Új év, új bemutatkozás egy másik generációtólStellafera - Collapsing Domain (2019)
review
2019. január 20., 12:54, boymester ^^
 Amikor a harangok sokkal inkább búgnak, mint zúgnak...Othuum - The Astral Horror (2019)
review
2019. január 20., 12:13, boymester ^^
 Őrült kell egy őrült ellen...Wheelturner - Cognitive Distortions (2018)
review
2019. január 20., 11:56, boymester ^^
 Klasszikus angol fém, elhivatottságból eljátszva.
The Battle Of Britton - A Requiem of War​ (Part One​) ​Blood (2018)
review
2019. január 20., 09:42, boymester ^^
 Tényleg van élet a halál után.Malevolent Creation - The 13th Beast (2019)
review
2019. január 19., 12:00, oldboy ^^
Dallamos rockzene hívők, figyelem! Újra itt a BulldózerBulldózer - Időn és álmokon túl (2018)
review
2019. január 18., 19:02, Armand ^^
A sivárság sötét villámai.Anguish Sublime - Thornwinged EP (2015)
review
2019. január 18., 17:06, Armand ^^
Pszichedelikus káprázat lassú léptekben.Jeremy Irons and the Ratgang Malibus - Bloom (2011)
review
2019. január 15., 21:02, Armand ^^
A rágógumi még most is ragad.Scorpions - Lovedrive (1979)
review
2019. január 15., 11:21, 9000Sanyi ^^
Egyből a közepébe - koncept debütRevolutio - Vagrant (2018)
review
2019. január 7., 11:12, Armand ^^
A leopárd nem vedli le a bőrét.Def Leppard - The Def Leppard 'EP (1979)
review
2019. január 5., 10:50, oldboy ^^
Ha két, jól csengő név összeáll... Northward - Northward (2018)
review
2019. január 4., 13:03, Armand ^^
A magunk által formázott sors.Burzum - Filosofem (1996)
review
2019. január 4., 09:09, nascence ^^
Pogányságot csak alázattal...
Ashaena - Calea (2016)
review
2019. január 1., 12:50, Armand ^^
Kísérleti idők, és egyéb áthidalások.Black Sabbath - Technical Ecstasy (1976)
gig
2018. december 31., 11:36, Mindenholottlevo ^^
Két teremből is ömlött a fém egyszerre.
Észak vagy dél - ez volt itten a kérdés
review
2018. december 30., 18:06, boymester ^^
 Vérző, soha be nem gyúgyuló sebekPhlebotomized - Deformation Of Humanity (2018)
review
2018. december 28., 21:23, Armand ^^
A vénákban lüktető thrash metal.Sodom - Partisan 'Ep (2018)
review
2018. december 27., 11:11, Armand ^^
Sarkföldi lélekdidergés.Norilsk - Weepers of the Land (2018)
review
2018. december 26., 08:49, boymester ^^
 Bejglipusztító aprítás év végéreAborted - TerrorVision (2018)
review
2018. december 26., 08:26, boymester ^^
Amikor farkasszemet néz a törpe és az óriás...Dirge - Lost Empyrean (2018)
review
2018. december 24., 15:58, boymester ^^
 A húrok pattanása utáni időszak...Peste Noire - Peste Noire – Split – Peste Noire (2018)
gig
2018. december 24., 14:29, Mindenholottlevo ^^
Dan McCafferty nélkül is magabiztosan menetel tovább a skót hard-rock legenda.
Az én fehér bicajom
review
2018. december 24., 13:29, boymester ^^
 H.P. Lovecraft összes érkezett a fa alá...
 
Sulphur Aeon - The Scythe Of Cosmic Chaos (2018)
1. ... 183. 184. 185. 186.
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.441 seconds to render