Flop/Real Lies/Baby Bone – Szegeden

„És újra elindultunk…

Flop/Real Lies/Baby Bone – Szeged, Garaboncziás
2009.02.05.

Hosszú szünet után újra beállt a csatasorba a Flop zenekar legénysége. Február 5.-én a szegedi Garaboncziás-ban lehet szemrevételezni az új tagokat ill. régi ismerősként köszönteni Lórit (énekes) és Töcét (gitáros).

A 2000-ben alakult Flop zenekar rengeteg tagcserét követően nyerte el jelenlegi formáját. A gitárcentrikus grunge-rock zenét (melyet gyakran vegyülnek páratlan ritmusok), a lassú-középtempó jellemzi. A Flop-számok nem a könnyen táncolható, bulizós kategóriába tartoznak, sokkal inkább hangulatokat közvetítenek. A már ismert tagok mellé beállt Vincze Ádám (basszusgitár), Horváth Bence (dob),és Garamvölgyi Zsolt(gitár).

_ELVALASZTO_
Az est folyamán velünk lesz még a szegedi Real Lies zenéje, akik valahol a grunge és a stoner határán mozognak. Disszonáns, pszichedelikus hangulatokat és csípős stoner riffeket főznek össze egymással.

Váczi Balázs: ének, gitár
Nagy „DNS” Gergely: basszus
Szabó Attila: ének, gitár
Papdi Csaba: dob

A már említett ketteshez csatlakozik még a ’93-ban alakult Baby Bone. Akiknél a bezártság, vagy a kilátástalanság ihlette meg az akkoriban egy hónap alatt 10 saját dalt produkáló csapatot – nem tudhatjuk. Mindenesetre az első saját kiadású lemez (Ablak a semmibe-1995) után lecserélődött szinte a teljes tagság. Költözés, nősülés stb. Az új tagok kicsit másként, de ugyanazzal a különleges depresszióval fogalmazták meg zenében érzéseiket. Az énekes-szövegíró Anti, az alapító tag sorra hozta „a világ lelkiismerete vagyunk” c. verseket, és együtt írtuk rá a zenét. Lemez 1997-ben, 1999-ben, demók, kudarcok, sikerek, nagy szívások, bénázások, valamiért még mindig csináljuk.
Mondjuk, mert 2008-2009-ben 7 új dalt írtunk, nem is rosszakat, egy albumot még megérnek. Meg aztán nagy összetartó erő a sikertelenség is. Mert csak a hülyék ijednek meg tőle, az okosak tudják: a zenét nem kilóra mérik.

Ha a mulatás a tetőfokára hágott engedélyezzük a koccintást egy üveg valamivel :))
A beugró: 600 huf. Kiugrási lehetőség nincs.  

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.