Burzum – lesz új album

A Mayhem-gitáros Euronymus megöléséért, valamint három templom felgyújtásáért közel 16 évre börtönbüntetésre ítélt Varg Vikernes szabadulását követően új Burzum albumon dolgozik. Jelenleg 9 dallal készült el, elmondása szerint metalra lehet számítani, tehát nem az ambient vonalat viszi tovább. Természetesen a kiadók részéről élénk az érdeklődés a lemez iránt, hisz 11 év hallgatás után valószínűleg nagy lesz az érdeklődés az album iránt. Várható megjelenés valamikor a jövő évben.
A börtönben sok az ember szabadideje (oximoron?), ezt többek között írással töltötte ki. Rövidesen megjelenik majd egy könyve, melyben a norvég black metal kialakulásával, kezdeti eseményeivel foglalkozik.
Varg jelenleg egy békés, nyugodt farmon él (és alkot) francia feleségével, és gyerekével.
Aki tud norvégul, az  interjút olvashatnak vele Dagbladet-en, de a nyelvet nem ismerőknek is érdemes elnézni oda, mert egész jó képekkel van illusztrálva az írás.

Burzum – lesz új album (10 komment)

  • alcapone alcapone szerint:

    Odabasz.:) Csak nehogy itt is kirobbanjon a háború. Templom gyujtogatás meg ilyesmi, nem akarok ötleteket adni.

  • zemial zemial szerint:

    olvasom itt a csatározást, és csak annyit mondanék, hogy nekem a zene a fontos. Én is 20 éve hallgatok metált, és eleinte a szövegekből sz@rt sem értettem, de pl. tetszett a Dissection. Ma is tetszik, és sajnálom Jon-t, mert sok jó lemezt adhatott volna még nekünk, csak ő komolyan vette, vallásosan komolyan a dolgokat. Ettől függetlenül akik anno lefektették a szabályokat, hogy ez a trú az meg nem az, azok 20 évvel később igencsak nem mennének át a rostán! Anno Dead is küldött döglött egeret Quorthonnak, mert szerinte nem volt trú. Hát most mondja valaki Q-ra hogy nem volt az! És ha mégsem, a zene amit csinált az baromi jó! Szerintem ő sem akart templomokat gyújtogatni, de megénekelte, mert SZIMBOLIKUSAN egyetértett vele. Erre pár komplexusos tini fellobbantotta a fatemplomokat. Ettől a Burzum zenéje máshogy pörgött a lemezjátszón? Nem, csak egyesek mögégondoltak dolgokat. Dead is hiteles volt, és ha nem hal meg, ma is hiteles lenne, pedig lehet hogy farmer lenne, vagy ilyesmi.
    Egy érdekes paradoxon azért még itt van. Ha valami trú, akkor az igazhitű black hívők körében elterjed, népszerű lesz, tehát populáris, tehát ántrú, ergó szar.
    Na ebből hogy jövünk ki? Moonblood 100 példányos lemezeket adott ki, ma mindenki vadászik rájuk, pedig ők is csak levélben kontaktoltak másokkal, semmi digitális dolog, erre mindeki akar egy példányt, mert a Moonblood az trú, és a zenéjük már nem is fontos többé, csak a kult státuszt erősítendő be kell szerezni valamit, mert az a blekker akinek nincs valami trú banda ritka lemeze meg, az már nem is igazi rajongó. Szóval a zene itt már nem fontos, ez már csak egy buta villongás, egyszer valaki azt mondta a jelenségre, hogy a „fiúk összemérik a farkukat”.
    Ez a véleményem.

    Még annyit a kvlt bandákról, hogy a Metal Archives-ra rengeteg kérés jön a zenekaroktól, hogy szedjünk le a bandájukat, mert ők nem kívánnak a neten lenni. Nos, nagyokat szoktunk nevetni a dolgon (cool) . Egy időben átlagosan napi 5 új bedroom BM project zenekart adtak hozzá az adatbázishoz, 1 személyes zenekar, alakult 2008, feloszlott 2008, 1 (diktafonnal rögzített!!!) demo, 15 példányban megjelent… szóval ez a nagy trúskodás ilyen hullámba csapott át, ami nem kicsit szánalmas. A rejtőzködő zenészek 99%ban is szánalmasak. Vállald fel ha már csinálsz valamit! A sötétben én is tudok keménykedni, beszólogatni, sátánkodni mittomén, de ez hiteltelen ha csak arc nélkül megy. Na persze az NS az más, ott tényleg lőnek, de aki meg oda kerül, azt amiatt üldözik mert NS, ha meg ki akar kerülni utána, akkor meg azért üldözik, mert áruló lett. Szépen vagyunk.

  • zemial zemial szerint:

    Már nem érdekel a Black Metal, de nem mondhatnám, hogy nem keltette fel az érdeklődésem a téma. Valszeg minimum egy meghallgatást meg fogok ejteni.
    Azon rugózni hogy pénzért csinálja-e vagy sem, trú vagy nem, értelmetlen. Ha jó lesz a lemez, megveszik, ha nem nem. Amúgy meg, miért is gond hogy a zenész pénzt kap a szellemi termékéért? Így is minden eredeti CD-re 50 CD-R és 250 mp3 verzió jut, ha nem több. Az érdeklődés meg nyilván nagy, írjon könyvet, menjen akár a helyi máunika sóba vagy a józsibaráthoz. A történeteit tátott szájjal hallgatnák.
    De a zene lenne a lényeg, nem? Csináljon még vagy 5 lemezt. A metallicska is amilyen lett, semmi köze a kezdetekhez, mégis eladnak bármit, megtöltik a legnagyobb stadionokat is. Ha VV most metált akar nyomatni, akkor tegye. Egyikünknek sincs joga fikázni, ha a régi hangulatot fogja erőltetni, meg ha valami újat fog csinálni, azt sem. A TE zsebedből nem vesz ki egy fillért sem, csak ha te adod. Manapság meg a megjelenés előtt minden tölthető. Csalódás kizárva.

    Mellesleg (riszpekt MÖD meg mindenki), de az ok nem direktben a pénz volt, hanem Euro halálosan megfegyegette, és elvileg ő le akarta rendezni a témát kettejük között. A megjelenésekkel is hitegette őt Euro, stb.

    Szóval ez a sok komment is mutatja, hogy azért van még érdeklődés az Irgum-Burzum iránt. Annak kéne örülni, hogy lesz még lemez.
    Mellesleg sem a (the True) Mayhem, sem a Darkthrone, sem senki más a régiek közül nem játssza ugyanazt mint a kezdetekkor. Lehet hogy Varg most jól odab@sz a többieknek! A zenészekről is csak az tudja az igazat, aki találkozott velük, látta már őket full bedrogozva, esetleg David Bowie vagy M.Manson-ra bulizgatni (tény!). Azokról akik meg elhiszik, hogy ezek az arcok kifestve, láncokban szegecsekben bőrben élnek az erdőkben, és minden nap a kereszténység ellen harcolnak csatabárdokkal… nos róluk aztán végképp semmi jót nem tudok mondani. A legtöbbnek van rendes melója, fizeti az adót, szívja a füvet (vagy durvább), nőznek, részegen fetrengenek, stb csak persze vetítenek hogy ők az igaziak, stb. A nagy Infernus a Gorgoroth-ból tárlatvezető egy norvég múzeumban :-)))
    Ehhez képest Varg übertrú a farmjával.

  • bjorn666 bjorn666 szerint:

    [quote=metalordierex:8f906e83]

    Onnan lehet tudni, hogy az a cikk, amlyehez itt kommentelgetünk, tartalmazza, hogy már sok kiadó jelezte érdeklődését az új albummal kapcs. Ez azt szokta jelenteni, hogy a kiadók ilyenkor pénzben egymásra ígérgetnek. Most ezt nem azért írom, hogy megint a pénzt feszegessem, csak közlöm Veled, hogy honnan lehet tudni.

    Részemről lezárva, véleményem továbbra is fenntartom, nyilván Te és a többiek is. Ez így normális…

    Szép napot!
    [/quote:8f906e83]

    Szerintem nem egymásra ígérgetnek, csak ajánlatokat tesznek (általában nem tudják mit ajánl a másik), ami gyak. egy szerződést takar, és amiben nem feltétlenül az a legjobb amelyik a legtöbb pénzt ígéri a stúdióra…(hiszen egy kiadásnak vannak egy költségei is: terjesztés, promoció, amelyek sokkal fontosabbak és legtöbbször drágábbak is mint maga a stúdióköltség, vagy ha van valamilyen gázsi, viszont nem jelennek meg ténylegesen bevételként az előadónál) és gondolom VV azt fogadja el amelyik a legelőnyösebb.

  • abramelin abramelin szerint:

    [quote=kalap:55b4eb13]
    nyomja csak a srác, akár jó pénzért is. egyáltalán nem érdekel, mennyit kap érte, mi motiválja, régen mi motiválta, mit mondott mikor, ha újra olyan hatással lesz rám, mint akkor. tőlem akár egy rossz hermafrodita is lehetne, keresse csak degeszre magát, írjon könyvet az összevont szemöldökű, becsületbajnok, savanyújóska black metalosokról . egyébként is, mi a gonoszság, ha nem ez?
    [/quote:55b4eb13]
    Te aztán jól megtisztelted a Black Metal zenészeket:”összevont szemöldökű, becsületbajnok, savanyújóska black metalosokról…”
    Sok közöd lehet a műfajhoz!!!

  • bjorn666 bjorn666 szerint:

    Én nem szeretem a Burzum zenéjét, de a csávó mostani világnézete szerintem elég szimpatikus.
    Nem hinném, h a black metal akkora biznisz egyébként. Sőt az egész metal nem túl nagy biznisz (Burzumnál sokkal nagyobb nevű bandák tagjainak is van rendes melója).
    Persze lehet 1 lemezzel kaszálni, de ha nem lesz igaz, őszinte és főleg jó, akkor sokkal nagyobb az esélye a bukásnak mint 50%.
    Hasonló hatás várható, mint a Dissectionnél. Amikor kijött a Reinkaos mindenki csak fintorgott, h nem olyan mint a Storm (…persze h nem). Most visszahallgatva baszott jó kis lemez.

  • ensomhet ensomhet szerint:

    Nem az a baj, ha valaki pénz kap érte, a gond akkor van, ha esetleg már inkább mondjuk kertészkedne, és csak rutinból főz, nem érdekli már. Csak hát a főzés jövedelmezőbb, mint a kertészet, érted 🙂

    Amúgy miért pont rántotta? Akármi más lehet. Mondjuk bálnatetem egészben nem valószínű, de más lehet.

  • godfucked godfucked szerint:

    csináljon rántottát!

  • ensomhet ensomhet szerint:

    Ha jól értelmeztem, akkor a korai időkről írna, csak minek. Bár akár érdekes is lehet ő hogy emlékszik vissza.

    15 év alatt szabadlábon is rengeteget változik az ember és a környezet is. Azoknak az albumoknak akkor és ott meg volt a jelentőségük, szerintem ugyanazt visszahozni úgysem lehet.

    A legtisztább megoldás talán az lenne, hogy más néven készít albumot, így a meglévő zenei ötleteket (ez simán lehet) és megosztandó gondolatokat közzé tehetné, s valamennyire el tudná kerülni a „csakapénzértcsinlja” vádakat.

    A legrosszabb szerintem az lenne, ha a régi albumokhoz nagyon hasonló zenét akarna csinálni.

  • godfucked godfucked szerint:

    az a legjobb amelyiken csinalja a rantottat!