Howling Giant – együtt a rajongókkal egy új lemezzel

A country hazájából, illetve mára a rock zene egyik fontos állomáshelyéről, Nashville-ből származó Howling Giant a pszichedelikus metal kiváló specialistájaként április 20-án jelenteti meg újabb korongját, Alteration címmel. A heavy rock színtéren sikeres csapat jövőkutató, sci-fi ihlette, elgondolkodtató zenéjével 2015 óta kelt feltűnést. Az évek alatt két EP-t és négy LP-t jelentettek meg. Az utóbbi kb. egy évben, a járvány súlytotta bezártságban írták meg legújabb lemezük zenei anyagát. Az új korong ugyan még nem elérhető, de régebbi dalaik meghallgathatók a bandcamp oldalon.

A 20 perces, instrumentális Alteration is erről a bezártságról szól. Tematikájával a korábbi lemezre reflektálva a világok közti űrök (Space between Worlds) betöltésére vállalkozik.

Zach Wheeler dobos mesél a zenekar jelenlegi körülmények közti működéséről és a lemez keletkezéséről: „Elkezdtünk a Twitch-en ‘élő műsorokat’ stream-elni, mialatt már izgatottan vártuk, hogy újra turnézhassunk. Az élő műsoraink mindent tartalmaznak, kezdve onnan, hogy Tommal főzünk, ahogy szólózgatunk, vagy ahogy a teljes banda játszik szombatonként. Ilyenkor megkértük a hallgatókat-nézőket, adjanak tippeket dalcímekre, mi pedig megírjuk a zenét. Amikor visszanéztük a felvételeket, arra gondoltunk, hogy klassz lenne megjelentetni lemez formájában. Így ez az április 20-án megjelenő LP az emberektől érkezett és nekik szól, egyfajta tiszteletadás a rajongóknak, a barátainknak és a családjainknak is, akik a bezártságban is hagyták, hogy ússzunk a zenével.”

Tool, Night Verses Tool, Night Verses
június 12.
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.