Ihsahn – Márciusban új EP

Az Emperor énekes/gitáros/zeneszerzője Ihsahn március 24-én adja ki új EP-jét Fascination Street Sessions címmel. Ha három dalos kislemezről az alábbiakban Contorted Monuments dalával ismerkedhettek meg róla.

Az EP azokból a számokból áll, amelyeket Ihsahn Jens Bogren producerrel (Sepultura, Katatonia) vett fel a Fascination Street Studios-ban Örebróban, Svédországban. Ebben a projektben Ihsahnhoz csatlakozott régi dobos társa, Tobias Ørnes Andersen és Øystein Aadland billentyűs, aki The Observer című dalban vokálozik is. Az EP két vanodatúj dala mellé és egy feldolgozás KENT feldolgozás (Dom Andra) is felkerűl, amelyben Jonas Renske (Katatonia) vendégeskedik.  

Az eredeti ötlet az volt, hogy valódi hangszerek csúcskategóriás felvételeit rögzítsük egy nagyszerű stúdióban, csodálatosan beállított dobokkal, gitárokkal, basszusgitárokkal, sőt egy régi Hammond orgonával. A gitárokat Fender kombókkal rögzítettünk és analóg pedálokkal stb…

Ez egy csodálatos élmény volt, és nagyon tanulságos, mivel szeretek mindent, ami a zenei produkcióval kapcsolatos. Az URM Akadémia csapat hihetetlen volt, és úgy gondolom, hogy a 14–16 órás munkaidő ellenére mindenki jól érezte magát. Nagyon örülök annak, hogy minden ilyen jól összeállt.” – mondta Ihsahn.

Powerwolf Powerwolf
június 04.