Ihsahn – Megjelent az új EP-je

Fascination Street Sessions címmel adta ki új kEP-jét Ihsahn. Az Emperor főnökének kislemezére ezuttal két vanodatúj dal, valamint a svéd KENT zenekar Dom Andra dalának feldolgozása kerül fel, amelyben a  Katatonia  frontembere, Jonas Renske vendégeskedik.

Az EP azokból a számokból áll, amelyeket Ihsahn Jens Bogren producerrel vett fel a Fascination Street Studios-ban Örebróban, Svédországban. Ebben a projektben Ihsahnhoz csatlakozott régi dobos társa, Tobias Ørnes  Andersen és Øystein Aadland billentyűs, aki The Observer című dalban vokálozik is.

Az eredeti ötlet az volt, hogy valódi hangszerek csúcskategóriás felvételeit rögzítsük egy nagyszerű stúdióban, csodálatosan beállított dobokkal, gitárokkal, basszusgitárokkal, sőt egy régi Hammond orgonával. A gitárokat Fender kombókkal rögzítettünk és analóg pedálokkal stb…

Az egész egy csodálatos élmény volt, és nagyon tanulságos, mivel szeretek mindent, ami a zenei produkcióval kapcsolatos. Az URM Akadémia csapat hihetetlen volt, és úgy gondolom, hogy a 14–16 órás munkaidő ellenére mindenki jól érezte magát. Nagyon örülök annak, hogy minden ilyen jól összeállt.” – mondta Ihsahn.

Pantera Pantera
május 30.
Powerwolf Powerwolf
június 04.