Ihsahn – Spectre At The Feast – dalelőzetes

Telemark címmel februárban jelent meg az Emperor főnöke, Ihsahn új kétrészesre tervezett EP-jének első része, amelynek folytatása szeptember 11-én érkezik Pharos címmel. Míg EP-jének első része a sötét, black metalosabb oldalát mutatja meg, a második inkább progresszívabb, kísérletezőbb irányba mozdul el. Az EP-re három saját dal egy Portishead, valamint egy A-HA feldolgozás nóta kerül fel, amelyben a Leprous zenekarból ismert Einar Solberg vendégeskedik. Az EP-ről első dalelőzetesként a Spectre At The Feast ismerhető meg.

Ez talán az új EP legdirektebb száma, és egyfajta pop-rock attitűddel rendelkezik. A szövege a társadalomról szól, egy külső megfigyelő szemszögéből. Egy csomó felszínes, ostoba dolgot tartanak az emberek jelentőségteljesnek, holott nem azok. Ha a külső borítás felszakad, egyből kiderül minden.

A Telemarkon ott volt minden, ami közel áll a szívemhez: az alap riffelés, az üvöltő ének. Arra gondoltam, hogy egy folytatást is el kell készítenem, ami viszont pont az ellentéte lesz annak. Olyan dolgokat kell csinálnom, amik nem jönnek automatikusan, olyan szónikus területeket kell felfedeznem, amelyek újak számomra

Ihsahn – Pharos EP
(Candlelight)

1. Losing Altitude
2. Spectre At The Feast
3. Pharos
4. Roads (Portishead)
5. Manhattan Skyline (A-HA, feat. Einar Solberg – Leprous)

Downset Downset
június 10.