Imre Fia Imre – Köpködő – új videó

Az Imre Fia Imre (IFI) zenekar eredetileg György Imre, a Kilián egykori frontemberének magánprojektjeként indult idestova 7 éve, míg nem zenekart formált maga köré. Zenéje az “ezredfordulós modern rock újragondolása rengeteg elektronikával és alternatív zenei megoldásokkal“, szövegiben pedig továbbra sem riad vissza a nyers, szókimondó, őszinte brutalitástól, ahogyan az új Köpködő videója is mutatja.

Az új dal, a rap-rockos beütésű Köpködő “arról az állapotról mesél, amikor végtelen haragot érzel valaki iránt, de még magadnak se vallod be.” A zenekar így folytatja: “Lehet, hogy csak egy pillanatra, de egyszer mindenki átesik ezek az életben. És mivel azt akarod hinni magadról, hogy jó ember vagy, általában magaddal sem beszéled ezt meg, nemhogy mással. A takarítás azt szimbolizálja, ahogy próbálunk rendet rakni magunkban, megszabadulni ettől az érzéstől, aztán persze mindig kiesik egy csontváz a szekrényből.

György Imre így mesélt a klip születéséről: “Az egész klipötlet úgy indult, hogy – mint minden átlag, középosztálybeli férfi – szerettem volna egyszer az életben Batmannek öltözni. Maszkban próbáltam volna megborotválkozni a tükör előtt, Batma -ruhában, popcornnal a kezemben néztem volna Heath Ledgerre. Aztán Indi felvilágosított, hogy ha megjelenne a Denevérember a videónkban, megvan rá az esély, hogy a DC olyan pert akasztana a nyakunkba, hogy az ükunokám is zaciba adhatná a kedvenc Batman képregényét, hogy fizesse a bírságot. Elengedve az eredeti koncepciót, a rendező javaslatára aztán egy sorozatgyilkos lett a klip főszereplője, a drámai videó témája pedig az, amit vélhetően minden Dexter részből kivágnak: ahogy a gyilkos a vérontást követően akkurátusan feltakarít. Valószínűleg rohadt unalmas nézni egy csávót, aki takarít, így a sorozatokban/filmekben mindig csak arra marad idő, hogy a főhős látványosan dobálja ki a hajójából a gondosan becsomagolt testrészeket. Hát mi próbáltuk érdekesen bemutatni a piszkos munkát, a rendkívül szép operatőri munkának köszönhetően – ami Dimeth Balázs keze munkáját dicséri – azt hiszem, ez sikerült is. Bár én szerettem volna kicsit több vért, de már így is gyanúsan fogytak az angol legénybúcsúsok a környékről.

 A nálad hatalmasabb dolgok című nagylemezük tavaly jelent meg.

augusztus 16.,
augusztus 26.,