Jobban jártak volna, ha EP-ben adják ki, 3-4 jobb számmal. Így nagyon megosztó lett, tele van töltelékekkel. Ausländer meg egy gagyi EDM szám, ilyet max. kisvárosi diszkóban adnak le hajnalkor, átmixelve, miközben bent mindenki csontrészeg vagy józanodik. Szerencsére a Deutschland és Radio még mindig bizonyítja, hogy tudnak kiváló zenéket írni, ha nagyon akarnak.
Önmagában Overdose akkora 10 pontos szám, hogy ha csak azt adták volna ki, akkor is elégedett lennék. Ez egy industrial, de nem a dajcs Rammstein/Oomph!-féle irányzat, hanem régivonalasabb EBM-el fűszerezett, amit Front Line Assembly, 80's Ministry, Mussolini Headkick, szintén 80's Nine Inch Nails képviselt. Nagyon érzik ezt a hideg, komor, magába fordulós hangulatot. Az ének néha monoton és sok, tipikus szereted/gyűlölöd kategória, de még így is jól bele illik a környezetébe. Hangszeres szekció pedig odatette magát, nincsenek hatalmas villongások, de amit lehoznak, az industrial viszonylatban átlag feletti, nem az a borzalmas techno prüttyögés, amit még Rammstein is néha lezavar. Egy-két töltelék szám viszont lefelé húzza a pontot, még ha nem is sokkal.
Nem viccelek, magasabb hangerőn konkrétan szédültem, hányingerem lett tőle, lejjebb kellett tekernem. Daudiban felfedeztem értékeket, de ettől eltekintve az egész egy blöff. Kihasználja Sólstafir által felkeltett, izlandi metal scéna iránti érdeklődést. Kinézem belőle, hogy Audacity-vel rakta összes az egészet.
Ha kapnának egy zsák pénzt stúdiófelvételekre, akkor egy tízpontos lemez lehetne belőle. Így viszont black/death metalhoz képes remek dallamokat felvonultató, de pocsék hangzású munkásságként marad utókor számára. Kár.
Kritika hozzászólásban már írtam, hogy számomra ez a bűnös élvezet, a kommersz mennyország. Viszont sokat vártunk az új anyagra és csak részben vagyok elégedett. Kicsit sok a monoton disco menetelés...Lindemann persze zseniális. A jó kis rockos Mein Land után nem erre számítottam, de az is évekkel ezelőtt volt már...
Milán Péter ismertetője keltette fel a kíváncsiságomat az izlandi zenekar iránt, bár féltem attól, hogy az ilyen hipnotikus mélységekben lüktető necro-black metal nem nekem való. A vokál nélküli monoton hangáradat ijesztőnek is tűnt egy darabig, de már csak azért is kíváncsi voltam, mi lehet ebben jó, mert általában a hipnotikus szó mögé bújt unalmasan monoton zenékben sosem találom meg a szeretni valót. Ebben azonban szinte érzi az ember az elementáris erőt. Hihetetlen sodró, hurrikánszerű "szele" van az anyagnak, és a hangkásából kiszűrődő végtelenített gitárdallamok is nagyon el vannak találva. Nem azt várja az ember, mikor lesz már vége, hanem csak egyre inkább süpped bele a katatóniába. Már aki hajlandó ilyen élménynek átadni magát. Valami mágia lehet a mögött, hogy egy ilyen lemez működni tud. Valóban nagyon érdekes kiadvány.
Már alig győztem kivárni, hogy legyen egy új Bal-Sagoth lemez, az utolsó óta eltelt tizenév alatt nagyon hiányoztak. Tudom, most már Kull a nevük és Byron sincs itt, ettől függetlenül ez 1000%-an BS: mert mind az 5 fickó egykori BS tag, mert ugyan az a sodró lendületű, szinti fűszerezésű fantasy/harci death/black metal, mert az új torok Tarkan orgánumai egy az egyben Byron-t idézik, mert a hangzás is múltidéző, nem a mai szimfó csapatokra jellemző mindent agyon nyomó szájber csúcstechnika. Annyit még megjegyeznék, hogy a BS az 1. albumán a Into the Silent Chambers of the Sapphirean Throne (Sagas from the Antediluvian Scrolls) c. dalában megírta a metal világ egyik olyan riffjét, ami számomra a top 10-ben van, itt olyat most nem kapunk, helyette sok jó cuccot viszont igen.
Egy fb csoportból loptam a kommentet, de telitalálat: az elmúlt 20 év legjobb Emperor lemeze!
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 391. 392. 393. 394. 395. Full screen Vertikális nézet
2019. június 8.
krumpli boymester farrrkas McFrost1977 mike666 ∑:
1.
Vargrav
Reign In Supreme Darkness
        9.5 9.5
2.
Kull
Exile
7.5     10   8.8
3.
INVA//ID
Masochism in D Minor
8.5         8.5
4.
Rammstein
Rammstein
6 8       7
5.
Óreiða
Óreiða
3   9     6
6.
Martyrdöd
Hexhammeren
          0
7.
Deathspell Omega
The Furnaces of Palingenesia
          0
8.
Nocturnus AD
Paradox
          0
9.
Gaahls Wyrd
Ghosts Invited
          0
10.
Fleshgod Apocalypse
Veleno
          0
∑:
6.3 8 9 10 9.5 7.7
boymester 2019. május 26., vasárnap, 20:08
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3892
Ha már zseniális Rammstein videók...:)


--
Doom is the sound of the soul
McFrost1977 2019. május 25., szombat, 20:29
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1794
Ok, elnéztem, töröld, sorry.
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
boymester 2019. május 25., szombat, 20:27
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3892
Válasz krumpli üzenetére:A videó rossz vagy kamu, nehogy ez alapján értékeljetek.


Szerintem ez gyorsan leesett mindenkinek:) Törlöm is, ne foglalja a helyet potyára.

(Rammstein 2019 new album, hanghibás videó)

Spotify oldalon teljesen meghallgatható az új lemez.


http://open.spotify.com/album/1LoyJQVHPLHE3fCCS8Juek
--
Doom is the sound of the soul
McFrost1977 2019. május 25., szombat, 19:53
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1794

--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.09 seconds to render