Én szeretem az ilyesmit. A faék egyszerűséggel előadott gótikus rock/metal néha kifejezetten jól tud esni. Nem a Tribulation szintje (az utolsó lemezt rongyosra hallgattam), de jók a dalok. Az a kamasz kappanhang, vagy hogy nevezzem, nem mindig az, amire az ember vágyik, de illik ide, én befogadom.
Én rosszabbra számítottam a borító alapján (nem mintha bármennyire is tetszene, amit hallok), de az az igazság, hogy nem értelmetlen csörömpölés hallható itt, hanem zenélés. Csak nagyon, nagyon furcsa stílusban. A Peste Noire nekem is eszembe jutott, sőt, még valamennyire a Sigh is. A minőségbeli eltérések minden téren óriásiak, azonban zenekészítéshez tapadó zavarodott megközelítés benne van. Minden amatőrsége ellenére teljesen igénytelennek mégsem tudnám nevezni. Van benne valami, amit elismerek... csak én az ilyet nem tudom befogadni. A borító nulla pont.
Azt hiszem, ez közel tökéletes alkotás minden szempontból. Természetesen összeolvadt szépség, harmónia és hangulat. A (fekete) fém ereje elválaszthatatlan ötvözetben a zeneiség százféle megnyilvánulásával. Annyi kincset szórtak el ezen a lemezen, hogy az utat érdemes sokszor megtenni, ha mindet fel akarja szedni az ember.
Nem mondhatnám, hogy lenyűgözött. Komótosan eltompítja az ember agyát, kellemes hallgatni, főleg azoknak, akiknek az ősibb fajta doom rock/metal eleve kitaposott ösvény, de hallgatása után hamar félreteszi az ember. Azért, nem rossz anyag!
Az első fele az anyagnak nem állja ki a próbát nálam, a második fele viszont igen. Felemás érzés, mert ahol egy-egy fogós, jól eltalált riff, téma uralkodik (pl. a 6. tétel nagyon jó!) az nagyon tetszik, de sok az átlagos, szürke pillanat, ami viszont csak szól, de érdemleges nem nagyon történik. A 7-es túl szigorúnak tűnik, amikor az erős dalokat hallom, a 8-as túl nagylelkűnek az összképet nézve. Ha fél pontok nem lennének, 7-est adnék rá, de így élek a lehetőséggel.
Az utóbbi években tudtak már meglepetést okozni remek stoner lemezek, vagy olyanok, amelyekben nagy mennyiségű stoner hangulat dobogott. Az ASG ilyen volt, például. A Birdstone számomra túlságosan a blues felől közelít, ami maximum eljut a rockig. Én azért ezt a stílust a metallal összeboronálva szeretem hallgatni, de akkor is csak kiemelkedő nótákkal. Biztosan ezzel sincs gond, de az ilyesmi nálam nem működik.
Én nem hiszem, hogy az ortodox thrash, illetve Death Angel rajongók egy hangyányit is csalódnának abban, amit itt hallanak. Keménykötésű, erőteljes thrash lemez, amilyet a nagyon szigorú thrash szabályok mentén ma alkotni lehet. Azt azonban nem tudom, hogy a Ghost of Me vokáltémájára miért tudom egy az egyben ráénekelni a Slayer War Enslemble-ját... Nem mintha nagyon meglepne, de azért zavar.
Akármennyire is oldschool elemekből építkezik az Idle Hands, maga a végtermék friss és üde. A gothic feelingnek jót tettek a metal betétek, a heavy riffeknek pedig a gothic kesergések. A tizenéves kamaszként megélt világfádjalmat máig magukkal cipelő portlandiak szövegein persze jobb mielőbb túllendülni, de a zene kárpótol a néhol giccses, szuicid dalszövegekért. Én a borító alapján amúgy egy jóval misztikusabb-elvontabb megközelítésű zenét és atmoszférát vártam, de végül is pozitívan csalódtam az összképet nézve.
Várom Hónaljmankós kommentjét, hogy megmondja a tutit. Már előre röhögök. Amúgy nem nagyon szoktam már 1 pontokat osztogatni, hirtelen felindulásból sem, mert lett légyen bármennyire fura is egy lemez, vagy tőlem távol álló egy műfaj, igyekszem némi objektivitást is belevinni a saját értékrendem mellett, hogy elmondhassam, én korrekten igyekeztem belőni az albumot a tabellán. Én itt most sutba vágom minden korrektségem és objektivitásom, mert -bár lehet vannak erényei a lemeznek- én semmi olyan dolgot nem találtam itt, ami jó lenne. Az átvezetők szarok, az azok közti töltelék meg minden, csak nem jó. Nem is igazán értem, mi akar ez lenni, de már messzriől bűzlik, hogy igénytelen, átgondolatlan, bármiféle jóérzéstől mentes random baromság az egész. Most olvasom a Bandcampen, hogy az egyik tagot paranoid skizofréniával diagnosztizálták... bár nem is tudom, jelentenie kéne ennek bármit is az album kapcsán. Na mindegy, én bevágtam a karót, a többit majd megokfejtitek ti. :)
Meg tudom érteni a magas pontokat adó-, és a visszafogottabb tábor tagjait is. Valóban rengeteg kincs és érdekes, rejtett csoda lapul minden egyes hangjegy alatt, amit érdemes lehet (újra) felfedezni, ugyanakkor a fő mozgatóerő hiányzik, hogy újra a nyakamba vegyem az Elégia világát. Hangulata van, de ahhoz nincs ereje, hogy visszahívjon magához újabb és újabb körökre. Ugyanakkor egy dolgot nagyon gyorsan előhozott belőlem; kedvet kaptam újra a Witcher-hez. De nagyon! :D
Jól tudjátok, hogy nem vagyok a pure heavy metal nagy rajongója, viszont néhanapján jól esik kicsit nyugodalmasabb vizekre evezni. Anno bele-belehallgattam a Nagy Mágusok korábbi lemezeibe, de unalmas, hangulattalan sablonzenének éreztem munkáikat, így ki is kerültek a képből behatóbb ismerkedés nélkül. Most viszont nem is a zene, hanem a borító tetszett meg leginkább, úgyhogy arra gondoltam, teszek még egy próbát, hátha. Én magam lepődtem meg a legjobban, hogy a második hallgatás után már dúdolgattam egyszerű kis szövegeiket, bólogattam szimpla riffjeikre, stb. Nagy ritkán, de jól tud esni egy kicsit nyugisabb, egyszerű, sallangmentes, bőrdzsekis, farkasistenes, vikinges laza heavy, és a Grand Magus albuma pont jókor talált meg. Sőt, ennek hatására újra beleástam magam a régi nagy szerelmem, a power metal jelenlegi szcénájában fogant friss albumok némelyikébe is, úgyhogy lehet majd mike666-ot vissza fogom tudni csábítani egy körre. :D
Jóval meredekebb anyag, mint a két évvel ezelőtti Princesse Terre volt. Nem csak a számok, de a számokon belül is kifejezetten eltérőek bizonyos részek, más-más hangulattal, váratlan váltásokkal, más módon előadva és prezentálva. Nekem kicsivel több karakteresebb, régisulisabb black metal kalapálás jobban feküdt volna, az tetszett igazán az előző anyagukban is. Ettől függetlenül érdekes lemez, a fura francia black-et meg amúgy sem tudom nem szeretni. :D
Olyan megszólalása van az albumnak, hogy először el se hittem, hogy itthoni bandáról van szó. Valamiért viszonylag könnyen ki lehet fülelni, amikor úgymond "hazai a keverés". Itt amúgy Mick Kenney működott közre, úgyhogy talán ennek is köszönhető a pusztító hangzás. Változatos, markáns, friss lemez ez, ami szerintem messze kimagaslik a hazai hasonszőrű zenekarok közül. Nem hosszú amúgy a 46 perc, de én mégis azt mondom, a végére azért már bele tud csömörleni az ember, 1-2 számot szerintem lehetett volna tartogatni a következő lemezre, és akkor végig kitartana a feszesség.
Tyű bazzeg, ilyen ocsmány, trehány borítót rég láttam már! Ja, várjunk csak, a !T.O.O.H.! azért szintén odatettte magát! :D Na de viccet félretéve, ez egy kemény thrash album, pont olyan, amilyennek lennie kell egy thrash lemeznek. Nálam az örök favoritok ebben a műfajban az Iced Earth korai érájában fogant lemzei, de szerintem a Death Angel-nek sem kell egy jottányit sem szégyenkeznie. A nagy thrash fanok (van itt ilyen?) majd megmondják a tutit, de a magam részéről én itt nem érzem sem a behúzott kéziféket, sem a lendület hiányát, hangzásilag is rendben van a cucc szerintem. De az tény, hogy nekem sem az ő nevük ugrik be először, ha éppen ezt a műfajt szeretném pörgetni a lejátszóban. Amúgy nagyon ritkán van itt thrash, lehetne bedobálni néha a jó kis felfedezettjeiteket.
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 392. 393. 394. 395. 396. Full screen Vertikális nézet
2019. június 22.
farrrkas Weide ∑:
1.
Nyss
Dépayser
  8 8
2.
Slytract
Slytract
  8 8
3.
Idle Hands
Mana
8 8 8
4.
Grand Magus
Wolf God
7 9 8
5.
Dead to a Dying Worl...
Elegy
10 6 8
6.
Бат...
Пани&#...
7.5   7.5
7.
Death Angel
Humanicide
7.5 7 7.3
8.
Birdstone
Seer
5   5
9.
!T.O.O.H.!
Komouš EP
3 1 2
10.
Her Name is Calla
Animal Choir
    0
∑:
6.9 6.7 6.8
McFrost1977 2019. június 19., szerda, 18:45
McFrost1977
Csatlakozott:
2015. augusztus 28.
Hozzászólások: 1839
Válasz Necron üzenetére:

Szerintem egyik Bratyó sem tett le semmi kiemelkedőt az új albumuk kapcsán. Egyből megvettem a Kristóf anyagát a BC-n, az első nóta hozza a Litúrgia hangulatát, de a többi tétel, számomra semmi kiemelkedőt nem nyújtott. Eltudtam volna fogadni, hogy nincs fejlődés, de semmi féle hangulat nem árad az anyagból. Összecsapottnak, kidolgozatlannak érzem. Noha még nem jelent meg, de a közzé tett dalok alapján, szintén ezt tudom állítani a Bart féle Bátyuskáról is.

Ezért, szerintem, felesleges volt vitázni, és egymásra mutogatni, perelgetni. Ugyan ez volt az Immortal-nál, Morbid Angel-nél, Corpse-nál stb-stb-stb a nagy szakító show-k után egyik fél sem tett le semmi maradandót az asztalra. Én, ezt tudom elmondani a Bratyórl is.

Én nem tudom letenni, és gyanúsan az év albuma, ha csak nem lesz új TC vagy Gire....
--
"Ha eljő a Farkas vihara, ne egyél a sárga hóból!"
Necron 2019. június 19., szerda, 17:38
Necron
Csatlakozott:
2011. november 4.
Hozzászólások: 406
Szerintem egyik Bratyó sem tett le semmi kiemelkedőt az új albumuk kapcsán. Egyből megvettem a Kristóf anyagát a BC-n, az első nóta hozza a Litúrgia hangulatát, de a többi tétel, számomra semmi kiemelkedőt nem nyújtott. Eltudtam volna fogadni, hogy nincs fejlődés, de semmi féle hangulat nem árad az anyagból. Összecsapottnak, kidolgozatlannak érzem. Noha még nem jelent meg, de a közzé tett dalok alapján, szintén ezt tudom állítani a Bart féle Bátyuskáról is.

Ezért, szerintem, felesleges volt vitázni, és egymásra mutogatni, perelgetni. Ugyan ez volt az Immortal-nál, Morbid Angel-nél, Corpse-nál stb-stb-stb a nagy szakító show-k után egyik fél sem tett le semmi maradandót az asztalra. Én, ezt tudom elmondani a Bratyórl is.
farrrkas 2019. június 19., szerda, 14:18
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 445
Válasz Krigare üzenetére:


Általában ilyenkor egy F5 gomb orvosolja a problémát. A plakátoknál működik ez a megoldás.

Köszi, nem is tudtam. :-)
Krigare 2019. június 19., szerda, 10:50
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6745
Válasz farrrkas üzenetére:


A borítót viszont nem akarja felismerni, próbáltam én is most betenni, benne maradt az előző a memóriájában.

Általában ilyenkor egy F5 gomb orvosolja a problémát. A plakátoknál működik ez a megoldás.
--
V.A.
boymester 2019. június 16., vasárnap, 13:06
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3933
Gyerekek, úgy látom a jó lemezeket mindenki a következő körre tartogatja.
--
Doom is the sound of the soul
boymester 2019. június 10., hétfő, 16:51
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3933
Itt az !T.O.O.H.! egyik elkövetőjének friss instrumentális anyaga... Szerintem ő lesz a Dream Theater következő frissítése és beültetik a rém unalmas Rudess helyére:)


--
Doom is the sound of the soul
Weide 2019. június 10., hétfő, 14:14
Weide
Csatlakozott:
2016. március 24.
Hozzászólások: 1158
Válasz farrrkas üzenetére:


A borítót viszont nem akarja felismerni, próbáltam én is most betenni, benne maradt az előző a memóriájában.

Majd frissül.
--
"...a borító pedig továbbra is egy önhitt baszomány" - nascence
farrrkas 2019. június 10., hétfő, 14:07
farrrkas
Csatlakozott:
2015. január 8.
Hozzászólások: 445
Válasz Weide üzenetére:

A Count Raven album cserélve lett, az ajánló választott egy másikat, úgyhogy most már mindent lehet pontozni. m/

A borítót viszont nem akarja felismerni, próbáltam én is most betenni, benne maradt az előző a memóriájában.
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.115 seconds to render