Ilyen, amikor Rammstein tagjai elszívnak egy patkányméreggel átitatott herbált és hatása alatt nekiállnak zenélni.
Ja hogy Rainer Landfermann ebben a bandában is énekelt? Így már értem, hogy miért koncepció része ez a röhejesen szánalmas gajdolás itt is. Most komolyan erre tudtak építeni karriert az elmúlt évtizedek alatt? Hangszeres szekció néha érdekes megoldásokat hoz, de tőlük se vagyok elájulva...
Ha azt nézem, hogy 23 év után csak ennyi jött ki belőlük, akkor az eléggé gáz, de ha önmagában vizsgálom, akkor viszont kapunk egy korrekt, de nem túl érdekfeszítő Annihilator/Kreator féle thrash metalt. Amíg szól, elvagyok vele, de utána teljesen kimegy a fejemből.
Elmúlt egy hétben nagyon sokat pörgött nálam, egyszerűen ámultam-bámultam, milyen könnyedén váltottak stílusok (stoner/black/death/sludge) között, miközben alkotói arra is figyeltek, hogy hallgató fejében DALKÉNT rögzüljön be. Az is komoly fegyvertény az ő esetükben, hogy az összes szám külön világot alkot. Minél többször hallgatom őket, annál jobban tetszik.
Van benne nagy adagnyi Devin Townsend, de nyomokban tartalmaz Turmion Kätilöt-öt is, oroszos duhajjal megfűszerezve. Engem szórakoztatott, nincs túlagyalva.
Nagyon fel lett kapva a lemez, viszont egy combos black metal anyagnál többnek nem tartom. Ez legyen az átlag, a minimum elvárt ezentúl és akkor már boldog lesz az év.
Volt néhány nagyszerű lemezük, ezt nem tagadnám el tőlük, de többnyire középszerű bandáról van szó és ez a lemez sem lett túl izmos. Az elején nagyon jó hangulatot kapnak el, de egy idő után unalmassá vált.
A ratyi borító ellenére anno rákattintottam bandcampen és nagyon csodálkoztam, hogy ennyire összeszedett zene található a tovább gomb mögött. Sludge, stoner és black metal elemek okos, kiegyensúlyozott keveréke! Fogósabb dalokkal ez még nagyobbat üthetett volna, de így is kellemes!
Először trollkodni akartam a lemezzel, közben meg rájöttem, hogy tök jó.
Pár évvel kellett volna csak korábban kiadni az első két lemezt, hogy kitörjenek a háttérből. Igaz, hogy a For Whose Advantage?-nek még 1990-ben is helye volt, és a thrash fanok esküsznek a lemezre, szerintem mégis a Metallica árnyékában készítettek egy Metallica-szerű lemezt. Mindenesetre jó ötletekkel, dalokkal rajta. A Xentrix-et utólag kutattam fel, anno teljesen kimaradtak, a későbbi lemezekről semmit sem tudnék mondani, de kíváncsi voltam, mi értelme volt annyi év után új lemezt készíteni. Hát, őszintén megvallva, nem sok. A lemez vaskalapos, csőlátású thrash, és az égvilágon semmit nem tesz hozzá a műfajhoz, még megjegyezhető dalokat sem. A 6-ossal még jóindulatú is voltam.
Amikor boymester átküldte ezt nekem egyszer, megláttam a borítót, a stílusbeli besorolást, már fogtam is a fejem, mivel a metal baromkodás nem az én világom. Bár ebben is van némi agymenés, mégsem több, mint, mondjuk, egy System of a Down-ban, de urambocsá', még Devin Townsend is eszembe jutott valamilyen szinten. Az első dal még nem sokat segít ráhangolódni a lemezre, de javaslom a szövegek elővételét a lemez hallgatásakor, és mire a Clown Therapyhoz ér az ember, már nem lehet közömbösen elmenni a produkció mellett. Az olykor rendkívül súlyos szövegek roppant groteszk elegyet alkotnak az avantgárdnak (meg sok minden másnak) méltán nevezhető muzsikával. Ragadós énektémák, dallamok, néha gyerekdaloknak tűnő melódiák, olykor pedig olyan vaskos riffek ütik fel a fejüket, hogy leesik az ember a székről. Bár a női ének kiverheti a biztosítékot egyeseknél, mégis olyannyira képes a lemez az ujja köré csavarni, hogy saját magán csodálkozik el az ember. Sok apró részletnek kell összeállni, hogy az ember még egy ilyen rettentő furcsa lemezt is szeretni tudjon. Márpedig itt összeáll. Semmiképp sem nevezném poénnak, vagy idiotizmusnak, ez kreatív, ötletes, fogós, bizarr muzsika. (A System feldolgozás is remekül sikerült.)
mind csak állandó hp tag csak olvasói
Hangpróbák: 1. ... 393. 394. 395. 396. 397. Full screen Vertikális nézet
2019. július 6.
krumpli boymester farrrkas ∑:
1.
Cthuluminati
Reliqideus
9.5 8.5   9
2.
Tardigrade Inferno
Mastermind
8 8 8 8
3.
Old Forest
Black Forests of Eternal Doom
  8   8
4.
Xentrix
Bury the Pain
6   6 6
5.
Bethlehem
Lebe Dich Leer
3 7   5
6.
Rainer Landfermann
Mein Wort in Deiner Dunkelheit
0.5     0.5
7.
Glare Of The Sun
Theia
      0
8.
Baroness
Gold & Grey
      0
9.
Pelican
Nighttime Stories
      0
∑:
5.4 7.9 7 6.6
krumpli 2019. június 26., szerda, 06:54
krumpli
Csatlakozott:
2018. november 2.
Hozzászólások: 17
Válasz Steinberger üzenetére:Miért nézné hülyének a hallgatókat? Neked nem tetszik, meg gyanítom, hogy sokaknak, nekem sem igazán, na bumm, van még ilyen zene rengeteg, ami csak egy szűk rétegnek imponál. Hol van ebben a hülyének nézés meg a HERBÁLOS GAJDULÁS? Nagyanyám mondta, amikor Slayert hallgattam, hogy ez drogos zene. A borító meg maximum szerinted álművészi, láttál belőle négy fotót Bandcampen, dehát ez szokott lenni, ha az ember valamit nem ért, akkor az álművészkedés meg zongorábaszarás meg drogozás.

A hanghordozós megjegyzésedben legalább van ráció.


Ilyen elvi síkon, amit képviselsz, te mondatait elejére is “szerintem” szavak halmazát alkalmazhatnád. Főleg, hogy állításait vannak, de indokaid nincsenek nagyon.
Szpeter 2019. június 26., szerda, 06:46
Szpeter
Csatlakozott:
2019. június 26.
Hozzászólások: 1
Meglepödtem, hogy a Tardigrade (messze nem egyedi) zenéjével kapcsolatban a következő bandák nem merültek fel eddig: Stolen Babies, Pin-Up Went Down, Diablo Swing O., de én még a Katzenjammert is simán idesorolnám. Amúgy a The Doors feldolgozás is egész pofás a lemezen! ;-)
Steinberger 2019. június 25., kedd, 22:44
Steinberger
Csatlakozott:
2019. június 25.
Hozzászólások: 4
Válasz krumpli üzenetére:Én nem iszom, nem dohányzom, sokáig sportoltam, képeid alapján jobb kondiban is vagyok, mint te. Bár ahogy látom, te is pesti vagy, személyesen meg is győzödhetsz róla.


https://www.youtube.com/watch?v=FUmrBNmhvJM
Steinberger 2019. június 25., kedd, 22:37
Steinberger
Csatlakozott:
2019. június 25.
Hozzászólások: 4
Válasz krumpli üzenetére:Én az ilyen "lefosom a zongorát, de úgyse ért meg senki se" zenészekkel szemben valóban rosszindulatú vagyok, mert hülyének nézi a hallgatókat. Ilyen herbálos gajdulásnak próbál értéket adni álművészi borítóval, de csak még röhejessé teszi az egészet.
Nekem se tetszik Cthuluminati borítója (ez miatt először át is görgettem rajta), de később aztán rájöttem, hogy tudnak zenélni.
Rajtam múlna, egyszer használatos műanyagok után betiltanám CD, DVD, bakelit és egyéb lemezek gyártását is, mert csak foglalják a helyet ezen a bolygón, no de ez már más téma.


Miért nézné hülyének a hallgatókat? Neked nem tetszik, meg gyanítom, hogy sokaknak, nekem sem igazán, na bumm, van még ilyen zene rengeteg, ami csak egy szűk rétegnek imponál. Hol van ebben a hülyének nézés meg a HERBÁLOS GAJDULÁS? Nagyanyám mondta, amikor Slayert hallgattam, hogy ez drogos zene. A borító meg maximum szerinted álművészi, láttál belőle négy fotót Bandcampen, dehát ez szokott lenni, ha az ember valamit nem ért, akkor az álművészkedés meg zongorábaszarás meg drogozás.

A hanghordozós megjegyzésedben legalább van ráció.
boymester 2019. június 25., kedd, 19:45
boymester
Csatlakozott:
2011. január 24.
Hozzászólások: 3950

--
Doom is the sound of the soul
mike666 2019. június 25., kedd, 18:09
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 486
Válasz krumpli üzenetére:Én nem iszom, nem dohányzom, sokáig sportoltam, képed alapján jobb kondiban is vagyok, mint te. Bár ahogy látom, te is pesti vagy, személyesen meg is győzödhetsz róla.


Nincs több kérdésem...
krumpli 2019. június 25., kedd, 18:05
krumpli
Csatlakozott:
2018. november 2.
Hozzászólások: 17
Válasz mike666 üzenetére:

Krumpli, remélem, csak részeg vagy és azért tolod a kretént :-) olyankor én is szoktam, nem gáz...


Én nem iszom, nem dohányzom, sokáig sportoltam, képeid alapján jobb kondiban is vagyok, mint te. Bár ahogy látom, te is pesti vagy, személyesen meg is győzödhetsz róla.
mike666 2019. június 25., kedd, 18:02
mike666
Csatlakozott:
2009. május 19.
Hozzászólások: 486
Krumpli, remélem, csak részeg vagy és azért tolod a kretént :-) olyankor én is szoktam, nem gáz...
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.055 seconds to render