Koncertek
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
Simulation Theory World Tour
május 28.,
Papp László Budapest Sportaréna
Deiphago, Pyre, Insulter, Matterhorn
május 28.,
S8 Underground Club
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Cannibal Corpse, Slytract
június 10.,
A38 Hajó
Slayer, Anthrax
június 11.,
Papp László Budapest Sportaréna
Three Days Grace, Halestorm
június 11.,
Budapest Park
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
Amon Amarth, Trivium
június 12., 20:00,
Barba Negra Track
Nova Rock 2019
június 13., 10:00,
Pannonia Fields
Uada, Panzerfaust
június 16.,
Dürer Kert - Kisterem
Keep of Kalessin, Shade Empire, Malphas
június 23.,
Dürer Kert - Room 041
15 Years the Metal Mass
június 24.,
Barba Negra Track
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
Evolution Tour 2019
június 25.,
Budapest Park
Toto - 40 Trips Around the Sun Tour 2019
június 27.,
Papp László Budapest Sportaréna
Flogging Molly
július 3.,
Budapest Park
Rituals of Power European Tour: Phase II
július 3., 19:00,
Collosseum Club
Rockmaraton 2019 - Nulladik nap
július 8.,
Szalki-sziget
Rockmaraton 2019
július 9.,
Szalki-sziget
An Evening With Mark Knopfler Band
július 9., 20:00,
Papp László Budapest Sportaréna
Richie Kotzen
július 9.,
Barba Negra Track
Masters of Rock 2019
július 11.,
Masters Of Rock
Steel Panther
július 17.,
Barba Negra Track
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
továbbá
Partnerek
Hírek
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, ensomhet ^^
La Rumeur des ChaînesA francia La Rumeur des Chaînes (The Murmur of Chains) egy stúdió-project, mely zenéje a black metaltól egészen a romatikus / jazz stílusig terjed, tehát szeretnének nyitottak maradni, és nem a megszokott kliséket alkalmazni.

A 3 számos, 30 perces EP-je teljes egészében letölthető a banda honlapjáról 192kbps tömörítési rátájú mp3 formájában.
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, ensomhet ^^
WillyMájus 24-én autóbalesetben elhunyt Willy, a Hétköznapi Csalódások basszusgitárosa. RIP.
További
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, ensomhet ^^
Power Rock Girls fesztivál
Csak női vagy női frontemberes bandák!
Kék Yuk-Vörös Yuk egybenyitott!
06.04. vasárnap 20h | 600 Ft
KY 20:30-21:00 METAL CICUS ÉS A SEX DISZNÓK
VY 21:00-21:30 REEFS
KY 21:30-22:00 ROOF TOP ROLLERS
VY 22:00-22:30 SOFFI
KY 22:30-23:00 6TEST
VY 23:00-23:30 ANGELUS
KY 23:30-00:00 MITHRIL
VY 00:00-00:30 CLUB TEQUILA
KY 00:30-01:00 SUSHI TRAIN


A Kék és a Vörös Yukat akkor szokták összenyitni, ha igazán nagy buli várható. Nem csoda tehát, hogy a június 4-ei Power Rock Girls buli szervezői így döntöttek. Az este apropója: nők a színpadon! Bizony. A két Yukban felváltva lesznek a bulik, tehát lehet választani a cikázás és a nyugis pihenés között. Én inkább a cikázást választanám, ugyanis igen erősnek tűnik a program.


Nem kezdő együttes a Roof Top Rollers. Dallamos, feszes, tempós, kellemes (néhol viszont igen kemény) rockzenére számíthatnak az eseményt előre megfontolt és meg nem fontolt szándékkal meglátogatni kívánó egyedek. Az emancipált női társadalmat itt Benkó Judit énekes hölgy testesíti meg, méghozzá elég meggyőzően.


Szintén jól űzi az ipart az 5 fiú + 1 lány összeállításból létrejött 6Test, a következő kör Kék Yukas fellépője. Dallam, keménység, rap-betétek, melodikus refrének, néhol húzós gitártémák, samplerek és scratch – kb. ezzel jellemezhető a banda által produkált ügyes muzsika. Aki szereti a Linkin Parkot (meg az is, aki nem), nem fog csalódni.


Az élet nagy körforgásának törvénye idővel visszatereli a népet a Kék Yukba, ahol az előzőekhez képest teljesen más stílusban nyomuló Mithril együttesé lesz a főszerep. Itt meg a Nightwish-rajongók szája fog széles mosolyra kerekedni. Ezt úgy kell érteni, hogy Pádár Nóri közvetíti az énektémákat, a többiek pedig mindenféle dallamos ügyességeket (változatos billentyűtémákat, gitárszólókat stb.) követnek el. Az eredmény: vidám, könnyed északi mítosz-mese-álommetal.


Az utolsó fordulóban a Nagy Kati énekesnő által vezetett Sushi Train zárja a Power Rock Girls koncertsorozatot, de nem akárhogy ám! A tehetséges zenészekből álló csapat dallamos hardcore-t játszik, méghozzá kellő hitelességgel. Lesz letolt gitár, sampler, scratch, erőteljes női ének és a saját dalok mellett minden bizonnyal a Before I Forget. Nekem nagyon bejött, amit csinálnak, jöjjön be nektek is!


További információk itt:

http://www.rooftoprollers.hu/

http://www.6test.hu/

http://www.mithril.hu/

http://www.sushitrain.hu/

Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, ensomhet ^^
Cinema Strange koncert
Kék Yuk
06.09. péntek 21h | 1800/2000 Ft
CINEMA STRANGE *USA*
DJ. GELKA

Ugyan a deathrock zene fénykora az ameikai Christian Death, vagy az Alien Sex Fiend nyolcvanas évekbeli tevékenységéhez köthető, mind a mai napig találhatunk olyan alkotókat, akik eredetiségükkel friss lendületet adnak e műfajnak. Ilyen például az 1985-ben alakult, de új generációsnak számító CINEMA STRANGE, mely június 9-én végre Budapesten is fellép majd.

A deathrock stílus valamikor a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján született, amikor egyre több punk, poszt-punk együttes kezdett horrorisztikus elemeket, borzongató hangulatokat társítani zenéjéhez. Hogyan képzeljünk el egy ilyen bandát? Karcos négynegyedek gitáron, különleges effektek szintetizátoron, s mindehhez bizarr, kihívó énekhangok szürreális, gyakran ironizáló dalszövegekkel. Az öltözködés is fontos: a deathrockerek körülbelül úgy néznek ki, mintha egy punk halála után holmi pimasz zombiként tért volna vissza az evilágra. A jó két évtizede létező stílus angol képviselőit - az egykori legendás londoni szórakozóhely után - batcave együtteseknek kezdték nevezni, míg a Christian Death nevével fémjelzett Los Angeles-i vonalat deathrocknak hívták. A deathrock/batcave a mai goth szubkultúra elődjének tekinthető, hiszen később ebből fejlődtek ki a különböző dark-goth zenei irányzatok.

A nagy zenekarokkal együtt a stílus is elhalványult a kilencvenes évekre, de nem sokkal később, nagyjából 1998 táján újjáéledt Los Angelesben, ahol a gyökerekhez visszanyúló zenekarok koncertjei, kulturális programok és persze horrorfilm-vetítések biztosítják a szubkulturális pezsgést.

Ezen új generáció képviselői közül talán a kaliforniai Cinema Strange a legismertebb. A három zenészből és számos további kreatív segítőből álló csapat nemrég egy igazán meglepő dobással került a lapok címoldalaira: megalkották a Big Ben 1:20 arányú mását – fogpiszkálókból, légylábakból és köröm-nyesedékből. Ahogy a kiszámíthatatlan társulat nyilatkozta: „Tucatszor zenéltünk Európában, csináltunk már filmet táncoló katonákról és zombikról, az utolsó albumunk meg olyan, mint egy mesekönyv. A Big Ben volt az egyetlen logikus folytatás.”

Az LA-i szcénában nagy ismertségnek örvendő banda egyedi és teátrális, néha 10 színészt vagy performert is felvonultató előadásainak is köszönheti hírnevét, meg persze a védjeggyé vált bizarr poszt-punknak. Az már biztos, hogy a két saját kiadású, ill. a további két, a Trisol kiadó által jegyzett albummal a Cinema Strange nyomot hagyott a világ gótjaiban, és mindenképp érdekes: mi lesz a következő meglepetésük?

A zenekar 2000-ben járt először Európában, egy évvel később pedig már a gótok legnagyobb nyári fesztiválján, a lipcsei Wave Gotik Treffenen szerepeltek. Azóta is rendszeresen visszatérnek az öreg kontinensre, ahol elsősorban Németországban turnéznak, hiszen ma itt a legerősebb a deathrockerek közössége. Magyarországon most járnak először; koncertjükre június 9-én, a budapesti Blue Hellben kerül sor.
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, ensomhet ^^
Dissection
Nemrég jelent meg egy interjú a zenekarral a banda honlapjának fórumában, melyben a rajongók kérdéseire az énekes/gitáros/zenekarvezető Jon Nödtveidt válaszolt. Ezen interjú végén került bejelentésre, hogy:
"A Reinkaos-al elértünk a történetünk végéhez. A Dissection munkája befejeződött, ez az örökségünk."
(Az angol nyelvű interjú ITT olvasható.)

Midsummer Massacre címmel június 24-én lesz egy koncert - az első és egyben utolsó Európában (Stockholm) -, melyen főleg a Reinkaos album dalai kerülnek terítékre. Ezen kívül pályafutásuk során először játszanak még egyet Izrealben, valamint kettőt az amerikai kontinensen, s ezzel vége.

(Remélem sikerül tényleg lezárniuk a történetet, s nem fognak majd állandóan összeállogatni, mint az amúgy nagy szokás... - szerk.)

További hír még, hogy június 23-án a Black Horizon Music (a zenekar saját kiadója) gatefold vinyl formában újra megjelenteti a 'The Somberlain' és a 'Storm of the Light's Bane' albumokat, bónusz dalokkal, előzőleg ki nem adott anyagokkal, új borítóval, remaszterelve.
Nattravnen - Kult Of The Raven (2018)
Kritika, boymester @ 2018. december 24., hétfő, 13:26
Lords Of The Cemetery - Citipati (2016)
Kritika, boymester @ 2016. augusztus 4., csütörtök, 18:43
Zardens - Blackness Unfolds (2015)
Kritika, emp @ 2015. december 17., csütörtök, 22:48
The Black - Alongside Death (2008)
Kritika, haragSICK @ 2009. szeptember 6., vasárnap, 23:27
Dissection - Where Dead Angels Lie
Kultúra, AT @ 2005. október 31., hétfő
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, Dolmen ^^
DeicideAz Earache Records eltolta az új Deicide album megjelenési dátumát augusztus 22-éig a korábban bejelentett június 6-ról. Mindazonáltal a rajongók még mindig képesek lesznek, hogy meghallgassanak két dalt a közelgő "The Stench Redemption"  CD-ről. A  "Homage For Satan" (666 mix) és "Crucified For The Innocence" (666 mix) című dalok az  iTunes-en keresztül június 6-án, kedden lesznek elérhetőek a rajongók számára. Az EP borítója megtekinthető ITT.

Az EP-hez készült videóelőzetes megtekinthető ITT.

Invocation Of Death - Into The Labyrinth Of Chaos (2018)
Kritika, boymester @ 2019. március 30., szombat, 17:55
Monstrosity - The Passage of Existence (2018)
Kritika, boymester @ 2018. szeptember 13., csütörtök, 17:17
Centurion - Serve No One (2012)
Kritika, boymester @ 2012. augusztus 5., vasárnap, 00:04
Metalfest 2010 - 2010. május 21., Csillebérc
Koncertbeszámoló, ensomhet @ 2010. május 28., péntek, 10:42
Tardy Brothers - Bloodline (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. szeptember 20., vasárnap, 13:49
Deicide - The Stench Of Redemption (2006)
Kritika, @ 2006. december 7., csütörtök
 
Hírek
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, Dolmen ^^
Chrome DivisionA norvég Chrome Division soraiban a Dimmu Borgir frontember Shagrath-al június3-4-én forgatja "Serial Killer" című dalához a videót.  A film rendezője Patric Ullaeus (IN FLAMES, DIMMU BORGIR, LACUNA COIL, SOILWORK) lesz.

A dal a csapat július 27-én megjelenő "Doomsday Rock 'N Roll" című lemezén lesz hallható. A korongot a Nuclear Blast Records jelenteti meg. A lemezt Oslóban, Norvégia, vették fel a múlt év telén.  A lemez megjelenését követni fogja  év vége előtt egy nagy turné is.

"Doomsday Rock 'N Roll" (borító) tracklist:

01. Doomsday Overture
02. Serial Killer
03. Hate
04. Trouble With The Law
05. Chrome Division
06. Here Comes Another One
07. 1st Regiment
08. Breathe Easy
09. The Angel Falls
10. Till The Break Of Dawn
11. We Want More
12. When The Shit Hits The Fan

CHROME DIVISION felállás:

Shagrath - Gitár
Luna - Bass
Eddie Guz - Ének
Ricky Doom - Gitár
Tony White - Dob

A csapat honlapjára felkerült három dal "Serial Killer", "Breathe Easy" és "The Angel Falls"keveretlen változata, letölthetőek ITT.

Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, Dolmen ^^
AxenstarA svéd power metal csapat Axenstar végzet negyedik albumának rögzítésével. A korong szeptemberben kerül a boltokba "The Final Requiem" címmel a Massacre Records gondozásában. A csapat a következőket mondta a dalokról:" ez messze a legkeményebb album a zenekar eddigi kiadványai közül. Mi mind nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel."

Az Európai verzió 12 dalt tartalmaz majd míg a Japán változatra pluszban még egy bonusz szerzemény is felkerül majd. Pár dalcímet már bejelentett  a csapat: "Pagan Ritual", "Seeds of Evil", "Condemnation", "Final Requiem", "The Hide" és "End of the Line".

Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, Dolmen ^^
All Shall PerishAz Oakland-i All Shall Perish feltöltötte myspace.com oldalára "Wage Slaves" című dalát. A felvétel meghallgatható ITT. A dal a csapat augusztus 8-án megjelenő "The Price of Existence" című lemezén lesz hallható. A korongot a Nuclear Blast Records jelenteti meg.
Facebookra vele! 2006. május 27., szombat, Dolmen ^^
ChimariaA Chimaria zenekar "Save Ourselves" című dalához készült videót megnézhetitek ITT.
További
Facebookra vele! 2006. május 26., péntek, Dolmen ^^
SepulturaA Sepultura hivatalos honlapjára felkerült a "Convicted in Life" című dal cenzúrázatlan videó változata. Letölthető ITT. A klip két nap alatt készült São Paulo-ban, Braziliában, képeket a forgatásról ITT nézhettek meg.
Critical Defiance - Misconception (2019)
Kritika, boymester @ 2019. május 5., vasárnap, 18:35
Wrathchild America - 3-D (1991)
Kritika, boymester @ 2017. október 2., hétfő, 21:26
Sepultura - Roots (1996)
Kritika, boymester @ 2017. április 9., vasárnap, 15:13
Power Trip - Nightmare Logic (2017)
Kritika, boymester @ 2017. április 8., szombat, 19:01
Sepultura - Machine Messiah (2017)
Kritika, oldboy @ 2017. január 28., szombat, 15:48
1. ... 122. 123. 124. 125. 126. 127. 128. 129. ... 2549.
Cikkek
review
2019. május 18., 20:02, oldboy ^^
Fura borítóba csomagolt fura muzsika, fura franciáktól. Zapruder - Zapruder (2018)
review
2019. május 18., 11:49, oldboy ^^
Besenyő Pista bácsi esete a black metallal... Vamacara - Mantras for the Manifold [EP] (2017)
review
2019. május 15., 22:55, 9000Sanyi ^^
Nyers és morózus groove metalLumberjack Commando - Chapter III (2019)
review
2019. május 11., 15:16, oldboy ^^
Orientális ipari zúzások és prog./art rockos elszállások kellemes elegye. Ethnor - Exile [EP] (2017)
review
2019. május 11., 11:39, oldboy ^^
Jól jegyezd meg e nevet: Hazel Jade Rogers!Elevation Falls - What Will Be (2018)
review
2019. május 10., 19:07, boymester ^^
 Talán egy újabb nagyhatalom van kialakulóban?Monasterium - Church Of Bones (2019)
review
2019. május 10., 19:04, boymester ^^
Egyedi zene, ami egyedi felfedezést igényel.Aoratos - Gods Without Name (2019)
review
2019. május 10., 19:00, boymester ^^
 Egy kis emlékeztető, hátha idén megérkezik az új lemezOrodruin - Epicurean Mass (2003)
review
2019. május 10., 18:56, boymester ^^
 Nem kell meglepődni, hogy megsérül a fületek, ha rozsdás acélt nyomtok bele.Deus Mortem - Kosmocide (2019)
review
2019. május 10., 08:22, boymester ^^
Ez nem retró, inkább időtlen. Oceanwake - Lights Flashing In Mute Scenery (2019)
review
2019. május 8., 10:09, Armand ^^
A halál ecsetvonásai.1349 - Dødskamp ’EP (2019)
review
2019. május 5., 18:35, boymester ^^
 Otthonosan, magabiztosan a korlátok közöttCritical Defiance - Misconception (2019)
review
2019. május 5., 16:57, Armand ^^
Nehéz évek, nehéz pillanatai.Black Sabbath featuring Tony Iommi - Seventh Star (1986)
review
2019. május 4., 22:39, oldboy ^^
E lemez kapcsán értelmet nyer a "külső nem számít" szlogen! Silver P. - Silver P. (2018)
review
2019. május 4., 16:27, oldboy ^^
Őrült nők lemeze.  Bones of Minerva - Blue Mountains (2018)
review
2019. május 4., 14:33, oldboy ^^
Egy olasz gitárvirtuóz dalközpontú bemutatkozása. Albert Marshall - Speakeasy (2018)
review
2019. május 3., 19:17, boymester ^^
Azoknak, akik nem bunkerben nőttek fel...Drottnar - Monolith (2019)
review
2019. május 3., 09:25, boymester ^^
 Türelem, türelem, végtelen türelem...Blind Monarch - What Is Imposed Must Be Endured (2019)
review
2019. május 2., 09:23, boymester ^^
 Bőven szerethető gonoszság...Acrimonious - Eleven Dragons (2017)
review
2019. április 29., 20:17, boymester ^^
Kérges kezekért nyúlnak az angyalok...Lord Vicar - The Black Powder (2019)
review
2019. április 29., 16:11, boymester ^^
Mindennel megbírkóznak a hardcore arcokDrawing - Harcban élve EP (2018)
review
2019. április 28., 11:05, Armand ^^
Kaotikus zaj-káosz-melankólia.Silver Chains - ALL HAIL! ’EP (2019)
review
2019. április 27., 13:02, oldboy ^^
"Első piszkozat" harmadik nekifutásra...Dreamwalkers Inc - First Re-Draft (2019)
review
2019. április 27., 11:10, oldboy ^^
Igazi slágerparádé az Eurovíziót megjárt zenekartól! AWS - Fekete részem (2018)
review
2019. április 26., 21:04, Armand ^^
Regölés a halálról.Siculicidium - A halál és az iránytű ’EP (2019)
interview
2019. április 25., 19:07, 9000Sanyi ^^
Lemezismertető máshogyanLumberjack Commando - Chapter III.
review
2019. április 22., 17:07, Armand ^^
Mély magányba húzó kozmikus oratórium.Spüolus - The Final Conclusion (2019)
1. ... 187. 188. 189. 190.
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.996 seconds to render