Koncertek
Emerson, Lake & Palmer Lives On Tour
február 24., 20:00,
A38 Hajó
Riverside, Lesoir
március 9.,
A38 Hajó
Killfest Tour 2019
március 11., 18:00,
Barba Negra
Reduced To Ashes Tour
március 11., 20:00,
Collosseum Club
Post Traumatic Tour 2019
március 12.,
BudapestArena
Arcane Astral Aeons Tour - Part 2.
március 12.,
Dürer Kert - Room 041
Wayfarers & Warriors Tour 2019
március 13.,
Barba Negra
Ramagehead Tour 2019
március 13.,
Dürer Kert
Tour of the Dragon Empire 2019
március 24.,
Dürer Kert - Room 041
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
Paul Gilbert
április 10.,
A38 Hajó
The Atlantic - Europe 2019
április 11.,
Dürer Kert
Easter in Hell European Tour 2019
április 15.,
Dürer Kert
Kissin' Dynamite - Europe in Ecstasy Tour 2019
április 18., 20:00,
Dürer Kert - Room 041
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Room 041
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
Simulation Theory World Tour
május 28.,
BudapestArena
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31.,
Amfiteátr Lochotín
Slayer, Anthrax
június 11.,
BudapestArena
Three Days Grace, Halestorm
június 11.,
Budapest Park
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
Amon Amarth, Trivium
június 12., 20:00,
Barba Negra Track
továbbá
Partnerek
Hírek
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Vanguard

A finn gótikus metal csapat Vanguard bejelentette, hogy új dobossal, név szerint Tonmi Lillman (ex-TO/DIE/FOR, SINERGY, HATEFRAME, KYLÄHULLUT)-al dolgozik a továbbiakban.

 

A csapat bemutatkozó lemeze tavaly jelent meg "Succumbra" címmel az Armageddon Music  gondozásában. Audió sampléket találtok ITT

További
Vanguard - debütáló videoklip
Hír, ensomhet @ 2009. május 5., kedd, 20:18
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Lyzanxia
A francia metal csapat Lyzanxia január 9-én bevonult a Studio Fredman stúdióba Svédországba rögzíteni harmadik lemezének dalait. A csapat munkáját Fredrik Nordström producer segíti. A lemez az "Unsu" címet kapta
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
YOB

Az Oregon-i doom metal csapat YOB bejelentette megszűnését. Mike Scheidt a következő üzenetet tette közé a csapat honlapján:

 

"Sajnálattal mondom azt, hogy a YOB majdnem 10 év együttzenélés után feloszlik. Az az idő, amit a YOB zenekarban töltöttünk, felülmúlta a legvadabb elvárásainkat és reményeinket és igazán egy álom vált valóra. Travis Foster és Isamu Sato júliusban elhagyták a csapatot, és én már 6 hónapja próbálom eldönteni hogy mit csináljak A zenekarnak volt három másik felállása, de ez volt a legjobb mindközül. Jelen helyzetben talán az a legjobb megoldás ha feloszlatom a zenekart."

 

"Köszönetet akarok mondani mindenkinek, akik az évek során támogatták a zenekart .......kiadók, zenekarok, rajongók, a koncerthelyszínek, a családjaink............nélkületek nem létezhetett volna a zenekar.

Az AGE zenekarral fogok együtt dolgozni a továbbiakban. Addig is, legyetek jók és maradjatok kemények! Örökké Doom!!!!"

 

A csapat utolsó albuma 2005 augusztusában jelent meg "The Unreal Never Lived" címmel a Metal Blade Records gondozásában.

Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
AttackerA New Jerseyből származó Attacker elérhetővé tette "This Is Power" című dalát ITTA felvétel a csapat április 11-én megjelenő új "The Unknown" címet viselő albumán lesz majd hallható.  A kiadványt a Sentinel Steel Records gondozza. Az albumot a CD-N és klasszikus bakelitlemezen fogják kibocsátani.
További
Attacker - idén új kislemez
Hír, Armand @ 2018. március 29., csütörtök, 13:00
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Resurrected
A német death metal csapat Resurrected bejelentette új lemezének a címét. A korong a "Endless Sea of Loss" címet kapta és várhatóan október/november környékén jelenik majd meg. Néhány dalcím az albumról:  "An Obseding End", "Hidden by Disguise", "Bloodmarked", "…and She Loves it a…" és "Until You Kill Yourself". A borítót Juan Jose Castellano készíti.
További
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, kispatak ^^
Dimmu BorgirAz együttes legújabb Sorgens Kammer – Del II című videóklipje megtekinthető itt.
 
Hírek
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^

A Guitar World magazin  (web site) készített interjút a Kiss gitáros Ace Frehley-el. Néhány részlet a beszélgetésből:

 

Guitar World: Mi ösztönzött téged, hogy játssz a gitáron ?

 

Ace Frehley: Olyan családban nőttem fel ahol mindenki zenélt, úgyhogy engem egész nap körülvett zene. A szüleim zongorán játszottak, és a testvérem és nővérem zongorán és folk gitáron tették ugyanezt.  A testvérem megmutatott nekem néhány akkordot az akusztikus gitárján. Egy nap meglátogattam egy olyan barátot, akinek volt egy elektromos gitárja és egy kicsi erősítője, és ez megváltoztatta az életemet. Tartottam a gitárt a kezemben, és ütöttem az alacsony E húrt, a hang éppen búgott. Engem ez teljesen lázba hozott! Olyan volt mint mikor egy heroinfüggő megkapja az első adagját.

 

Guitar World: Mi volt az az első dal, amit megtanultál a gitáron lejátszani?

 

Ace Frehley'(I Can't Get No) Satisfaction' a THE ROLLING STONES zenekartól. Kicsivel azután megtanultam még a csapat 'The Last Time' című szerzeményét is, nagyon büszke voltam magamra. Nem csak kitaláltam, hogy mit kell játszani,de az apámtól kapott Ampeg Reverberocket erősítőből tisztán meg is szólaltak a hangok. Zengett rendesen a riff.

 

Guitar World: Mi volt a legkínosabb pillanat ami színpadon ért ?

 

Ace Frehley: Áramütés, a "Destroyer" turnén, Lakelandban (Florida). Ez az előtt volt, hogy a KISS vezeték nélküli gitárokat kapott. A színpadon lépegettem egy nagyon magassarkú csizmában.  Megragadtam a korlátot, mert elvesztettem az egyensúlyom. A korlátot nem szigetelték megfelelően és engem 240 volttal eltrafáltak. Szikrákat láttam és nem emlékszem sokra. Nekem azt mondták, hogy a roadok vittek a színpad mögé. A kezem tele volt égési sérülésekkel és a csapatnak lekellett állítania a koncertet. Amikor végül az öntudatom visszanyertem nem éreztem a jobb kezemet. Ez ijesztő volt!

 

Guitar World: Mivel foglalatoskodsz mostanában ?

 

Ace Frehley: Dolgoztam egy szólóalbumon és néhány filmprojekten. Szeretnék készíteni egy oktató videót rengeteg humorral. [Nevet] Nem szeretnék egy újabb unalmas hogyan játszunk gitáron videót készíteni. Nem én vagyok a világ legnagyobb gitárosa, de legalább soha nem vagyok unalmas.

Facebookra vele! 2006. január 12., csütörtök, ensomhet ^^
Avulsed
Az AVULSED nevű spanyol death metal banda elérhetővé tette a "Let Me Taste Your Flesh" című dalra készült videóklippjét ITT. A videóban látható koncertjelenetek egy 2005 júniusában tartott párizsi koncerten készültek.

A zenekar február elején stúdióba vonul, hogy felvegyen egy MCD-t, melyet "Reanimations" címmel jelentet majd meg Spanyolországban az Electric Chair Music, a világ többi részében pedig az Xtreem Music. Az MCD-n szerepel majd két teljesen új szám ("River Runs Red" és "Foetal Consolation"), egy dal az 1992-es debütáló demórjukról ("Unconscious Pleasure") újrafelvett formában, valamint három feldolgozás: W.A.S.P. - "I Wanna Be Somebody", GOREFEST - "Mental Misery" és EXODUS - "Piranha". És hogy még speciálisabb legyen a kiadvány: bónuszként szerepelni fog rajta 8 AVULSED dal más-más bandák előadásában (TERRORISTARS, KAOTHIC, WITCHES' SABBATH, BYLETH és ABYFSS - ezek spanyol bandák, aztán IN ELEMENT - Argentína, CARNAVAGE - Algéria és TWISTED FATE - Ausztrália).
Facebookra vele! 2006. január 12., csütörtök, ensomhet ^^
ExodusAz USA-beli thrash legenda EXODUS "Now Thy Death Day Come" című dalára készült videóklipp megtekinthető a NuclearBlast.de oldalon (Real Media formátum). A szám a banda tavaly október 4-én megjelent "Shovel Headed Kill Machine" albumáról származik.
Wrathchild America - 3-D (1991)
Kritika, boymester @ 2017. október 2., hétfő, 21:26
Tuska Open Air Metal Festival 2015 - 26-28.6, Helsinki, Suvilahti
Koncertbeszámoló, andiprkl @ 2015. július 13., hétfő, 14:03
Tuska Open Air Metal Fesztivál 2015 - Helsinki, 26-28.7.
Galéria, andiprkl @ 2015. július 5., vasárnap, 18:44
Facebookra vele! 2006. január 12., csütörtök, ensomhet ^^
Asesino
Január 10-én vonult be a Los Angeles-i Undercity Studióba az ASESINO, mely az ex-FEAR FACTORY / BRUJERIA gitáros Dino Cazares és a STATIC-X basszusgitáros Tony Campos (itt énekel is) death / grindcore projectje. A "Solo Putos Muertos Quedan" című második albumukkal nyárra szeretnének elkészülni. A CD produceri és keverési munkálatait Cazares és Logan Mader (ex-MACHINE HEAD, SOULFLY) végzi. 13 dalt terveznek az albumra, melyeket így jellemezték: "tiszta gyűlölet, halál, és perverz betegesség". A fentebb mlített két zenész mellett a SEPULTURA gitárosa, Andreas Kisser, és a SADISTIC INTENT dobosa, Emlio Marquez fog részt venni az album felvételeiben. A hangzás kialakításában segédkezik még Roy Mayorga (ex-SOULFLY).

Dino Cazares-hez kapcsolódó hír még, hogy részt fog venni január 20-án a NAMM-on (National Association of Music Merchants - a világ legnagyobb hangszerkereskedelmi rendezvénye) az Ibanez képviseletében, s bemutatót fog tartani az RG széria 8 húros változatáról (amit a MESHUGGAH-ék is használnak).
Facebookra vele! 2006. január 12., csütörtök, Dolmen ^^
Spawn Of Possession
A svéd death metal csapat Spawn Of Possession április/május környékén jelenteti meg új sorlemezét "Noctambulant" címmel a Neurotic Records gondozásában. A dalok rögzítése január 13-án vagyis holnap veszi kezdetét a Pama Stúdióban Svédországban Magnus Sedenberg producer segítségével. A borítót Pär Olofsson (PSYCROPTIC) készíti. Pár nóta dalcíme már ismerté vált, íme: "Lash by Lash", "Render my Prey" és "Eve of Contempt"
1. ... 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. ... 2481.
Cikkek
review
2019. február 16., 12:42, oldboy ^^
Irány Atlantisz! Evergrey - The Atlantic (2019)
review
2019. február 15., 11:06, boymester ^^
Hűvösen kimért világvégeMeslamtaea - Niets En Niemendal (2019)
article
2019. február 13., 21:52, farrrkas ^^
Egy könyvespolc igazi éke, különlegessége. Kátai Tamás: Holdak és mezők
review
2019. február 13., 08:40, boymester ^^
 Kárhozatba születveA Thousand Sufferings - Bleakness (2018)
review
2019. február 13., 07:21, boymester ^^
 Dallamszilánkok gyűjteménye a vulkáni hamu alatt
Örmagna - Örmagna (2019)
review
2019. február 12., 21:09, farrrkas ^^
 Debüt + új dalok + Entombed feldolgozás + demó. Minden egy kalap alatt!Heksen - Post​-​Mortem Psychanalyse Reloaded (2018)
review
2019. február 12., 09:04, boymester ^^
Huszáros kezdés egy egyszemélyes projekt keretébenSinister Downfall - Eremozoic (2018)
review
2019. február 11., 14:27, 9000Sanyi ^^
A Nomad 2018-ban sem tévedettNomad - Új remény (2018)
review
2019. február 11., 08:25, boymester ^^
  A bukottak bosszúja?
Twisted Tower Dire - Wars In The Unknown (2019)
review
2019. február 10., 20:16, farrrkas ^^
Francia post-black metal tömör és nívós tartalommal.Hyrgal - Serpentine (2018)
review
2019. február 10., 17:32, boymester ^^
Svéd népmesék
sorozat bemutatja:
A szelíd boszorkány és
a három kismalac
The Riven - The Riven (2019)
review
2019. február 9., 14:14, oldboy ^^
Fókuszban a LotusSoen - Lotus (2019)
review
2019. február 3., 17:04, Armand ^^
A III. világháború árnyképei 1992-ből.Risk - The Reborn (1992)
article
2019. február 2., 13:28, nascence ^^
Tetemrehívás - 2018
Szerkesztőségi kedvencek - 2018
review
2019. február 2., 11:20, oldboy ^^
A '70-es évek progresszív rockjának és a magyar népzenének/népdalnak fúziója. Yesterdays - Senki madara (2018)
review
2019. január 31., 17:21, farrrkas ^^
Mai, igényes black metal francia fűszerrel. Moonreich - Fugue (2018)
gig
2019. január 28., 18:50, Mindenholottlevo ^^
 Az A38 után az Akváriumot is bevette a jelenkori extrém zenei szcéna egyik legüdébb színfoltja.Őserő, modern káosz
review
2019. január 27., 22:11, boymester ^^
- Üdv, én keresztény vagyok!
- Én meg muszlim.
- Én meg rosszindulatú...
Malist - In The Catacombs Of Time (2019)
review
2019. január 27., 15:42, boymester ^^
 Terítéken a történelem, a bűnös ember és a kifordult belek...Ungfell - Mythen, Mären, Pestilenz (2018)
review
2019. január 25., 14:42, boymester ^^
 Ördög és pokol, meg minden másHour Of 13 - Hour Of 13 (2007)
review
2019. január 24., 17:27, boymester ^^
 Rövid pillantás az univerzum sötétjébe…Yawning Void - Streams Within (2019)
review
2019. január 20., 20:40, Armand ^^
Doom a kamrából.Solemn Ceremony - The Chamber (2019)
review
2019. január 20., 17:13, boymester ^^
Erőteljes debütálás két profitól, egyéniséggel fűszerezve.Heads For The Dead - Serpent's Curse (2018)
review
2019. január 20., 14:00, boymester ^^
 A művész ott kezdődik, ahol az értelem csődöt mond.Fordomth - I.N.D.N.S.L. (2018)
review
2019. január 20., 13:09, boymester ^^
 Új év, új bemutatkozás egy másik generációtólStellafera - Collapsing Domain (2019)
review
2019. január 20., 12:54, boymester ^^
 Amikor a harangok sokkal inkább búgnak, mint zúgnak...Othuum - The Astral Horror (2019)
review
2019. január 20., 12:13, boymester ^^
 Őrült kell egy őrült ellen...Wheelturner - Cognitive Distortions (2018)
1. ... 184. 185. 186. 187.
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.657 seconds to render