Koncertek
Steelfactory World Tour 2019
március 27., 20:00,
Barba Negra
Godsmack, Like A Storm
március 28.,
Barba Negra
Keep Floyding
március 29.,
A38 Hajó
Codex Omega European Tour 2019
április 2.,
Dürer Kert
Bullet For My Valentine
április 10.,
Barba Negra
Paul Gilbert
április 10.,
A38 Hajó
The Atlantic - Europe 2019
április 11.,
Dürer Kert
Easter in Hell European Tour 2019
április 15.,
Dürer Kert
Kissin' Dynamite - Europe in Ecstasy Tour 2019
április 18., 20:00,
Dürer Kert - Room 041
Dark Easter Metal Meeting 2019
április 20.,
Backstage München
The Tour from Hel
április 21.,
Barba Negra
Midnight, Ketzer, Slaegt, Iron Steel, Havária
április 22.,
Dürer Kert - Room 041
Imperial Triumphant, Mord'A'Stigmata, Zaum
április 23.,
Dürer Kert - Kisterem
Europe Under Black Death Metal Fire
április 26.,
Dürer Kert
Strange Rain Tour 2019
április 27.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
The Iron Maidens
május 4.,
Dürer Kert
Tarja Turunen
május 5.,
Szent György napok
Moonglow World Tour 2019
május 6.,
Barba Negra Track
Vienna Metal Meeting 2019
május 11.,
Arena
Ken Hensley & Live Fire
május 22.,
A38 Hajó
Simulation Theory World Tour
május 28.,
BudapestArena
Return of the Enemy Tour 2019
május 29.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Metalfest Open Air 2019
május 31.,
Amfiteátr Lochotín
Cannibal Corpse, Slytract
június 10.,
A38 Hajó
Slayer, Anthrax
június 11.,
BudapestArena
Three Days Grace, Halestorm
június 11.,
Budapest Park
Sum 41
június 12.,
Budapest Park
Amon Amarth, Trivium
június 12., 20:00,
Barba Negra Track
Nova Rock 2019
június 13., 10:00,
Pannonia Fields
Uada, Panzerfaust
június 16.,
Dürer Kert - Kisterem
15 Years the Metal Mass
június 24.,
Barba Negra Track
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
Evolution Tour 2019
június 25.,
Budapest Park
továbbá
Partnerek
Hírek
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, ensomhet ^^
Therion
A svéd THERION a következő héten elkezdi új albumának előfelévételeit. A munkálatokat megszakítja majd néhány fellépés, ugyanis - mint már korábban hírül adtuk - a banda fellép az idei MetalMania fesztiválsorozaton, melynek magyar állomása március 2-án lesz a Petőfi Csarnokban (egyéb infók a Koncertnaptárban).
Therion - Vovin (1998)
Kritika, Nagaarum @ 2011. augusztus 24., szerda, 08:44
Therion Sitra Ahra Live 2010 - 2010. november 27., Petőfi Csarnok
Koncertbeszámoló, emp @ 2010. november 30., kedd, 17:03
Therion - Miskolci Nemzetközi Operafesztivál
Koncertbeszámoló, @ 2007. június 22., péntek
Therion - Gothic Kabbalah (2007)
Kritika, Skinner's Cage @ 2007. február 23., péntek
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, kispatak ^^
In Flames
A Take This Life videóklip megtekinthető itt.
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, ensomhet ^^
Judas Priest
A brit Classic Rock nem rég készített egy rövid interjút JUDAS PRIEST frontemberével, Rob Halford-al. A téma a banda "Rising in the East" DVD-je volt.

Classic Rock: Miért nincsenek a DVD-n különlegességek, extrák?

Rob Halford: "Az extrák jó dolgok,  de úgy döntöttünk, hogy ezeket inkább a következő DVD projectünkhöz szeretnénk felhasználni. Mint mondtam, van sok cuccunk, köztük a Birmingham show, mely a metal egy emlékezetes eseménye."

Classic Rock: Amikor tavaly márciusban a PRIEST London-ban játszott a hangod az első éjszakán jóval erősebb volt. Hogy látod, milyen volt ez a hosszú visszatérő turné?

Rob Halford: "Ha figyelembe vesszük, hogy több száz koncerten énekeltem már, akkor ez igazán jól hangikz. Olyan dolgokat csinálok a hangommal, amit a legtöbb ember nem tudna. De amikor egy 20 évvel ezelőtt felvett dalt énekelsz, az nehéz. Ha kimegyek a színpadra, akkor mindig megpróbálom a maximumot nyújtani. Legyen szó akár a  'Diamonds and Rust' akusztikus verziójáról, akár a vad 'Painkiller'-ről - ez kihívás bárki számára."
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Vanguard

A finn gótikus metal csapat Vanguard bejelentette, hogy új dobossal, név szerint Tonmi Lillman (ex-TO/DIE/FOR, SINERGY, HATEFRAME, KYLÄHULLUT)-al dolgozik a továbbiakban.

 

A csapat bemutatkozó lemeze tavaly jelent meg "Succumbra" címmel az Armageddon Music  gondozásában. Audió sampléket találtok ITT

További
Vanguard - debütáló videoklip
Hír, ensomhet @ 2009. május 5., kedd, 20:18
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Lyzanxia
A francia metal csapat Lyzanxia január 9-én bevonult a Studio Fredman stúdióba Svédországba rögzíteni harmadik lemezének dalait. A csapat munkáját Fredrik Nordström producer segíti. A lemez az "Unsu" címet kapta
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
YOB

Az Oregon-i doom metal csapat YOB bejelentette megszűnését. Mike Scheidt a következő üzenetet tette közé a csapat honlapján:

 

"Sajnálattal mondom azt, hogy a YOB majdnem 10 év együttzenélés után feloszlik. Az az idő, amit a YOB zenekarban töltöttünk, felülmúlta a legvadabb elvárásainkat és reményeinket és igazán egy álom vált valóra. Travis Foster és Isamu Sato júliusban elhagyták a csapatot, és én már 6 hónapja próbálom eldönteni hogy mit csináljak A zenekarnak volt három másik felállása, de ez volt a legjobb mindközül. Jelen helyzetben talán az a legjobb megoldás ha feloszlatom a zenekart."

 

"Köszönetet akarok mondani mindenkinek, akik az évek során támogatták a zenekart .......kiadók, zenekarok, rajongók, a koncerthelyszínek, a családjaink............nélkületek nem létezhetett volna a zenekar.

Az AGE zenekarral fogok együtt dolgozni a továbbiakban. Addig is, legyetek jók és maradjatok kemények! Örökké Doom!!!!"

 

A csapat utolsó albuma 2005 augusztusában jelent meg "The Unreal Never Lived" címmel a Metal Blade Records gondozásában.

 
Hírek
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
AttackerA New Jerseyből származó Attacker elérhetővé tette "This Is Power" című dalát ITTA felvétel a csapat április 11-én megjelenő új "The Unknown" címet viselő albumán lesz majd hallható.  A kiadványt a Sentinel Steel Records gondozza. Az albumot a CD-N és klasszikus bakelitlemezen fogják kibocsátani.
További
Attacker - idén új kislemez
Hír, Armand @ 2018. március 29., csütörtök, 13:00
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^
Resurrected
A német death metal csapat Resurrected bejelentette új lemezének a címét. A korong a "Endless Sea of Loss" címet kapta és várhatóan október/november környékén jelenik majd meg. Néhány dalcím az albumról:  "An Obseding End", "Hidden by Disguise", "Bloodmarked", "…and She Loves it a…" és "Until You Kill Yourself". A borítót Juan Jose Castellano készíti.
További
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, kispatak ^^
Dimmu BorgirAz együttes legújabb Sorgens Kammer – Del II című videóklipje megtekinthető itt.
Facebookra vele! 2006. január 13., péntek, Dolmen ^^

A Guitar World magazin  (web site) készített interjút a Kiss gitáros Ace Frehley-el. Néhány részlet a beszélgetésből:

 

Guitar World: Mi ösztönzött téged, hogy játssz a gitáron ?

 

Ace Frehley: Olyan családban nőttem fel ahol mindenki zenélt, úgyhogy engem egész nap körülvett zene. A szüleim zongorán játszottak, és a testvérem és nővérem zongorán és folk gitáron tették ugyanezt.  A testvérem megmutatott nekem néhány akkordot az akusztikus gitárján. Egy nap meglátogattam egy olyan barátot, akinek volt egy elektromos gitárja és egy kicsi erősítője, és ez megváltoztatta az életemet. Tartottam a gitárt a kezemben, és ütöttem az alacsony E húrt, a hang éppen búgott. Engem ez teljesen lázba hozott! Olyan volt mint mikor egy heroinfüggő megkapja az első adagját.

 

Guitar World: Mi volt az az első dal, amit megtanultál a gitáron lejátszani?

 

Ace Frehley'(I Can't Get No) Satisfaction' a THE ROLLING STONES zenekartól. Kicsivel azután megtanultam még a csapat 'The Last Time' című szerzeményét is, nagyon büszke voltam magamra. Nem csak kitaláltam, hogy mit kell játszani,de az apámtól kapott Ampeg Reverberocket erősítőből tisztán meg is szólaltak a hangok. Zengett rendesen a riff.

 

Guitar World: Mi volt a legkínosabb pillanat ami színpadon ért ?

 

Ace Frehley: Áramütés, a "Destroyer" turnén, Lakelandban (Florida). Ez az előtt volt, hogy a KISS vezeték nélküli gitárokat kapott. A színpadon lépegettem egy nagyon magassarkú csizmában.  Megragadtam a korlátot, mert elvesztettem az egyensúlyom. A korlátot nem szigetelték megfelelően és engem 240 volttal eltrafáltak. Szikrákat láttam és nem emlékszem sokra. Nekem azt mondták, hogy a roadok vittek a színpad mögé. A kezem tele volt égési sérülésekkel és a csapatnak lekellett állítania a koncertet. Amikor végül az öntudatom visszanyertem nem éreztem a jobb kezemet. Ez ijesztő volt!

 

Guitar World: Mivel foglalatoskodsz mostanában ?

 

Ace Frehley: Dolgoztam egy szólóalbumon és néhány filmprojekten. Szeretnék készíteni egy oktató videót rengeteg humorral. [Nevet] Nem szeretnék egy újabb unalmas hogyan játszunk gitáron videót készíteni. Nem én vagyok a világ legnagyobb gitárosa, de legalább soha nem vagyok unalmas.

Facebookra vele! 2006. január 12., csütörtök, ensomhet ^^
Avulsed
Az AVULSED nevű spanyol death metal banda elérhetővé tette a "Let Me Taste Your Flesh" című dalra készült videóklippjét ITT. A videóban látható koncertjelenetek egy 2005 júniusában tartott párizsi koncerten készültek.

A zenekar február elején stúdióba vonul, hogy felvegyen egy MCD-t, melyet "Reanimations" címmel jelentet majd meg Spanyolországban az Electric Chair Music, a világ többi részében pedig az Xtreem Music. Az MCD-n szerepel majd két teljesen új szám ("River Runs Red" és "Foetal Consolation"), egy dal az 1992-es debütáló demórjukról ("Unconscious Pleasure") újrafelvett formában, valamint három feldolgozás: W.A.S.P. - "I Wanna Be Somebody", GOREFEST - "Mental Misery" és EXODUS - "Piranha". És hogy még speciálisabb legyen a kiadvány: bónuszként szerepelni fog rajta 8 AVULSED dal más-más bandák előadásában (TERRORISTARS, KAOTHIC, WITCHES' SABBATH, BYLETH és ABYFSS - ezek spanyol bandák, aztán IN ELEMENT - Argentína, CARNAVAGE - Algéria és TWISTED FATE - Ausztrália).
1. ... 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. ... 2509.
Cikkek
review
2019. március 26., 12:17, boymester ^^
Masszív előrelépés egyenesen a múltba.Obsidian Sea - Strangers (2019)
review
2019. március 25., 07:56, boymester ^^
 Lovecraft imádat egy kissé sótlan kiadásban. Army Of Dagon - Night Of The Mystics (2017)
review
2019. március 24., 10:02, boymester ^^
 Na ilyen a dicsőséges feltámadás. Frost - Deathtree Mystery (2019)
review
2019. március 20., 17:19, Armand ^^
Helyzetjelentés Seattleújfaluból.Trident - Mindenen Kívül ’EP (2019)
review
2019. március 20., 10:01, boymester ^^
Pusztító fertőzés, zárt keretek között. Humanity Zero - Proselytism (2018)
review
2019. március 19., 16:43, boymester ^^
A múlt elégedetlen hangjai Cryptal Darkness - Endless Tears... (1996)
review
2019. március 18., 18:48, boymester ^^
Húsba maró, eleven szépség Szegedről.Ahriman - Őskő (2019)
review
2019. március 18., 09:01, boymester ^^
Amikor az idő már-már fülsértően csikorgatja vas fogait...
Heaume Mortal - Solstices (2019)
review
2019. március 17., 18:36, boymester ^^
 Önostorozó templomos lovagok nyomában...Evangelist - Deus Vult (2018)
review
2019. március 17., 09:33, farrrkas ^^
Irdatlanul masszív post-HC/extrém sludge korong a franciáktól.Ssanahtes - S/T (2018)
review
2019. március 12., 16:42, Armand ^^
Filozófiai intelmek hétköznapjaink illúzióira.Vénen - Patrimonium Philosophicum (2019)
review
2019. március 11., 15:07, boymester ^^
 ...és betoppant a régi diák elkésve, megtépázva, késésének okára vonatkozóan ötlettelenül. ThunderWhip - Forever's End (2018)
review
2019. március 10., 17:24, boymester ^^
Ha a demó tetszett, akkor ettől odáig lesztek...Smoulder -  Times Of Obscene Evil And Wild Daring (2019)
review
2019. március 9., 13:41, oldboy ^^
Rossz borító, jó zene! Queensryche - The Verdict (2019)
review
2019. március 6., 19:40, boymester ^^
A legjobb ajzószerek listájára felírhatjuk a sárkányvért is...Véhémence -  Par Le Sang Versé (2019)
review
2019. március 6., 18:05, Armand ^^
A káosz mágiájának manifesztációja.Nefilim - Zoon (1996)
review
2019. március 6., 11:28, 9000Sanyi ^^
Alföldi modern rock bemutatkozásMudfield - Sárrét (2019)
review
2019. március 4., 20:04, Armand ^^
Régi csaták emlékeiből kiemelkedő viking metal album.Bathory - Blood Fire Death (1988)
review
2019. március 3., 14:31, farrrkas ^^
 Nagaarum őszinteséggel tölti meg templomát... Nagaarum - Templom (2019)
review
2019. március 3., 12:41, boymester ^^
 Kinyílt egy ajtó, de nem vezet sehovaCandlemass - The Door To Doom (2019)
review
2019. március 2., 16:01, boymester ^^
Egy távoli, mára megszépült, egykor fájó emlék.Old Night - Pale Cold Irrelevance (2017)
review
2019. március 2., 12:38, oldboy ^^
Egy dalközpontú, szórakoztató lemezzel tért vissza az ÁlomszínházDream Theater - Distance Over Time (2019)
review
2019. március 1., 18:53, boymester ^^
Terítéken a halál ökoszisztémájaOssuarium - Living Tomb (2019)
review
2019. február 28., 13:30, 9000Sanyi ^^
Szekszárd HCDon Gatto - Sawdown (2018)
review
2019. február 27., 19:46, boymester ^^
 A lemez, amitől jelenleg az egész környék zsiBONG.Windhand - Eternal Return (2018)
review
2019. február 27., 15:18, boymester ^^
Ha folyton visszarúgnak, induljunk meg lefelé...Krigsgrav - Leave No Path To Follow (2018)
review
2019. február 27., 14:03, boymester ^^
Rutinszagú, de kellemes lemez a dán doomsterektől. Altar Of Oblivion - The Seven Spirits (2019)
1. ... 185. 186. 187. 188.
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.595 seconds to render