Almost Saint

Üdvözlöm a zenekart!

-Először is, milyen stílusba sorolnád az Almost Saint zenéjét, milyen hatások értek benneteket?

Szia!

Ha stílust kell mondani, akkor természetesen metal! Magunkat általában, leegyszerűsítve dallamos, illetve melódikus black metal-nak szoktuk nevezni.

Mint ahogy a biográfiánkban írjuk, „Zenei elképzelésünkben egy black metal gyökerekből táplálkozó, de attól akár teljesen független, érzelem-gazdag, változatos zene létrehozása szerepelt.” De elég nehéz meghatározni a konkrét zenei stílusunkat. Mondták már gótikusnak, szimfónikusnak, „black-nek”, atmoszférikus metálnak, sőt avantgarde vagy progresszív metálnak is. Maga a zene eléggé tömény, több motívumot tartalmaz, változó dallamvezetéssel, ritmusváltásokkal. Mivel a zenekar tagjai más-más stílust kedvelnek (nem csak a metálon belül), ezért dalaink több fajta zenei elemet tartalmaznak.

 

-Koncertekről milyen visszajelzések érkeznek? Bővül a zenekar közönsége?

A koncertekről általában pozitívak a visszajelzések, és szerencsére a közönség is egyre bővül.

A legnagyobb rajongótáborunk, egyelőre még inkább itt Veszprémben, illetve Veszprém megyében van, de vidéken is egyre többen kíváncsiak a zenénkre a koncertjeinken!

 

-Hogy sikerült a Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézményben koncertet adnotok? Kinek az ötlete volt?

A több kulturális rendezvény mellett minden évben rendeznek egy koncertet a raboknak és egy ott dolgozó kedves ismerősünk ajánlott minket, mi pedig elfogadtuk – az igaz, kissé bizarr – felkérést. Ugyan a szó szoros értelmében ülős koncert volt, de kellemesen csalódtunk, jó buli volt! Fegyveres, kutyás őrök vigyáztak a zenekarra, amiben eddig még nem volt részünk! A koncert a Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézmény szabadtéri kosárlabda pályáján került megrendezésre, a közönség pedig a zenekar előtt ülve „élvezhette” az előadásunkat.


-Terveztek hasonló különleges koncerteket?

Nem igazán, de ha akad hasonló extrém felkérés is, miért ne…ha jónak ígérkezik?

 

-A lemez küllemét csak dícsérni tudom, főleg, hogy szerzői kiadásban jelent meg. Kiadók nem érdeklődtek még a zenekar iránt?

 

Köszönjük szépen!

A lemezborító kivitelezését Jacsó Balázsnak köszönhetjük, amivel teljes mértékben meg vagyunk elégedve. Sajnos, kiadók egyelőre még nem érdeklődtek, de bízunk benne, hogy sikerül felkelteni a figyelmüket és érdeklődésüket akár Magyarországon, akár külföldön.

 

-Bolla Attila 2005-ben elhagyta a zenekart, majd tavaly visszatért, mint basszusgitáros, ennek milyen okai voltak?

Kicsit besokallt. Nem tudta összeegyeztetni a munkáját és a zenekart, és belefáradt ebbe az egész zenekarosdiba. De ugyanez év (2005) végén úgy gondolta, hogy mégsem tud meglenni zenélés nélkül, ráadásul pont kilépett az akkori basszusgitárosunk Gina (Sárfi Georgina), így kapott az alkalmon és visszajött a zenekarba. Hogy miért váltott basszusgitárra? Már a gitáros időszakában is érdekelték a vastaghúrok, így hát szerencséje volt és most kiélheti vágyait.

 

 -A RockMaraton tehetségkutatón melyik szerzeménnyel nyertetek? Segített ez a győzelem a zenekar promotálásában?

2006. júliusában sikerült játszanunk a Rockmaraton Local Heroes tehetségkutató színpadán. A fesztiválon a tehetségkutató rendezvény 5 napos volt, mindegyik nap végén díjazták az aznapi nyertest és a pénteki napot mi nyertük meg.

Nem kimondottan egy szerzeménnyel, hanem az egész produkcióval nyertük el a zsűri tetszését, ugyanis minden zenekar körülbelül fél órás koncertet adhatott. Igen, segített a zenekar promotálásában, mivel nyereményképpen a következő évben már az egyik nagyszínpadon, a Pécsi Est színpadon játszhattunk, majdnem teltház (teltsátor) előtt.


-Az új lemezt a dunaújvárosi M&M Studioban vettétek fel, majd a szolnoki Denevér Studióban lett keverve, masterelve. Meg vagytok elégedve a végeredménnyel?

Igen, maximálisan meg vagyunk elégedve a végeredménnyel, mind a felvételekkel, mind a keveréssel. Ez úton is szeretnénk megköszönni nekik a munkájukat és az együttműködésüket (az M&M – ből Mazán „Mazi” Attilának, illetve a Gyöngyvér zenekarnak, a Denevérből pedig Cserfalvi „Töfi” Zoltánnak). De természetesen egy „egészséges” elégedetlenség mindig kell, hogy legyen (magunkkal szemben), különben csak egy helyben toporognánk.

-Mennyire váltotta (váltja) be a reményeket az új EP?

Hangzását és a borítóját tekintve mindenképpen előrelépésnek tartjuk az új lemezt. Örömünkre szolgál, hogy nagyon jó kritikákat, illetve visszajelzéseket kapunk magyar és külföldi (pl. angol, német, dán, portugál, stb.) oldalakról egyaránt. Ezek éppen olyan fontosak számunkra, mint a közönség véleménye!

Mivel még nincs kiadónk, és nincs aki terjessze a lemezt, sajnos nem jutott el olyan sok emberhez ezidáig, ezért ezúton is szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megemlítsük, az EP a zenekartól beszerezhető (elérhetőségek a honlapon)!

-Mik a tervek a jövőre? Már dolgoztok új számokon?

Első lépésben most az EP promotálása folyik. Próbáljuk a lemezt minél több helyre eljuttatni, pl. Magyarországon kívül több külföldi webzine-nek, és kiadóknak is elküldjük!

Természetesen folyamatosan szervezzük a koncerteket, szeretnénk egyre több fellépést szerte az országban, várjuk a felkéréseket, és meghívásokat, és szívesen eleget teszünk nekik.

A távolabbi terveink között szerepel majd egy videoklip elkészítése is, de ez lehetséges, hogy majd csak a nagylemez elkészülése után fog megvalósulni.

Új számokon folyamatosan dolgozunk, mindig vannak új ötletek, amiket próbálunk összerakosgatni. Elég jól haladunk a dalok írásával, ha így megy, hamarosan hozzáláthatunk a nagylemez felvételeihez!


-Hol, mikor lehet titeket látni, hallani legközelebb?
 

Legközelebbi koncertünk szeptember 29.-én (szombaton) lesz Budapesten a Viper Roomban az Archaic zenekarral, majd október 19.-én (pénteken) szintén Budapesten léphetünk színpadra a Kék Yukban, a Teurgia és a Baskiria zenekar társaságában!

Természetesen, mi is szervezünk koncerteket Veszprémben, pl. a tavaly nagy sikernek örvendő novemberi „Mind Nem Szentek” koncertet szeretnénk második alkalommal is megrendezni, terveink szerint idén még több zenekar részvételével.

 

Köszönöm!

 

Mi is köszönjük a lehetőséget!

www.almostsaint.hu

The Dwarves The Dwarves
július 24.
Baroness Baroness
július 29.
FEZEN Fesztivál 2024 FEZEN Fesztivál 2024
július 30.