Ellenzék

Az Ellenzék zenekar tagjai láthatóan mindent elkövetnek annak érdekében, hogy egyszer a hazánkban jól ismert zenekarok közé sorolhassuk őket. A fertőszentmiklósi srácok nemrég önerőből készítették el második demojukat. A csapat nemsokára talán zenei csatornákon is látható lesz. Ez alkalomból kerestem ismét fel a csapat dobosát és egyben énekesét az ízig vérig zenész Stekovics Zsolt-ot.

– Hallom ismét lemezt készítettetek. Hol történt a dolog?

Igen, most is Sopronban az MD stúdióban rögzítettük a friss anyagot, Schmidl Tamás közreműködésével és segítségével. A technikai körülmények most is a szokott minőséget hozták Smici-nél és a hangulat is rettenetesen jó volt. Két hétig dolgoztunk a stúdióban, ennyi időt vett igénybe a nóták rögzítése, az utómunkálatok pedig kb. 3 hétig tartottak, amit hallani is az elkészült kislemezen. Az korong zenei része kész, most a borító véglegesítése és a videoklip munkálatai folynak. A nótákat júniustól hallhatjátok többek között a Szentkorona Rádió-ban is, és ekkora lehet megvásárolni a cd-t is, amelyen természetesen helyet fog kapni a videoklip is.

– Hány szám került fel a lemezre?

Három nótát rögzítettünk, ez is egy valódi Ellenzék korong lesz, ugyanolyan elrendezése lesz, mint az előző EP-nek. Kettő gyorsabb tempójú és egy jó kis rock and roll-os lassabb hangvételű nóta lesz, melyet még koncerten sem hallhatott a nagyérdemű.
A nóták a Foszfor, Rozsdás szegek, valamint Halott Hősök címeket viselik. Szövegeink szokás szerint sok aktualitást tartalmaznak, a mai világ problémáit feszegetik.
A szövegek értelmezését a közönségre bízzuk, mindenki megtalálja benne a hozzá legközelebb állót.
Reméljük érezhető lesz az anyagon a zenekar lényeges fejlődése a legutóbbi EP-hez képest.

– Került e fel valami bónusz dolog a lemezre?

Igen! Elkezdődtek a Halott Hősök című nóta klipfelvételei, ez lesz a EP-n az extra melléklet, de szeretnénk a későbbiekben tárgyalni, a klip TV-ben történő levetítéseiről is. Úgy néz ki, már vannak bíztató visszajelzések ez ügyben. Természetesen megtalálható lesz a klip a zenekar honlapján a www.ellenzekzenekar.hu weboldalon is.

– A fellépéseiteket nézve első évben csak Fertőszentmiklóson játszottatok, aztán utána volt meghívás más helyekre is. Tavaly szép számmal voltak bulik változatos helyeken.
Idén mi a helyzet? Sok helyre mentek?

Igen ezt jól látod. Hála Istennek nagyon sok minőségi buliban léphettünk fel, nagy nevű rocklegendákkal. Sokat köszönhetünk a Lord-nak, nekik köszönhetően nagyon széles rétegben megismerték a zenekart.
A stúdiómunkálatok, a klipkészítés, a borítótervezés elvette az időt a koncertek szervezésétől, így idén eddig elég keveset koncerteztünk. De májustól újra beindul a zenekar és már körvonalazódnak a nagyobb koncert időpontok. A honlapon a tájékoztatás folyamatos, mindig megtalálható, hogy hol és mikor koncertezünk.

– Előző interjúban említettétek, hogy managert kerestek. Sikerült találni valakit?

Még konkrét managert nem találtunk, de sokat köszönhetünk Horváth István-nak, a Lord managerének, tőle sok segítséget kapunk. Reméljük további fellépési lehetőségeket kapunk tőle és a Lord zenekartól, ezeket a bulikat szeretjük a legjobban.

– Egyre több zenekar készít magáról pólót, posztert, kulcstartót stb. Nektek volt már ilyen? Igénylik a rajongók ezeket?

Még nagyon régen a zenekarunk megalakulása idején készült egy egyszerű póló, melyet a helyi rajongók és ismerősök vettek meg. Sok nem készült belőle de arra tökéletesen megfelelt, hogy felkeltsük az érdeklődést a zenekar iránt. Úgy érzem, volt és van is rá igény. Ezért most megkerestük a Lord csapatot, hogy pólókat és pulcsikat készítsenek nekünk. Tehát az új anyaggal együtt új pólók és új pulcsik is kaphatóak lesznek, melyet a koncerteken és a zenekar e-mail címén keresztül (gesass@vipmail.hu) lehet majd beszerezni. Remélem ezeknek is olyan nagy sikere lesz, mint az előzőeknek. Posztert, kulcstartót nem tervezünk, nem érezzük, hogy egy amatőr zenekarnak ennyiféle dolgot kellene egyszerre csináltatnia.

– Meghívást kaptatok egy igen nagy és számotokra fontos rendezvényre. Hol lesz ez és kikkel léptek fel?

Nagyon nagy örömmel vettük, hogy a tavalyi év után ismét meghívást kaptunk a II. Fertőendrédi Magyarock Fesztivál-ra, amely Fertőendréden, május 24-én kerül megrendezésre. A tavalyi év során az Echo of Dalriada és a Kárpátia zenekarok társaságában közel 1600 ember előtt játszhattuk itt. Ezért nagy hálával tartozunk Pogácsa András-nak, a fesztivál főszervezőjének. Idén olyan zenekarok társaságában léphetünk fel, mint a Kormorán és a Beatrice. Bíztatunk mindenkit, hogy jöjjön el erre a príma fesztiválra!

További információ:

www.ellenzekzenekar.hu
http://www.myspace.com/ellenzek

december 07.,
december 09.,