Aborted interjú (by Fiep, 2004.06.10)

Az Aborted „doktorai” nemrég jelentették meg új mini cdjüket melynek címe „”The Haemetobic EP”. Rögtön ezután turnéra mentek a death metal szörnyeivel, a Cannibal Corpse-al. Itt az idő a hörgőgép, Sven számára hogy kiásson pár tetemet!

Nemrég adtátok ki a „The Haemetobic EP”-t, mik a sajtó visszajelzései?

Eddig igen jók. Csak kevés negatív kritikát kaptunk, és úgy gondoljuk, hogy ez az EP egy előrelépés a Goremageddon után, mind maga a produkció és dalszerzés szempontjából is. Szuper volt feldolgozni, és egy kicsit kipofozni a régi Entombed nótát is. Megpróbáltunk a maximálisat nyújtani a rajongóinknak a pénzükért, remélem hogy sikerült is.

Valójában miért is jelent meg ez a mini album? A zenekarnak már úgyis van pár split cdje. Miért nem egyből egy teljes album jött ki?

Különböző okokból, válaszd ki, amelyik a legjobban tetszik! 1-A Cannibal Corpse-al voltunk európai turnén, és kell valami, amit fel tudsz mutatni ez idő alatt is, a Goremageddon már több mint egy éves, tehát erre nem támaszkodhattunk, a turné meg elég drága, és kell valami pénzforrás közben. 2-Ez tökéletes híd volt a Goremageddon és a következő album közt, korai lett volna egyből a teljes albummal kijönni. Nagyon jó dolog ez az EP, sok bonusszal, amik a spliteken nincsenek.

A Drowned c. Entombed feldolgozás fantasztikus! Miért pont ezt a számot választotottátok? Elég ritka, hogy egy brutális death metal banda oldschool svéd metált játszik, nem?

Nem mondanám hogy az Aborted egy átlagos death metal csapat, sok különböző zene hatással van ránk, és a régi svéd metál nagy részét teszi ki ennek. Olyan zenekarok, mint a Carcass vagy Entombed még mindig a kedvenceink közt vannak, úgyhogy kibaszott jó volt felvenni azt a számot!

Az Aardschok Magazine egy kicsit gyengébbnek ítélte meg az énekhangot az eredti Entombedhez képest. Szerinted igazuk van?

Izlés kérdése, az eredeti még jó hogy különbözik. Egyesek ezt szererik jobban, mások azt, én ugyanolyan figyelmet fordítottam erre a számra is, jó szórakozás volt ez a szám és nekünk jól hangzik, ez a legfontosabb. Ha valaki az eredetit szereti, hallgassa azt, különben sincs semmi értelme lemásolni egy számot, anélkül hogy nem raksz bele valamit a saját zenédből.

Az webzineket olvasgatva néha feltűnik a neved a német Quintessance-nél. Még mindig írsz oda?

Igen, ha időm is engedi és van kedvemre való anyag, írok oda kritikákat.

Hogy mennek a dolgok a Listenable Recordsnál? Hány albumra szerződtetek?

A következő lesz az utolsó náluk, hogy utána mi jön még nem tudjuk, lehet hogy meghosszabbítjuk a szerződést, lehet hogy várunk egy kicsit. Még semmi sem biztos, de annyit mondhatok, hogy a Listenable records nagyon jó kiadó és boldogok vagyunk, hogy velük dolgozhatunk.

Most értetetek vissza a Cannibal Corpse-os mini turnéról, elég jó volt, nem?

Fantasztikus volt telt házas bulikat adni minden nap, a műsor is nagyon erős volt, az össze zenekar kurva jó volt, és úgy tűnik a közönségnek is tetszett. Mindenki tényleg NAGYON kedves volt, igazából egy csapat haver volt úton, Cannibal Corpse-ék rendkívül jó fejek, csakúgy, mint a Kataklysm!

Terveztetek már új időpontokat? Ölni tudnék, hogy az Immolationnal lássalak titetek!

Nos, lehet, hogy az Immolationnal leszünk, de még semmi sincs lefixálva, tehát várunk és majd kiderül. Most van egy rakat fesztivál, ahol játszanunk kell, utána kicsit hanyagoljuk a fellépéseket, mert fel kell vennünk az új albumot, azután pedig turnézás ezerrel!

Az Aborted új dobosa Gilles, miért lépett ki az alapító tag, „bőrzúzó” Frank?

Gilles zseniális munkát végez! Nem is lehetnénk elégedettebbek, mint most. Mindenkinek jobb Frank távozása, nem érdekelte már a zenekar, mi sem akartuk, hogy velünk játsszon. Most a Speedball JR nevű rock zenekarban játszik, és úgy tűnik, jobban élvezi, tehát király!

Hogy látod az Aborted jövőjét?

Rózsaszínen és perverzen… Új album felvétele és kiadása egy bonusz DVD-vel és koncertezés amennyit csak lehet! Eh!

Úgy látom ezt az egész „goremageddon brigádot” mint Európa vezető csapatát, egyetértesz?

Nem hiszem, hogy egyedül kéne erre válaszolnom, de kösz a dicséretet!

Te játszol a Leng Tch’E „grind gengszer gettósai„ közt is. Ha döntened kéne, melyik zenekart választanád?

Nem tudnék választani, mindkét bandát ugyanúgy szeretem. Mindegyiknek meg vannak a jó, és gyenge pontjai. mint az életben mindenhol. Örülök, hogy mindkettőben játszhatok, és ez így is marad!

Nem gondolod, hogy a Leng Tch’E több figyelmet kapott mivel az Aborted front embere játszik benne?

Nem, főleg nem az elején, soha nem reklámoztuk „Sven az Abortedből” szöveggel magunkat. Azt akartuk, hogy természetesen rendeződjenek a dolgok, mindennek meg van a maga ideje, a Leng Tch’E ugyanolyan keményen dolgozik, mint az Aborted, a múlt év különösen fontos volt számunkra.

Néhány hónappal ezelőtt az In-Quest-ben is énekeltél, miért léptél ki?

Ez volt a legjobb, amit tehettem, jó nekem így, nem érdemes többet beszélni erről.

És egy kérdés, amit mindig felteszek! Sok országban jártál, hol vannak a legjobb nők? Akármit mondhatsz :D.

Nehéz kérdés, talán Lengyelországot, Franciaországot vagy Izraelt mondanám, ott vannak a legjobb csajok a Földön. Hogy miért? Biztos sok tejet isznak! (Fiep Eh, Lengyelország! Egyetlen normális csajt sem láttam arra fele!)

Eredeti változat itt található.