Wolfgang interjú

“Ha a Metal hív ne állj ellen!” – Szokták mondani a szegedi Wolfgang zenekar tagjai. És ők tényleg nem tudnak ellenállni, hiszen családos ember létükre még most is nyomják a fémzenét. Új lemezük megjelenése épp jó okot adott arra, hogy Kuk Atillával, azaz Golyóval, a zenekar gitárosával beszélgessek.

– Mikor alakult a zenekar? Kik a jelenlegi tagok? Kérlek mutasd be magatokat.

A zenekar 2007 nyarán alakult a Breaker zenekarból, mely stílusában testvérzenekara volt a Wolfgang-nak azzal a különbséggel, hogy nem játszottunk saját számokat! A jelenlegi felállás: Harangozó Gábor-bass. gitár, Kamenyiczki Tamás-ének, Kuk Attila-szólógitár, vokál, Martos László-szólógitár, vokál, Németh Sándor-dobok!

– Régebben játszottatok más zenekarokban is?

Számos zenekarokban vettünk részt az elmúlt évtizedben csak párat említenék: Fáma, Scapegoat, Freevol, Valótlan Álom, Breaker stb. sorolhatnánk, hiszen nem ma kezdtük a szakmát és a 20 éves zenei tapasztalat hallható a számainkon is!

– Mit csináltok ha éppen nem zenéltek? Mivel foglalkoztok a magánéletben?

Nos a zenekar munkából él, Gábor fénymásolókat javít főállásban, én homokműkezelő vagyok a Szegedi Vas és Fémöntödében, Tamás ugyanitt géplakatos, László postás, Sándor tulajdonosa egy mobiltelefon üzletnek!

– Vannak köztetek családos emberek is. Így azért már nem könnyű. Mit szólnak odahaza ahhoz, hogy még mindig nyomjátok a Metált?

Természetesen a zenekar hobbi mindenki számára hiszen családot, gyerekpalántákat nevelgetünk! Többnyire mindenki később ismerte meg a párját, mint zenélni kezdett és így fogadtak el minket kezdettől fogva, de a mai napig azt mondják az asszonyok, hogy a fiúk még mindig zenekarosdit játszanak, mint a gyerekek, de azért természetesen támogatnak bennünket, hiszen egy zenekar csak kiadásokkal jár és ha néha csurran-csöppen is valami, hát azt is felélik a banda költségei!

Nemrég jelent meg Eltaszítva címmel az első lemezetek. Ki szerezte a zenéjét és ki írta a szövegeket?

Igen, egy nagyon régi vágyunk válhatott valóra, hiszen megjelentethettük az első lemezünket, ami szerzői kiadásban jelent meg, bár sajnos a boltokban nem, de nálunk a koncerteken és a honlapon keresztül megrendelhető! A szövegek Kamenyiczki és Martos tollából származnak, a zene pedig a Kuk-Martos szerzőpárosnak köszönhető!

– Hol sikerült felvenni az anyagot?

A lemezt itthon Szegeden vettük fel az R&R stúdióban, mely régi zenésztársaink, barátaink tulajdonában van és sokat segítettek nekünk a felvételek alatt, hiszen ők is a tökéletesre próbáltak törekedni és valahol ők is részesei voltak a mi munkásságunknak, egy kicsit az övék is a lemez, hiszen vannak olyan dalok a lemezen, amit még akkor írtam, mikor együtt toltuk a metált a fiúkkal, két dal, amit még ők is játszottak pl. a Szakítsd el és a Végzet Fantomja!

– Gondolom ezeken a bulikon is többségében játszátok. Amúgy még mik kerülnek be a repertoárba? Mennyit nyomtok időtartamban?

Természetesen a saját számokra nagy hangsúlyt fektetünk a koncerteken, de persze játszanunk kell még a feldolgozásokat is a repertoárunkban a: Pokolgép, Ossian, Omen, Kalapács, Iron Maiden, Accept, Stratovarius, Hammerfall zenekarok dalai is megtalálhatóak,álltalában a műsor időtartalma igény szerint történik vagy a közönség hangulatától, de a leghosszabb műsorunk május 1-én Szegeden volt a Postás szakszervezetek sátrában, ahol is 3 1/2 órát toltunk hatalmas siker mellett!

– Vannak felkéréseitek rendesen? Merre jártatok Szegeden kívül?

A zenekar számos helyen játszott, kiemelnék egy párat, idén voltunk a Hegyalja feszten, Budapesten a Crazy Mamában és sok helyen, de pl. idén nem sikerült a SzIN-re bejutni! Jártunk már az ország számos klubjában és nagyon jó volt a fogadtatása a csapatnak! A jövőre nézve is elég jók a kilátások, hiszen elégé be vagyunk táblázva, év végéig leszünk újra Budapesten, és emellett Szolnokon, Hajdúszoboszlón, Komlón, Békésen és számos helyen és persze itthon Szegeden is, emellett lesz egy különleges buli, egy unplugged koncert, amire még készülünk a sok egyébb más mellett!

– Mit vártok az új lemeztől? Milyen célokat szeretnétek elérni a jövőben?

Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna az ige, azért dolgozunk, hogy valami maradandót hagyjunk magunk után, hogy emlékezzen ránk az utánunk jövő nemzedék! Természetesen azon felbuzdulva, hogy a lemez létre jött a zenekar nem áll meg, hiszen Martos pici szerzőtársammal dolgozunk a második lemezen, írodnak a számok és jövőre jön az új lemez, remélem minden rocker társunk megtalálja rajta a neki tetsző szerzeményeket! És üzenem mindenkinek: gyertek koncertekre, hallgassátok a lemezt és jó szórakozást mindenkinek hozzá, “ha a Metal hív ne állj ellen”!
Tisztelettel Golyó, Wolfgang sziasztok!

A Wolfgang zenekar :

Név: Kamenyiczki Tamás
Poszt: Énekes
Név: Martos László “Pici”
Poszt: Gitáros
Név: Kuk Attila “Golyó”
Poszt: Gitáros
Név: Németh Sándor
Poszt:Dobos
Név: Harangozó Gábor “Hari”
Poszt: Basszusgitáros

február 23.,
február 26.,
február 27.,