Debt of Nature interjú!

Nem is olyan rég olvashattátok a német Debt Of Nature új lemezéről kritikát, a holland Deity Down Records agya Gerard megkérdezte a napokban, nincs-e kedvem faggatni a csapatot. Már hogy a picsába ne lenne, így aztán meg is született az interjú, melyre Kevin Siepmann friss dobosuk válaszolgatott…

Először is köszönet a lehetőségért, hogy telik mostanság a Debt Of Nature jelene, mi a jövő?

Nem, köszönöm. 🙂 Jelenleg örülünk, hogy sokat koncertezünk, s még több van a terveinkben. Minden hónapban van legalább néhány koncertünk. Mindannyian dolgozunk, így kicsit nehéz turnézni, de megteszünk mindent, hogy annyi koncertet adhassunk, amennyit csak lehet. Jövőbeli terveink nagyon egyszerűek: WACKEEEEEN és turné a nagy négyessel, haha. Nem, az idő majd megmondja. Jövőre meg fogunk próbálni eljutni néhány szabadtéri fesztiválra, hogy bemutathassuk a bandát nagyobb közönségnek. Kulcsszó: növekedés.

Hogy fogadta-fogadták a fémzenei szféra és úgy általában az emberek a Crush, Kill and Burn korongotokat? Mi különbséget látsz a két éven kívül a Dreams Kill on Command és az új lemez között?

Az emberek nagyon jól fogadták a lemezt. Két részre oszlik a közönség: akik analizálnak, és akik headbangelnek. Végül is ízlés dolga. Szeretjük beletenni különböző hatásainkat és elképzeléseinket a zenébe és kombinálni őket a tipikus DEBT OF NATURE stílussal. Ez az egyik oka annak, hogy a „Crush, Kill and Burn” kísérletezősebb és a dalok mindegyike 5 percnél hosszabb. Véleményem szerint ez a legnagyobb különbség a két lemez között.

Pontosan hol is alakult a csapat, hiszen sok város neve kering a világhálón, hogy ís van ez? (amennyiben mindenki máshol lakik, sorold fel ki hol és hol van a próbaterem) Miért éppen ezt a nevet választottátok?

A banda düsseldorfi származású. Marcus, Stavros és Masae Düsseldorfban élnek, Marc Kölnben, Simon Oberhausenben én, pedig Dortmundban. Már volt egy gyakorlótermem mielőtt beléptem a Debt Of Nature-be, így amikor tag lettem ők átköltöztek Düsseldorfból Bochumba. Ez a központ és mindannyian nagyjából azonos távolságra vagyunk tőle. A név Simon hibája. Míg a fiúk keresték a megfelelő nevet, Simon jött és azt mondta, „Ezt a leo.org-on találtam – pay the debt of nature.” Kicsit hosszú volt és a srácok megrövidítették a nevet DEBT OF NATURE-re – egy szójáték – és azt jelenti „halj meg”. Remekül illik a death metálhoz azt hiszem. 😉

Valóban, haha. Sorolj fel kérlek 5 kedvenc thrash és 5 kedvenc death metal lemezt!

Oh, ember… Igazán nehéz 5-öt kiválasztani a gyilkos albumok ezrei közül…

Thrash:

1.SODOMAgent Orange
2.VIOLENT FORCEMalevolent Assault Of Tomorrow
3.SLAYERSeasons In The Abyss
4.KREATORComa Of Souls
5.VIOLATORChemical Assault

Death:

1.DEATH Symbolic
2.MORBID ANGELCovenant
3.POSSESSEDSeven Churches
4.MACABRESinister Slaughter
5.MASSACRE From Beyond

Mennyire vagytok megelégedve a Deity Down Records-al? Én magam személyesen nem ismerem Gerard-ot, csak a kapott promók alapján értekezünk, ám amilyen pici kiadó, annyira korrektek és minőségiek a kiadványok, ennek ellenére felteszem a kérdést, hogy jó ötlet volt egy kis kiadóhoz szerződni, amely nem szól bele mindenbe, vagy orientálódni kellett volna egy nagyhoz, amelyik megmondja mit hogyan szeretne látni?

Nagyszerű volt dolgozni ezzel a szerény és nagyon kedves holland emberrel. Úgy vélem nagy ötlet volt, mert hagyott minket (és más bandákat is), hogy azt tegyünk, amit akarunk. Így aztán a valódi érzéseinket, gondolatainkat és különösen a metál iránti szenvedélyünket hallhatod és nem egy kierőszakolt szart. Az underground támogatói vagyunk és ő is az.

Miről szólnak a szövegek? Ki írja őket? Kérlek ragadj ki párat és példákkal is érzékeltessed!

Szociális kritika! Minden, ami zavar minket, mint az emberi hülyeség vagy a szociális sérelmek és mint a ,,Nightmare Of The Fashion Whore“-ban például, Marcus vallomása az elfoglaltság nélküli szomszédokról, akik beleütik az orrukat más emberek dolgába, felületességről és szarról. Általában Marc és Marcus írja a szövegeket, de a “Why I HateSimon kirohanása a nők ellen, hehe.

Bor vagy sör?

Mindkettő. Mint egy Ruhrpott területről, különösen Dortmundból származó fickónak szeretni kell a sört. Sokfélét készítenek Dortmundban, mint pl. Brinkhoffs, Kronen, DAB, Hövels és mind finomak! Nem véletlenül hívnak bennünket sörvárosnak, hehe. De időnként egy üveg bor is finom. Nem csak azért, mert orvosilag hasznos (módjával: Ne igyál meg 2 üveggel, hehe), hanem munka után igazán megnyugtató…

Te magad mennyire érzed a gazdasági válságot, mennyire veszed észre a mindennapjaidban azt, ami a világban zajlik? Szerinted kik lehetnek a felelősek?

Sok szarság történik itt. Például ami apám gyárában történt. A munkások csak jövödelmük 60%-át kapták meg vagy elbocsátották őket. Féltek, hogy az egzisztenciájuk megsemmisül, vagy hogy hogyan etetik a családjukat, mert sokuknak nincs képzettsége ahhoz, hogy jobb munkát szerezzen.

Mit tennél, ha a boldogság egy alma lenne?

a, Beleharapnék, s behabzsolnám.
b, Fényesítgetném, s elraknám.
c, Apró szeletekre vagdalnám, ha szomorú lennék fogyasztanám.
d, Körtére cserélném :}

Azt hiszem, eléggé boldog vagyok. Így tehát odaadnám az almát olyannak, akinek nagyobb szüksége van rá.

Üzensz valamit a Fémforgács olvasóinak?

Nézzétek a weboldalunkat, www.debtofnature.de vagy a space-t, www.myspace.com/debtofnaturemetal további információkért, dalokért és elkövetkező bulikért.Támogassátok az undergroundot!

Utolsó szó jogán?

Van 50 évem mielőtt meghalok 🙂

Remélem összefutunk Magyarországon is egy gyilkos koncerteteken, vigyázzatok magatokra!

Majd az idő megmondja. Én is remélem! Minden jót!

Kevin

január 22.,