Another Way interjú

A kérdésekre az Another Way zenekar dobosa, Bandi és énekese Máté válaszoltak.

– Szerintem a Fémforgács olvasói által hallgatott és az általatok játszott zene nincs teljesen fedésben, ezért arra kérlek, először mutasd be nekik a zenekart, keltsd fel a metal rajongók érdeklődését!

Máté:
Hello mindenki! Mi vagyunk az Another way békési/pesti zenekar, 2002-ben alakultunk, s azóta intenzíven nyomulunk a honi undergroundban. Számos koncert van a hátunk mögött itthon, s külföldön is egyaránt. Aki még nem ismerne minket, annak azt tudom mondani, hogy mindenképpen látogasson el egy koncertünkre, mert remek betekintést fog kapni a zenekarról.
Ezek mellett leszedhetitek az összes anyagunkat a myspace oldalunkról!!
Zeneileg nem tudom pontosan behatárolni magunkat, de, ha körül kell írnom a zenénket, akkor az fastcore rengeteg grind,hc,punk hatással, nem kevés dallammal, elszállással, káosszal, megőrüléssel 🙂
Négyen vagyunk a zenekarban. Személy szerint: Bandi, Tomi, Gida, Máté.
Az évek során változott párszor a felállás, de a mostani közel 3 éve változatlan.

Bandi
: Sziasztok metal rajongók! Mi vagyunk az Another Way nevű csapat, és irgalmatlan durva és főleg rettenetesen gyors zenét játszunk, grindcore és HC hatásokkal. Idestova 8 éve pusztítunk a hazai zenei piacon, szerencsére egyre nagyobb underground támogatottsággal. Ha jó képet akartok kapni rólunk, akkor hallgassátok meg az első „klipes” nótánkat, a Visszafordíthatatlan-t:– A banda egyik fele békési, másik fele budapesti. Hol és milyen gyakran próbáltok? Mennyi utazással jár?

Bandi: Próbálunk mindkét helyen. Utazás már olyan sok nem kell hozzá, mert a bandából hárman is Budapesten dolgozunk. Általában hetente egyszer próbálunk, 1-2 órát.

Máté: Ahogyan Bandi is mondta, nem nagy nehézség megoldani a próbákat. Nyílván a legkevesebbet 4en próbálunk, de össze lehet hozni okosban a dolgokat 🙂
A zenekarból mindenki rengeteget utazik és, amikor koncertünk van, akkor is nagy százalékban vonattal megyünk 🙂

– És ha már utazásnál tartunk, úgy hallottam, van bőven MÁV-os kalandotok. Melyik volt a leghosszabb utazás egy koncert miatt?

Bandi: MÁV-os kalandok és büntetések akadnak bőven, kocsi és zseton híján elég érdekesen szoktunk eljutni a koncertekre. De ott vagyunk, és ez a lényeg, haha. Az évek során egészen jó képet kaptunk a kallertársadalomról, mérföldekről megérezzük, hogy kivel gyűlik meg a bajunk és kivel nem. Külföldi utazások voltak jó hosszúak, például a bukaresti koncira, belföldön meg talán a Békés-Kapuvár távolság volt a legdurvább a tavalyi AORA fesztre. Laza 1000 km oda-vissza összesen.

Máté: Igen, a MÁV-val rengeteg kalandunk volt, mert érted, pénzünk nincs annyi, hogy mindig megvegyük a teljes jegyet egy útra, s azt sem lehet mindig elvárni, hogy 100%–ig állják a szervezők az útiköltségünket, viszont koncertezni az egyik legjobb dolog a világon. Mondjuk már elvből sem vennék mindig a jegyet 🙂
A leghosszabb utazás egy koncert miatt egyértelműen a Magrudergrind-dal közös bukaresti buli, de megérte 🙂
Többnyire, amikor külföldön úton vagyunk, akkor pár száz kilométerenként vagy még előbb közbeiktatunk több bulit is.
Amúgy nekem személy szerint Skócia-Írország volt a legnagyobb táv koncert/turné miatt 🙂
Another Way részről tervbe van véve egy USA tour is egy zenekarral karöltve, de ez még nagyon terv 🙂

– Régi lemezeken Gida is énekelt, vagy nevezzük inkább sikításnak. Adott egyfajta plusz változatosságot a daloknak ezen a téren, nekem bejött. Ebben az irányban gondolkodtok még?

Máté: Gida a legutóbbi (Holtágak az Ártérben) lemezen is énekelt/sikított. Szerintem két énekkel még gyilkosabb az összkép, főleg, ha különböző stílust visz mind a kettőnk.
Tehát a válaszom, igen, kell a két ének, s így gondolkodunk.

Bandi
: Ez soha nincsen előre eldöntve, de mindenképpen lesz extrémkedés azokon a helyeken, ahová fontosnak érezzük. A legutóbbi lemezen is volt egy-két nagyon kegyetlen sivítás.

– Az Eye of the Tiger riff hogy került bele a Mindenen kívül-be? Úgy értem, egy tudatos dolog volt vagy csak szerintem az egy az egyben?

Bandi: Nem volt tudatos, de vágom, melyik riffre gondolsz. Jó poén azért, nem? Van egy pár ugyanilyen zenei fricska a számainkban, például a Tegnapokban egy az egyben ott a AC/DC-féle Thunderstruck riffje is. El sem tudom képzelni, hogy az is hogy került elő, haha.
Máté: Ez egy remek kérdés, akkor még nem voltam a bandában, s nem merült fel bennem ez a kérdés 🙂

– Miért nem játszátok ezeket a dalokat?

Bandi: Az Eye of the Tigert? Haha. Ha a Mindenen kívülre gondolsz, hát azt játsszuk szinte minden bulin. Egy alapnóta a bandánál, ha fogalmazhatunk így. A helyzet az, hogy 5 lemezünk jelent meg, ezeken összesen 53 szám jelent meg eddig, és most fog kijönni a hatodik korong még tizenvalahány számmal, szóval most már van miből válogatni. Főleg, hogy 10-20 feldolgozás is szerepel a repertoárban. Általában minden lemezről játszunk minden bulin, 1-2 feldolgival megcsapkodva.

Máté: Koncerteken nagyon vegyes a felhozatal. Régebbi-újabb számokat szerintem kb. fele-fele arányban játsszuk. Mondjuk, ha kijön az új lemez, akkor nyílván többet fogunk róla játszani 🙂

– Másfél év telt el a Holtágak az ártérben lemez óta, születtek azóta új dalok? Új lemez mikorra várható?

Máté: Igen, születtek új dalok, most vannak a közös munka fázisában 🙂
Szerintem 2011 tavaszára LEGKÉSŐBB meg fog jelenni az új AW lemez, s véleményem szerint nem fog csalódást okozni senkinek sem:)
Még több dolog hatott ránk mind zeneileg, mind emberileg, s ezeknek egy szeletkéjét fogjátok hallani a soron következő korongon.

Bandi: Elég aktuális már a kérdés. Már nem titok, hogy pár hónapon belül lesz új lemez. Konkrét dátumot még persze azért nem mondanék, de valamikor 2011 elején várható. Eddig összesen olyan 10 dal vázlata állt össze, szerintem nagyon jó mind. Ismét lesznek egészen elképesztő, és reményeink szerint újszerű megoldások. Természetesen a tempó maradt, rengeteg a fénysebességű téma, de dallamok is megint lesznek. Szövegileg nagyon súlyosra tervezzük. A lemezcím már szinte biztos, hogy az lesz, hogy Az Idő Rövid Története.


– Ez az Iron Maiden Fear of the Dark feldolgozás téma elég meredek, hogy jött az ötlet?

Máté: A feldolgozások egy hardcore/punk/metal/grind bandánál szerintem abszolút helyénvaló dolgok. Régebben is volt jó pár feldoli, amit előkaptunk koncerteken, 2010-ben elég sok feldolgozást vettünk elő nyílván olyan zenekaroktól, akiket szeretünk.
A Maiden nem is tudom kinek az ötlete volt, de remek húzás volt, mert konkrétan én nagyon szeretem a Maident 🙂 Szerintem nem baj, hogy egy magunkfajta banda ilyen számot is játszik, mert mi is mindenféle zenét hallgatunk, s jó poénnak tűnt elsütni. Hozzáteszem, a tribute, cover bandákat nem szeretem, akik erre építenek egy zenekart, de az más tészta 🙂

Bandi: Szerencsére a zenekar tagjai közül senki sem veszi magát véresen komolyan, bőven megférnek nálunk a zenei poénok, ezért is születnek ilyen számok, mint a Laptop DJ vagy a Maiden feldolgozás. Nálunk a próbák általában nagyon jó hangulatban, sok röhögéssel telnek, és mindig előveszünk valami ismertebb nótát, csak úgy poénból. Jó kedvvel elnyomjuk és kész. Igazából feldolgozásnak mindig valamilyen grind-hc dolgot játszunk koncerten, de tavaly volt egy feldolgozásbulink, ahol játszottunk Crowbart és Black Sabbathot is, így aztán már nem volt elvi akadálya poénból elsütni a Maident. Áprilisban a Mappa Clubban nyomtuk el először, szerintem jól levették az embereket a lapot és még meg is tapsoltattam őket, haha. Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez az egész csak poén. Egyikünk sem nagy Maidenes, tiszteljük ugyan őket, de az igazi kedvenceink nagyon másfelé találhatóak.

– Van olyan film/stílus, amihez el tudnád képzelni az Another Way-t OST-nek? Vagy másik oldalról megközelítve a dolgot és es ezzel elrugaszkodva az Another Way-től, szerinted össze tudnátok hozni ilyesmit?

Bandi: Persze. Mondjuk a Larry Clark-filmek aláfestő zenéjének simán elmehetne a Holtágak az Ártérben. OST-ben még sosem gondolkodtam, de ha valaki forgatna egy Dél-Kelet Magyarország 2010 című dokumentumfilmet, ahhoz mindenképpen passzolna.

Máté: Személy szerint tökre büszke lennék rá, ha valaki megkérne minket, hogy írjunk zenét egy filmhez 🙂 Nézőpont kérdése az egész, mert, ha az ember elolvassa a szövegeinket illetve magával ragadja a zene, a hangulat, akkor rengeteg mindent bele tud képzelni az összképbe, akár képszerűen is.
Mindenkinek mást mond egy zene, ezért is nehéz rámondani, hogy mihez illenénk filmzeneként. Régebben úgy voltam vele, nem számít, hogy milyen klippje van egy zenekarnak, mert amikor megláttam TV-ben vagy neten a klippjét egy adott számnak, akkor tökre meglepődtem, mert én teljesen mást képzeltem bele.
Ezért nem tudom pontosan megmondani, milyen klippet, sztorit tudnék elképzelni, mert igazából bármilyet, mondjuk csajokat, pálmafákat 🙂

– Tegyük fel, Napalm Death szintű sikereket ér el a zenekar. Vázolj fel egy jövőképet, mi változna körülöttetek?

Máté: Szerintem emberileg biztosan nem változnánk, mert imádjuk ezt a zenét, a koncerteket, így úgymond egy álom válna valóra, hiszen még több emberhez eljutna a zenénk. Mondjuk ez csak az én véleményem, mert személy szerint én ennek élek, a többi csak töltelék 🙂 Na jó ez nem igaz, mert rengeteg király dolog van az életben, csak tudod van olyan dolog, vagy akár több is, amiben az ember igazán önmaga, s amikor igazán önmaga, akkor felteszi a kérdést, hogy miért kell a többi szarságot csinálni? Nyílván azért, mert abból van pl: pénze.
Nem azért kezdtem el a zenélést, hogy megéljek belőle, s lehet, hogy eleinte furcsálnánk ezt az egészet, hogy Óriási sikereket érnénk el, de egy idő után hozzá szokna az ember. Ámbár olyan típusú emberek is vannak, hogy nyomás nehezedne rá amiatt, hogy ebből él meg, s nem tudná akkor olyan szinten csinálni. Ez is érthető lenne. Úgy vagyok vele, hogy nem kell ebből megélni (persze király lenne, ha igen), de kell valami olyat találni mellette az életben, amiből van pénzed, s nem éli le a teljes énedet, hogy tudjad ezerrel csinálni, amit igazán szeretsz. Tudom ilyen nincsen 🙂 Illetve én még nem találtam meg 🙂 Egy a lényeg, nem a pénzért csináljuk, hanem a csajokért 🙂

Bandi: Jó lenne, ha meg tudnánk ebből élni, de lássuk be, erre semmi esély nincsen. Bár én nagyon élvezném, hogy világot láthatok és ezért még fizetnek is. Szerintem alapvetően nem változnánk, világéletünkben jobban hozzá voltunk szokva a munkához és kicsit furcsa is lenne, ha hirtelen nem lenne.

– Lesz harmadik Kurva anyád? Ha elfogadtok egy javaslatot, legyen Jeszenszky Zsolt vagy Orbán Viktor…

Máté: Nem tudom, szerintem nem lesz, ha igen, akkor igen 🙂

Bandi: Ezzel kapcsolatban van egy legendás sztori, ami sajnos elég morbid. Volt egy harmadik kurva anyád nóta, két évvel ezelőtt egy próbán elkészült egy rendkívül ismert magyar médiaszemélyiségről szóló 10 másodperces opusz – másnap az illető meghalt. Bocsánat!

– Vizionáljatok egyet: 10 év múlva hogy fog kinézni a zeneipar? (gondolok itt az internet és a letöltések okozta problémákra)

Bandi: Another Way-kópiabandák mindenhol, Máté & Tomi custom gitárok a boltokban, Gida meg egy lemezcég fejese lesz. Amúgy szerintem a fizikai hanghordozók soha nem fognak teljesen eltűnni, mert mindig lesz valaki, aki kézzel foghatóan is birtokolni akarja a zenét, a polcra tenni, vagy ajándékba adni. Ezzel együtt nyílván brutálisan le fognak esni az eladások, a mostaninál is jobban és mint az már most is látható, a bandák kénytelenek lesznek többet koncertezni, ami nekünk, a közönségnek csak jó. A letöltés nem probléma, hanem olyan dolog, amiről tudomást kell venni és elfogadni, hogy ilyen szintű ugrásszerű, rapid technológiai fejlődés mellett nagyon nehéz a múltbéli ágazatokat fenntartani. Elhiszem, hogy sok embernek jó lenne ma – a régi szép időkhöz hasonlóan – is abból élni, hogy megír egy számot, amit aztán több millióan megvesznek lemezeken és még a lemezcég fejeseinek is jut a zsetonból, de egyszerűen ma már lemezboltok sincsenek. Lássuk be és éljünk együtt ezzel. Továbbá azt is gondolom, hogy mivel ma már nem igazán lehet a pénzért zenélni, sok olyan banda lesz, aki tényleg azért ragad hangszert, mert roppant tehetséges és bármi áron ki akarja magából adni ezt.

Máté: Szerintem a zeneipar totál halott lesz lemezeladás terén, a nagyobb zenekarok csak a koncertekből fognak megélni, illetve a szponzorokból. Ez stílustól is függ, persze.
A jogdíjakból nagyon kevesen élnek meg. Nálunk is egy adott kör élvezi ezeket az örömöket. Érted, ők csinálták a jogvédő egyleteiket, de csak ők veszik ki a „részüket”.
Szerintem x idő után ez is ki fog halni 🙂
Egy magunkfajta zenekarnak a letöltés az egyetlen út, már sok helyen elmondtam, de a lényeg, hogy RENGETEG király zenekar van, létezik a földön, még Magyarországon is, s, ha nem lennének Blogoldalak, akkor sok bandáról nem is hallanánk. Illetve sok zenekarnak koncertezni kell, hogy felfigyeljenek valamilyen szinten rájuk. Persze a mi országunknak is vannak határai ilyen értelemben, mármint bizonyos bandák akármennyire is nyomulnak koncertügyileg, nem biztos, hogy többen felfigyelnek rájuk.


– Mikor volt utoljára olyan koncertetek, ahol ti is és a közönség is meg volt elégedve a hangzással?

Bandi: Jó kérdés. Szerintem ami nagyon bitang volt, az bármelyik külföldi bulink, vagy a tavalyi nyíregyházi. De veszem a lapot, ezen tényleg kellene valahogy javítani.

Máté: Jó kérdés, nem tudom. Budapesten van jó pár hely, de sajnos legtöbbjük nem rendelkezik túl jó énekhangosítással. Pedig szerintem nem kéne sokat költeni erre, csak kis odafigyelés kéne, s máris jobb lenne a helyzet egy pár fokkal. Azért vannak jobban szóló helyek is, csak ott nem mindig lehet játszani :))
Illetve vannak olyan helyek, amik jók lennének, csak az akusztika szar 🙂
Sokszor vidéken jobb a hangzás egy adott klubban. Illetve, amikor turnén voltunk párszor, akkor voltak nagyon profi hangzású bulik is.

– Mivel Máté te koncertet is szoktál szervezni, illetve a zenekar gyakran turnézik külföldön is: szerintetek miért ilyen elbaszott a helyzet idehaza? Milyen más problémákat láttok a nyilvánvaló pénzhiány mellett?

Bandi: Szerintem nem elbaszott a helyzet itthon, csak éppen sok hazai zenész arcnak büdös fellépni a legutolsó kocsmákban és hiányolja az ingyen sört. Én annak is örülök, hogy tudunk valahol játszani meg egyáltalán hívnak minket koncertekre, még ha nem is a legprofibb helyekre. Az útiköltség általában összejön, a többi meg teljesen mellékes. A másik probléma az érdektelenség, de nem hinném, hogy ez a közönség hibája. Rengeteg egyáltalán nem érdekfeszítő zenét játszó tucatbanda van, amire teljesen felesleges lemenni. Az emberek szerintem sokkal jobban értékelik az egyéni hangzású bandákat. Felőlem siránkozhatnak a magyar tribute zenekarok, hogy meghalt az élőzene, alakítsák csak meg a magyar tribute egyesületet (röhej), de a hiba kurvára bennük van, nem a koncertlátogatókban! Az Another Way koncertjeire lejár egy olyan réteg, aki úgy véli, hogy sikerült valamiféle egyéni hangzást elérnünk és ők erre kíváncsiak. Én ennek hihetetlenül örülök, és ez biztosítja a zenekar életben maradását is. Nem kell halálra unt kliséket durrogtatnunk, nem tartjuk az 1980 és 1989 között született alaplemezek másolását követendő példának 2010-ben, hanem próbálhatunk a saját hangzásvilágunkban előre lépni.

Máté: Huh ebbe belekezdeni 🙂 Lehetne ódákat zengni erről a témáról.
Azt kéne mondanom, hogy nem tudom, miért ilyen elbaszott itthon a helyzet. Bizonyos szitukban tényleg nem tudom. Régebben azt hittem, belelátok ebbe az egészbe, de közben mégsem 🙂
A lényeg: Jó pár éve szervezek koncerteket magunknak illetve másoknak, s nemrég kezdtünk el egy ismerősömmel egy „Bookingot”, ami még nem hivatalos. Ugyanúgy DIY hozzáállással csináljuk a koncerteket, de egy-két nagyobb név is felkerült a listára 🙂
Persze kicsivel később jobb lenne nagyban nyomni, de örülünk, hogy csinálhatjuk egyelőre, s amíg a pénztárcánk bírja…mert Budapestre (többnyire itt szervezünk) nem könnyű koncertet szervezni. Alapból mindenki szervez bulit, ami nem baj, csak van egy adott tömeg, akik eljárnak bulikra, s, ha mindenki szervez bulit, akkor ez a tömeg eloszlik ezekre a bulikra.
…de ez is csak egy feltevés a részemről. Lehet, hogy az alapvető pénzhiány az oka a dolognak, hogy nem járnak sokan a koncertekre. Illetve olyan okokat is mondhatnék, hogy vannak bizonyos stílusok,bandák, akik hypeoltak, s rájuk elmennek sokan, de más bandákat meg le sem szarnak. Attól is függhet a dolog, hogy ki szervezi a bulit. Bár én voltam olyan koncerten egy nagyobb Booking jóvoltából, ahol kevesen voltak. Illetve sokan nem a zenekarokra mennek, hanem, mert mondjuk INGYENES, pia van, buli van, lejönnek a haverok is, s akkor többen vannak, tehát nem a szubkultúrából kifolyólag. Illetve divatból is járnak emberek koncertekre, de ez is relatív, hogy mi a divat, nemde? Illetve nálunk ami divatos, az is x száz embert takar összvissz a honi underground színtéren. Viszont meg kell becsülni azokat, akik befizetnek egy koncertért, támogatják a szervezőket, a zenekarokat!
A munka is lehet tényező, hogy nem járnak annyian koncertekre, mert másnap meló avagy suli, s miatt szelektálnak az emberek a koncertek között. Tényleg annyi buli van, hogy el sem bírom mondani. Szerencsére én követem az eseményeket, de nem tudok elmenni az összesre, pedig király lenne, főleg, mert minden szart meghallgatok (majdnem mindent) 🙂
Végső soron azt tudom még mondani, hogy nézőpontbeli problémák miatt sem járnak annyian koncertekre. Sok ember fejében az igényes élőzene fogalma eléggé leragadt x zenekaroknál, stílusoknál. EZ lett beléjük táplálva. Nem arról beszélek, hogy semmilyen zenének sincs helye. Csak azt mondom, hogy akkor minden zene ugyanakkora teret kapjon. Haha, szép álom! Érted, van egy csomó zenekar, akikről azt gondolják, mekkora igényes zene, stb, de amikor megnézem őket, nem tudok hasra esni tőlük, s sokan el sem mennek egy punk/hc koncertre, mert az retek, igénytelen…. de mondom, lehet nincs igazam. EZ mind feltevés. A punk/hc/death/black/metal színtéren belül is annyi a gyökér, sznob ember, hogy nem bírok napirendre térni felettük.

– Vannak turné ügyben terveitek 2011-re?

Máté: Another Way-jel elvileg májusban bonyolítunk le egy kis Eu tourt a Jackkel karöltve.
Előtte még Szerbiában lesz pár napos kiruccanás. Illetve beszéltem még az USA körről, de nem tudok róla semmi konkrétat mondani, mert rég volt már nálunk téma, s Bandi a kontakt oda 🙂 Számos buli lesz kis hazánkban is, főleg, hogy kijön az új lemez, de most az a legfontosabb mind a négyünk számára.

Bandi: Igen, az új lemez kapcsán biztosan lesz egy budapesti lemezbemutató, a Holtágaké nagyon jól sikerült. Ezt mindeképpen megpróbáljuk megint ingyenesre szervezni. Megint lesz egy külföldi turné a Jack zenekarral és játszunk a cseh Obscene Extreme feszten is, ez már biztos. A többi meg persze majd kiderül idő közben.

– Külföldről honnan jön a legtöbb visszajelzés?

Máté: Az a vicc, hogy ahol játszottunk eddig, mindenhonnan voltak visszajelzések, s csak jók 🙂
Szóval ennek iszonyatosan örülünk!

Bandi: A gyors muzsika fellegvárából, Csehországból mindig, de néha egészen meglepő helyekről is, mint Románia, Svédország vagy Hollandia. Szerencsére vannak folyamatosan koncertmeghívások is külföldre, de ezeket egy kissé nehéz összeszervezni.

– Utolsó szó jogán, ha meg akartok még osztani valamit az olvasókkal…

Bandi: Köszönjük, hogy elolvastatok minket. Találkozunk jövőre a koncerteken!

Máté: Gyertek el a koncertjeinkre,csekkoljátok az eddigi anyagainkat, és reméljük az új lemezzel, amit legkésőbb tavasszal meghallgathattok letépjük a fejeteket!!!!!!!!!!

Another Way interjú (3 komment)

 • bush bush szerint:

  Szerintem meg k***a jó, hogy nem csak a black zenével foglalkozunk!!! (hrhr)

  (b)

 • alcapone alcapone szerint:

  „Volt egy harmadik kurva anyád nóta, két évvel ezelőtt egy próbán elkészült egy rendkívül ismert magyar médiaszemélyiségről szóló 10 másodperces opusz – másnap az illető meghalt. Bocsánat!”

  Semmi baj! Lehetne több is, akár egy tucat is ilyen nótából, egyből jobban festene a kép kicsiny hazánkban. (bag) (6)

 • haragsick haragsick szerint:

  [quote=Holden:89815b85]
  „- Lesz harmadik Kurva anyád? Ha elfogadtok egy javaslatot, legyen Jeszenszky Zsolt vagy Orbán Viktor…”

  Azért ez elég meredek nekem már… Azt hittem, az ilyen CPg szintű gyerekes butaságokat már túlhaladtuk egy ideje…

  Az együttes eredetiségről és népszerűségi mutatókról alkotott véleménye viszont értékelendő, tényleg sokaknál nem kapcsolódik össze valamiért a kettő.

  Hajrá!:)
  [/quote:89815b85]

  Ja, hát igen, osztom a véleményed, de ettől még remek csapat idehaza és jó volt olvasni őket. Köszönöm Imi az interjút, néha meglepsz egy-egy cikkeddel, haha.

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.