Sonne Adam interjú

– Kérlek beszélj az izraeli metal színtérről! Vannak klubbok, üzletek, bakancsos és metal pólós emberek az utcán meg ilyesmi?

(Davidov) Vannak, de nekünk nincs túl sok közünk hozzá.

– A szövegeitek okkultisták, istenkáromlók. Hogy viszonyulnak ehhez az emberek egy ilyen mélyen vallásos országban? Úgy értem, van miatta ellenségeskedés? Milyen visszajelzéseket kaptok a koncerteken? Gyakran játszatok?

(Dahan) Izraelt továbbra sem a vallás irányítja. Van néhány vallásos törvény persze, de semmi túl különleges. Mostanában sokat dolgozunk és sokat próbálunk. Még mindig nem léptünk fel Izraelben, de május körülre tervezzük a lemezbemutató koncertünket.

– Mit gondoltok a vallási fanatikusokról?

(Davidov) Leszarjuk őket.

– Gondolom nem vagytok judaisták… mit gondoltok a kereszténységről és az új hullámos keresztény felekezetekről?

(Davidov) Ezt is leszarjuk.

– Olvastátok Kobi Farhi nyilatkozatát a szomszéd országokról? Erről mit gondoltok?

(Davidov) Elég sok a feszültség a Közel-Keleten, előbb-utóbb folyni fog a vér, pont úgy mint Európában. Ez ellen nem sokat tehetünk. Magánszemélyként nem hiszek a háborúban és mint, ahogy minden épelméjű ember, békét akarok, de ez nem mostanában fog megvalósulni. Mindenki tudja, hogy túl mélyek a sebeink.

– Mit gondoltok arról a (konspirációs) elméletről, ami azt állítja, hogy a zsidók irányítanak mindent a világ fontos pozícióiból, és még a jelenlegi gazdasági válság is hozzájuk köthető?…

(Davidov) Igen, tényleg van egy titkos társaságunk. Épp most jöttem a gyűlésről, a vér nagyon ízletes volt.

– Mondj néhány szót az új albumotokról, a Transformation-ről… Mik a fő különbségek közte és az Armed With Hammers között?

(Dahan) Sokkal melegebb a hangzás a Transformation-ön az Armed with Hammers-hez hasonlítva. Az Armed with Hammers-en mindent mi magunk csináltunk a saját cuccunkon, beleértve a keverést és a masztert is, a Transformation-nel egy nagyobb költségvetésű produkciót akartunk és egy jobb studióba mentünk, ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik az Armed with Hammers hangzása, csak ez így jobban illik a zenéhez. Zeneileg, hiszünk abban, hogy a zenének változnia kell. Egy helyben maradni butaság. Akiknek tetszett az Armed with Hammers, valószínű bejön majd a Transformation is, pedig ha odafigyelsz a részletekre, hallhatod, hogy egyáltalán nem ugyanolyan.

– A The Sun is Dead ki lesz adva végülis? Hogy halad ez a vonal?

(Dahan) Persze. Egy 7 inches bakeliten jön ki majd valamikor 2011 vége felé remélhetőleg. A zene kész, de még borítót meg ilyen szarokat kell készítenünk. És először a Transformation normális megjelenésére koncentráltunk.

– Nemrégiben szerződtetek a Century Media-hoz. Milyen előnyötök származik ebből a kooperációból? Lesz európai/egyéb kontinenses turné?

(Dahan) Elég sok előnnyel jár egy nagy kiadó. A turnézás sokkal esélyesebb most, és mostanában leginkább ezt akarjuk. Izraeliként turnézni önerőből kb. lehetetlen, szóval kellett ez a kis hátszél. Néhányan az undergroundból ezt a lépést úgy értelmezik, hogy eladtuk magunkat, nos, nekik üzenjük, hogy költözzetek Izraelbe, csináljatok egy old school death metal bandát és próbáljatok meg turnézni bárhol a világon. A bukta szinte borítékolt.

– Klipforgatásra is vonatkozik a szerződésetek?

(Dahan) Nem.

– Ha üzennétek valamit a magyar olvasóknak, az utolsó szó a tiétek…

(Dahan) Köszi az interjút.

Sonne Adam interjú: 4 komment

november 20.,
november 21.,