Tirana Rockers

A ‘forgács rendszeres olvasói elõtt nem ismeretlen a hazai Tirana Rockers, a banda újraélesztésének okai és körülményei. Ha mégis van aki januárban lemaradt az elõzményekrõl, annak ajánlom, hogy elõször rágja át magát azon a néhány cikken és interjún amit a kapcsolódó cikkek vagy az oldal keresõjének a segítségével talál, majd készüljön fel arra, hogy egy igazán õszinte interjút fog olvasni. Csapjunk bele!

Idén januárban nagy volt a sürgés-forgás a banda körül, hiszen a Thunderbolt valamint Tim “Ripper” Owens társaságában is turnéra készültetek, majd élményekkel és tapasztalatokkal hazatérve alig vártátok a stúdió-munka megkezdését. Hogy haladtok a felvételekkel?

A felvételekkel elcsúsztunk egy picit de megoldottuk. Még zenekaron belül is azt mondták, hogy nincs olyan, hogy mankósávra ráteszünk éneket, vokálokat és basszust. Mi Gubival kocsiba ültünk egy forró nyári napon és lementünk a Bende stúdióba Kiskunhalasra. Pontosan azt tettük amit mondtak, hogy “ezt nem lehet így” …leértünk este hat körül, berúgtunk… feljátszottam 4 számot éjfélig, szépen egymás után, Gubi felénekelte őket… és folytattuk a piálást hajnalig. Másnap reggel pálinka, rétes… rendes reggeli és feltoltuk a maradék nótákat, vokálokat …mindent ami ránk tartozott. Megebédeltünk, kimentünk Daczi Zsolti mutterjával a síremlékhez. Azután hazajöttünk.
Utána Matt (Nagy Máté) bement a Töfi Denevér stúdiójába Szolnokra, ahol egyébként előtte Retek (Ratkai Miklós) felvette a püfölést, és felmentek a gitár cuccok. Valahol Mikky Slade (Ábel Miklós) is felvette a saját gitár dolgait, de sajnos nem tudom megmondani hol és kinél… egy biztos, kurva nagyot szól minden és olyan gitársoundok vannak amik más bandáknak nincs. Ez egyébként alap kérésem volt, mert minden magyar banda gitárhangja tök egyforma szerintem… mintha mindenki egymást másolná … tök gáz.
Szóval a felvételek már egy ideje készen voltak, amikoris kiderült, hogy egy akusztikus nóta nincs kész. Haha! De végül az is fel lett véve valahol, Mikky és Matt által. Jelen pillanatban jelenthetem tehát, hogy a lemezünk összes dala fel van véve, igen.

Voltál olyan kedves és belehallgathattam a Little Sister címû dal egy nyers verziójába, ami beszakajtotta a buksimat. Remélem marad abból a dögbõl a keverés végére is.

Én nagyon bízom benne hogy ebben sem a hazai vonalat követjük majd, ugyanis nem akarok egy “tucat” hangzást! Sajnos elég sokszor megkapom a “te nem vagy profi” szöveget, úgyhogy éppen két napja döntöttem el, hogy leszarom a belepofázást, nem leszek Don Quiote és nem szólok bele semmibe. Én kaptam próbakeverést, ahol már hallani lehetett hogy hátra tették a basszust. Gondolom annyira szarul játszottam, hogy el kell rejteni engem és a hangokat amit szegény “White Angel”-em produkált. Semmi gond… van négy tag még, no meg a stúdió legénysége, majd megoldják. A gond az, hogy van egy elképzelésem egy bizonyos hangzásról, de úgy veszem észre itthon csak egy bizonyos-féleképpen szólhat egy lemez. A legnagyobb gond viszont az, hogy ez a lemez nem újság melléklet itthon és nem is magánkiadás. Nekem/nekünk igazodnunk kellene a nyugati elvárásokhoz, szerintem.
Nagyon odabaszós és teljesen unique ahogy Mikky és Matt együtt gitározik… azértis olyan fejletépő. Áldom a napot mikor “tiranások” lettek!!! Örülök, hogy tetszik neked is. Akiknek mutattam eddig, azok mind-mind kiakadtak, hiszen senki nem gondolta volna, hogy ilyen döge lesz a Tiranának. Én ki merem mondani, a régi felvétel ehhez képest egy demo 😀 Beleadtunk anyait-apait… meg is lett az eredménye. A többi a stúdion, illetve az ott dolgozókon, zenekaron és a füleken múlik.

Van már valami borító-terv? Esetleg kész alkotás?

Képzeld! Szereztem egy atombombázót és már beszéltem is vele. Nem lőhetem le a poént, de lesz jó nő, pia, golyók, dákó hahhha… Hagyjuk oké?… hahhha Nem mondhatom el. A Tirana Rockers eszméihez méltó lesz a lemez is. Meg főleg, természetesen a borítója is hahhha.
A fotókra várok. Egyébként nem lesz bonyolult a borító, de szép lesz és méltó örökös tagunkhoz, harmadik gitárosunkhoz, Bendéhez is.

Várható megjelenési dátumot esetleg tudsz már mondani?

Mivel mennek a napok, hetek és még egyetlen dal sincs megkeverve, fogalmam sincs. Ma már ott tartok, hogy semilyen ígéretet nem merek tenni ami Tirana Rockers–el összefüggő. Ráadásul managerünk több lemeztársasággal fog tárgyalni, hogy a lehető legjobb ajánlatunk legyen, ami első valódi világkörül kiadott lemeznél az ÉLETÜNKRŐL/JÖVŐNKRŐL szól.
Tudod biztos, lemondtunk mi fontos promóciós értékű fesztiválokat, koncertet. Ígéret ígéret hátán…elég volt. Mint zenekarvezető mindig tartottam a hátamat eddig, akármekkora balfasz dolgot műveltünk is, de mostmár úgy vagyok vele, hogy szeretnék majd később az emberek, a közönség szemébe nézni, úgyhogy már nem ígérek semmit sem.Végülis mindig csak én nyilatkozom, mint
bandavezér és ha balhé, gixer van az nem Tirana téma lesz végül, hanem a “Bártfay hazudott”…szóval hülye meg nem vagyok, vágod? Lesz lemez az biztos de, hogy mikor azt nem tudom. Legyen kész már végre a kurva keverés és azután már tisztábban látok én is hidd el, és akkor majd merek ez ügyben nyilatkozni.

A bandán belül minden rendben? Nem olvastam volna, hogy bárkit is kitessékeltél volna 😀

Melyik magyar bandában van minden rendben? hahhhaha Nálunk sincs minden rendben persze, hogy nincs. Ha minden rendben lenne, nem rockzenekar lennénk, hanem valami média által támogatott sejpítős buzik, félrefésült hajjal hahhha.
Nem tessékeltem ki senkit. Inkább magamat, többször is hahhha
Nézd, ez egy hard rock zenekar, nem a leány nevelde (ott is megfordultunk csak más okból hahhha). 5 kőkemény rock fazonnal, igazi egyéniségekkel, kialakult brutál személyiséggel. Mint az ismert bizonyos körökben, nálunk is volt már háború…nem is akármilyen hahhha (több száz ember olvasta sajnos a nyílt háborúnkat egymással a Facebookon, mígnem valaki lefordította a managerünknek és végetvetettünk a nyílt vitának és töröltünk mindent) Először Mikky-vel csatáztam kőkeményen, azután Matt-al inteligensebben… most már csak Retek hiányzott hahhha.
Én őszinte vagyok, nem beszélek vele mert pillanatnyilag megsértettük egymást, nem kicsit. Én Őt, Ő meg természetesen engem hahhha olyan ez mint egy ovi… csak mi már nem vagyunk gyerekek hahhha. Ez személyes dolog és én különválasztom ezt a zenekar érdekeitől természetesen. Gubival viszont vitám nem volt, nincs és nem is lesz soha.
Hogy értsd… képzelj el egy Malmsteen típusú fazont, aki szereti, ha működnek a dolgok, nincs toporgás, mindenki követi az utasításokat (mert pontosan tudom, hogy működik a “nyugat”, mivel én nem turista voltam odakint, hanem egy fél életet kint éltem!), ráadásul a BIKA jegyében születtem, nincs kompromisszum, vannak elveim, no meg az életkorom… na, olyan vagyok én. Ez meg itt Magyarország… és itt még mindig magyarázni kell mindent, hogy mit miért gondolok úgy ahogy. Magyarázni, bizonygatni meg fárasztó, számomra már az… főleg, ha már érezhető volt februárban, hogy nem a levegőbe beszéltem.
Egy hónap alatt háromszor dobtam be majdnem a törölközőt. Elhiheted, hogy milyen lelki és idegállapot kell ahhoz, hogy azt feladd amit magad sok munkával összehoztál tavaly decemberben, amibe rengeteg pénzt és időt tettél 9 rohadt hónapon át minden egyes kurva napon… feladva még egy kapcsolatot is és leszarva mindent! Ennyire fontos volt a zenekar! Azután se koncert, se semmi… hiába dolgoztál… minden, mindig elszállt és közben azt látod, hogy a tagok saját bandái csodálatosan működnek, próbálnak hogy jó legyen a show amit adnak… a Tirana Rockers meg lefosva. Magyarul, az a banda, aminek olyan lehetőségei vannak, mint senki másnak jelenleg ebben a kibaszott országban, az stagnál. Miért? Miért?… ám választ én nem tudok adni még önmagamnak sem.
Néha egy baromnak tartom magamat… és pont olyankor elég valakitől egy kibaszott rossz szó -és akkor mondom- kiszállok. Én jókedvvel szeretném ezt csinálni és nem gombóccal a gyomromban. Olyan nagy kérés ez? Szerinted?!?
Egyhelyben álló, bal lábbal ütemet verő, pengetővel puttyogó “bűvészek” üzengettek és fikáztak engem a kezdéskor. Azután a februári turnén megmutattam mi az, hogy nem állunk egy helyben, nem verjük az ütemet és nem bámuljuk állandóan a basszusgitár nyakát… mégis mindig megtalál valaki valamivel. Sokszor mondom én magamban, de hangosan is: EGY KŐBŐL ARANYRÖGÖT
CSINÁLOK! CSINÁLJÁTOK UTÁNAM! KAPJÁTOK BE! KÖCSÖGÖK!

Kezd elegem lenni már a gyökér külsősök baszogatásaiból, hidd el. Hallottam én olyat hogy “a szemét Bártfay magáévá tette a Daczi Zsolti bandáját”! Híres zenész mondta ezt. Mondjuk a “magáévá tenni” számomra azt jelenti, mintha megdugtam volna a Tirana Rockers nevet… az is lehet, hogy erre gondolt a szerencsétlenje! Elég perverz tudok lenni, node egy zenekarnévnél vannak jobb dolgok is, akkor meg inkább azt dugom meg hahhha
De még bírom egyébként a gyűrődést, viszont azt ma már nem ígérhetem, hogy mindig én leszek a basszeros ebben a bandában hahhha… egyáltalán nem annyira tuti az én helyem itt, ezt azért érzem én is. Ahogy látom a gödör már ki van régen ásva… csak még nem fekszem benne hahhha.

Október közepén indul egy -korábbi hírek szerint- 7 állomásos turné, ismételten a Thunderbolt társaságában. Ha jók az információim, akkor ez a turné már egy sokkal nagyobb lélegzetvételû koncert sorozat kellene hogy legyen. Mi történt?

Az történt, hogy Európában összevetették a különböző zenekarok különböző turnéit és átfedések voltak a mi turnénk, meg nagynevű bandák bulijai között. Külföldön senki nem úgy gondolkodik mint itthon. (“szopassuk egymást”) Nem, ott elgondolkoztak és egyszerűen szóltak, hogy nem lesz jó… és öngyilkosság a turné abban az időpontban, így át lett téve minden késő tavaszra (ahogy hallottam) és mivel közben lett a managementnek egy holland hölgy dolgozója, bővülünk holland helyszínekkel is. Ennyit tudok jelenleg, hogy az a turné hosszú és fárasztó lesz és addigra gyártanunk kell új nótákat is mert a műsoridőt fel kell puffasztani, hiszen a jelenlegi az túl rövid. Mondjuk nekünk már kellene gyártanunk új nótákat vagy tanulni covert, mert októberben is bajban leszünk a műsoridőnk rövidségével… de egyenlőre még azt sem tudom fogunk-e próbálni egyáltalán vagy a februári rutinunkal nekimegyünk a turnénak mint a pengék?!
Szegedtől egyébként bekapcsolódik a turnénkba a Crossholder zenekar, aminek a basszusgitárosához személyes barátság fűz és én így próbálok segíteni nekik a népszerűsödésben.

A jövõ év elejére átcsúsztatott nyugat-európai koncertek helyszíneit és dátumait meg tudnád esetleg nevezni?

Van tudomásom helyszínekről, de mint mondtam korábban, már nem merek semmit ígérni vagy fixre mondani. Inkább azt mondom (hazudom), hogy nem tudok semmit, OKÉ? hahhha

A magyarországi bulikra -csúnya szóval élve- magatok elé engedtek bandákat, amolyan support státusba. Wisdom-ék management-je mintha jobban nyomulna, mert az a buli sok helyen úgy van hirdetve, hogy “fellép még: Thunderbolt, Tirana Rockers”. Hogy is van ez akkor?

ÉN HIDD EL, NEM HARAGSZOM SENKIRE, ÉRTETLENÜL SZEMLÉLTEM A TÖRTÉNÉST ÉS CSAK SZARUL ESIK!
Azért esik szarul, mert eltérően a Magyarországon bevált gusztustalan “fizess, ha előbanda akarsz lenni” stílustól, mi senkitől nem kértünk pénzt és mégis ezt kaptuk cserébe.
Sokan olvasták, rengetegen hallották… és engem is kérdeztek, hogy akkor “most, hogy is van ez?… Ki kicsoda?… Ki kinek a vendége?!?”
Félreértés ne essék (biztosan véletlen hiba :D, de az október 15-i WISDOM félegyházi koncertjén a saját turnéját lebonyolító norvég THUNDERBOLT a házigazda és a support pedig a TIRANA ROCKERS. Vendégek a WISDOM és ezek szerint a CHRONOLOGY (ez utóbbit néhány nappal ezelőtt kérdezték tőlem, hogy lehet-e!!! bár mindenféle plakátokon már tényként közölt régóta).
Ráadásul mindenfelé megjelenő cikkekben sem azt írják, hogy vendégek egy külföldi zenekar egyik turné állomásán (mert nem a THUNDERBOLT kérte a WISDOM-ot hogy bejöhessen a turnéjukba, hanem a WISDOM), hanem pl. egy másik online fanzine oldalon “egy nemzetközi produkció”. A saját honlapjukon pedig “Hogy ez így létrejöhetett, külön köszönetet szeretnénk mondani a művházaknak és kluboknak, hogy bevállalták a rendezvényt, valamint a főszponzorunknak…”
Ahol egy szóval nem említik a norvég THUNDERBOLT zenekart vagy a BLACK DIAMOND MANAGEMENT-et, akik hozzájárultak a koncerthelyszín kéréséhez, miszerint lehetne-e WISDOM vendégzenekar. Az adott napon ugyanis a Wisdom zenekar nem a Black Diamond Management-et, nem a norvég Thunderbolt zenekart és nem az európai booker-t (engem) kérdezte meg, hanem a klubon keresztül üzente meg igényét.
A mindenfelé virító támogatókkal telisteli magyar plakát ilyenképpen és érthetetlen módon teljesen mást közvetít, mint a valóság (hamis reklám) és éppen ezért mind a norvég THUNDERBOLT zenekarnak, a BLACK DIAMOND MANAGEMENT-nek, nekem mint a zenekar kelet-európai booking agent-jének, valamint mint TIRANA ROCKERS tagnak enyhén szólva bántó!
A manager a saját honlapján ki is írta a történetet, mert Nyugat Europában ezt nem így csinálják, mint a Wisdom tette azt itthon. Erre szokták azt mondani, hogy e plakát szerint “A SZEKÉR VISZI A LOVAT” 😀
Nincs harag… csak kíváncsi lennék ezt bármelyik másik zenekarral megtenné-e, vagy leginkább meg merné-e tenni a Wisdom zenekar? Mondjuk Kalapács-csal vagy pl. miért is ne az Ossian-al? Huhuhú… micsoda háború lenne!!! hahhha
Száz szónak is egy a vége, sem a norvégok, sem a Tirana Rockers erre semmivel nem szolgált rá, hiszen soha semmi rosszat közülünk senki nem tett a Wisdom-nak! Tudomásom szerint Matt jóban van a Wisdomosokkal, én többször beszéltem már baráti stílusban a Wisdomos Mátéval… elsők között tudtam anno (amikor még senki), hogy ki az új (álarcos) énekes… szóval ma sem értem mi ez az egész. Talán mióta a svéd pacsirtás cucc volt, megnőtt az arc… tényleg nem tudom. Én meg Ripper-el énekeltem és ő egy hangyafasznyit híresebb, mint a svéd srác hahhha mégis ember maradtam.
A plakát mindenütt megjelent (a kiskunfélegyházi is!), közönséget is félrevezető, a norvég Thunderbolt zenekart valamint a magyar Tirana Rockers zenekart megalázó és etikátlan is.
Elképesztő, hogy ennyi támogató közül senki nem nézett utána a valóságtartalomnak (kinek a turnéján ki vesz részt stb.)
Hallottam, hogy a Hammer újságban is benne a turnéjuk, de ott sincs megemlítve a teljes igazság. Az egyetlen valóságot tükröző tartalmú nyilatkozat a HammerWorld oldalon volt szeptember 5-én, de ettől függetlenül még a plakát félrevezető és ezt bárki pontosan láthatja, a Hammer oldalt nem mindenki olvassa, sajnos.
A koncerthelyszín szeptember 21-én 21:49-kor írt levelében még csak kérdez az immár négyre duzzadt zenekarok kezdési időpontjairól. Azt szeretném csak tudni, hogy 16 nappal korábban, hogyan tudott egy interjúban arról szólni bárki a Wisdomból tutira, hogy: “…de rendesen főidőpontban játszunk majd.”?! Én az időpontokkal kapcsolatban ugyanis csak 22-én hajnali 1:37-kor válaszoltam a kiskunfélegyházi klubnak hahhha
A plakát/flyer (főleg, ha mindenütt megjelenik, márpedig megjelent) egy üzenet kifelé. Márpedig azt a vak is láthatja, hogy a plakát mit sugároz. Lehet védeni azt aki felelős a plakáttervért vagy a Wisdom cselekményét kimagyarázni, csak semmi értelme, mert ezzel a kinézettel etikátlan és kész. Ilyen tőlünk nyugatabbra nem történik meg soha! Ezt hidd el.
Soha nem tennék de nem is mernék ilyet tenni, mint amit a Wisdom tett. Mivel ismerjük a magyar zenészek mentalitását (amitől köztudottan én pl. elzárkózom mereven), ezért nincs harag. Inkább sajnáljuk, hogy így kezelték a norvégokat és minket honfitársakat úgy, hogy soha semmi rosszat nem tettünk nekik. Legalábbis én nem emlékszem rá!

De ugye nincs harag a Wisdom-ékkal?

A Wisdom-os Mátéval legutóbb két napja váltottam e-mailt és bízom benne, hogy rendezzük ezt a sértést… mert ez az. Hangsúlyozom: NEM HARAGSZOM senkire, csak szarul esik!

Persze tudom, hogy ugyanaz a management, de ti hogy jöttök ki emberileg a norvégokkal? Lehet velük marhulni vagy inkább “fejben” sakkozó típusok?

Matt és Mikky gitártechnikusai voltak a Thunderbolt-nak a budapesti Metal Fest Open Air-en. Ugyanolyan ökörködés megy ott is, mint nálunk. Jó figurák, igazi vikingek. A barátaink.Roger, a manager a legjobb barátaim egyike… ha leülnél velünk egyszer inni… beszarnál a röhögéstól az tuti!!! hahhha

Megtanítottátok õket magyarul káromkodni?

Nem kellett hahhha Egy csomó dolgot tudnak ők már minden nyelven, hiszen bejárták mint zenészek Európát.

A januári interjúban említetted, hogy egy Angliából dirigáló floridai manager is érdeklõdött a banda iránt? Lett ebbõl valami?

Semmi nem történt sajnos, hiszen én ígértem hogy a Metal Fest-en ott leszünk és mint az ismert, nem voltunk ott. A kapcsolat megvan, harag nincs, csak mint mondtam az “ígérek valamit és nem tartom be” stílus lehet, hogy itthon elfogadott, de külföldön nem igazán díjazzák, hogy fínoman fejezzem ki magamat. Elég sokat vesztettünk azt már látom. A két hazai fesztivál lemondása miatt is, de ez a kapcsolat jó lett volna. Ezt majd 2012-ben fogjuk észrevenni sajnos, hogy mennyi mindent vesztettünk.

Szintén szót ejtettünk arról, hogy valamiféle alapítványi kezdeményezés híre is eljutott hozzád valamikor a múlt év végén/ez év elején. Errõl esetleg van-e már valami hírértékkel bíró infód?

Az, aki ezt felhozta anno… néha fent van a Facebookon, de mintha annyiba maradt volna az egész. Semmit nem tudok többet.

Hivatalos weboldalból lesz még valami? Kicsit mintha megfáradt volna ez a vonal…

Te, az egész zenekar ilyen igazából… semmi nem történik… hahhha Akkor mondd meg őszintén, minek egy honlap? Kiírni hogy pl. a három tag aktuális tribute bulija mikor és hol van?… vagy Mikky zenekarai mikor hol hallhatóak? Az Tirana hír? Más hír van azon kívül, hogy nincs? hahhha NINCS… akkor minek honlap? hahhha
Ráadásul ember is van a feladatra. Nem tudom miért nincs, azt tudom, hogy egyedül nem tudok mindent intézni, mert én is csak egy ember vagyok és nem gép… és megmondom őszintén, más dolgom is van, egy ezerszer hálásabb feladat… ami szintén viszi az időmet.

Nagyon szépen köszönöm a lehetõséget, és ismételten hagy kívánjak nektek minden jót, meg baromi sok bulit, és még több eladott lemezt!

Köszönjük szépen! Bízunk benne!

Tirana Rockers: 10 komment

 • bjorn666 bjorn666 szerint:

  Annyit írnék csak ide (elég hamar megtanultam), hogy nem éppen szerencsés egy zenésznek, ha bármilyen a produkciójáról bármilyen nyilvánosan közzétett dologra -pl. lemezkritika, koncertbeszámoló, interjú- érkező kommentekre reagál. Csak káros lehet, akár pozitívra akár negatív kommentre teszi ezt.
  Hiszen az ő állásfoglalása maga az interjú, koncert illetve a lemezanyag. Azok minősége pedig nagyon sok mindentől függ, változó lehet, és a pillanatot, pillanatnyi állapotot tükrözik, ami pedig elmúlik/változik/fejlődik jó esetben…ezért utólag felesleges magyarázni.

 • oldboy oldboy szerint:

  Szerintem jó lenne befejezni ezt a sárdobálást, mert tapasztalataim szerint a személyeskedő hangvétel és egymás fikázása sose szokott jól elsülni!

  Az interjúval kapcsolatban pedig nem gondolom, hogy igénytelen lenne, tele helyesírási hibával, stb.
  Az, hogy itt-ott előfordul benne 1-1 elírás, hiba, nem hiszem, hogy sokat nyom a latba.
  Aki bárhová tett már föl hosszabb szöveget (netán írt már évfolyam, vagy szakdolgozatot (wtf) ), az tudhatja, hogy ha 10-15-ször átnézi az ember, akkor is maradhatnak benne hibák.

  Szóval próbáljátok meg kicsit tisztelni egymást, de ha nem sikerül, akkor a továbbiakban privát üzenetekkel boldogítsátok a másikat!

 • oldforest oldforest szerint:

  [quote=D-khan:246t29fe]
  Betegek vagytok?
  Nyilvánosak a koncerthelyszínek…oda kell jönni és szemtől szemben mondani amit itt!!!
  😀 😀 😀
  [url:246t29fe]

  [/quote:246t29fe]
  elvből nem járok ilyen fos koncertekre…

 • Avatar d-khan szerint:

  Betegek vagytok?
  Nyilvánosak a koncerthelyszínek…oda kell jönni és szemtől szemben mondani amit itt!!!
  😀 😀 😀
  [url:rwetfxia]

 • oldforest oldforest szerint:

  [quote=D-khan:246t29fe]
  Ugyanolyan gumirocker majom vagy mint azok akik engem fikáznak ismeretlenül.A fika azért van hogy rágd!
  Jó étvágyat Bátor Metál! 😀 😀
  [/quote:246t29fe]
  Ha lenne egy zenekarom, akkor biztos, hogy nem kérnék segítséget egy ekkora seggfejtől mint te. Szerveztél pár koncertet és azt gondolod, hogy te szartad a metal-t? Az ilyen megnyilvánulásaiddal csak magadat, meg a zenekarodat járatod le, szóval szerintem befoghatnád.

 • Avatar d-khan szerint:

  Ugyanolyan gumirocker majom vagy mint azok akik engem fikáznak ismeretlenül.A fika azért van hogy rágd!
  Jó étvágyat Bátor Metál! 😀 😀

 • Avatar d-khan szerint:

  [b:rwetfxia]:D Hajrá! 😀 😀 Azért ne húzd fel magad gumirocker!!! 😀 :D[/b:rwetfxia]

 • caayn caayn szerint:

  Nagyon “böszme” lett a mellékelt szám; egy vadállat. Húz-zúz rendesen. |-D Maximális gratula! m/ (hrhr)

 • pest pest szerint:

  [quote=D-khan:932smamv]
  Hell!
  Talán fel kéne nőni :D!
  Mindig meg mertem mondani a frankot és soha nem fogok beállni sem az egymást leszopó sem az egymást eltaposó hazai zenészek “díszes” táborába.
  Rengeteget segítek INGYEN fiataloknak és épp’ eleget tettem már eddig is mint zenész és mint booker.
  Ebben az országban aki igazat mond és adja önmagát az mindig nagyarcúnak volt,van és lesz is nevezve… :D.
  Az egész interjú egyébként őszinte és akit az őszinteség bánt 2011-ben az tehet egy szívességet! 😀 😀
  Lehet köpködni mindenféle nicknevek mögé bújva de azt nem szabad elfelejteni hogy a tükör nem én vagyok…én csak tartom azt 😀 és vannak albánok,akiknek amit a tükörben látnak az nem jön be. 😀 😀 😀
  Kellemes remegést!
  😀
  [url:932smamv]

  [/quote:932smamv]

  Jaj ne már. Megszóltak pár dolgot, ami mindenkinek szemet szúr, és akkor a hallgató/olvasó a hülye? Na, EZ a tipikus mentalitás, nem az, amit te írtál. Köpködésben úgy látszik, nem csak az olvasók jeleskednek, talán érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy akkor hogy is van ez?

  Alapvető igényességet bárkitől el lehet várni (most csak az interjú szövegezésére, helyesírására, stb. gondolok), arról nem beszélve, hogy az egyéb dolgok sincsenek maradéktalanul a helyükön. Persze, azon túl, hogy teszel/tettél a fiatalokért, azért nem csak ennyiből áll egy zenész által betöltött szerep.

 • Avatar d-khan szerint:

  Hell!
  Talán fel kéne nőni :D!
  Mindig meg mertem mondani a frankot és soha nem fogok beállni sem az egymást leszopó sem az egymást eltaposó hazai zenészek “díszes” táborába.
  Rengeteget segítek INGYEN fiataloknak és épp’ eleget tettem már eddig is mint zenész és mint booker.
  Ebben az országban aki igazat mond és adja önmagát az mindig nagyarcúnak volt,van és lesz is nevezve… :D.
  Az egész interjú egyébként őszinte és akit az őszinteség bánt 2011-ben az tehet egy szívességet! 😀 😀
  Lehet köpködni mindenféle nicknevek mögé bújva de azt nem szabad elfelejteni hogy a tükör nem én vagyok…én csak tartom azt 😀 és vannak albánok,akiknek amit a tükörben látnak az nem jön be. 😀 😀 😀
  Kellemes remegést!
  😀
  [url:rwetfxia]