Hot Beaver

– Jelenleg az Ektomorffal vagytok közös turnén már másodszor. Most is úton vagytok. Mik az eddigi tapasztalatok? Milyen a zenekar fogadtatása Európában?

Sexy: Abszolút jó! Én mindenhol úgy látom, nyitottak ránk, annak ellenére, hogy más jellegű zenét játszunk, mint a turné másik három bandája. A külföldiek nagyon könnyen elengedik magukat, hétfő este is tudnak bulizni, pedig másnap mindenki dolgozni megy, maximum kevesebbet isznak, mint pénteken. Másik érdekes dolog, hogy negyed 9-kor, amikor mi kezdünk, már ott van a közönség 80 százaléka és végignézi az előzenekarokat is, veszi a merchet (póló, cd) és szívesen beszélget a zenekar tagjaival.

– Ha már itt tartunk. Hogy sikerült ezt a turnét kivitelezni? Milyen kapcsolatban vagytok a headliner zenekarral?

Sexy: Már tavaly, az előző turné végén meghívott minket az Ektomorf erre a turnéra. Bejöttünk nekik emberileg és zeneileg is. 10 perc alatt beállunk, sosem játszunk többet, mint amennyi ki
van írva és szeretnek minket az emberek. Ilyen lehet egy jó előzenekar. Magával az Ektomorffal jó kapcsolatban vagyunk, keressük egymást akkor is, ha nincs éppen turné.

– A turné többi bandáját is bemutatnátok?

Sexy: Először is itt van az Arise in Chaos, ők Denverből jöttek, modern metált tolnak, nagyon jól zenélnek és jó gyerekek. Sokat beszélgetünk. Illetve a turné Co-Headlinere a Hemlock, akik egy kis család, több mint 20 éve tolják az ipart és Las Vegasból jöttek. Érdemes mindkét bandát megnézni a neten, mindkettő nagyon jó!


– Mi a különbség a hazai (ha beszélhetünk még ilyenről) és a külföldi turné között, véleményed szerint?


Sexy: Ami főképp különbség, hogy itt van az embereknek pénze és ideje is a zenére, szórakozásra.
Tavasszal a magyar turnén nagyon kemény volt azzal szembesülni, hogy szinte nem is tudtunk pólót eladni, mert a srácok nagy részének pont annyi pénze van, ami elég a belépőre, sokszor még italra sem jut. Alapvetően a klubok jobban felszereltek, nagyon szép catering van(délután svédasztalos reggeli, este főtt étel), rengeteg sör és üdítő, csokik, zuhanyzó, külön öltöző.

– Milyen helyeken játszotok? Milyen nézőszámok vannak?

Sexy: Változatos, van hogy kis klubban (100-200 fős), de van, hogy nagyobb, 4-500 fős helyen játszunk. Eddig a bulik nagy része sold out volt, néhányon volt csak kevesebb ember mint ami ideális. Tegnap (hétfőn) például 120 ember volt egy északi kikötővárosban (Bremerhaven).


– Miben vannak eltérések az egyes országok koncerthelyszínei között? Mennyire kíváncsiak az előzenekarokra az egyes területeken?

Sexy: Maximálisan vegyes. Van, hogy Németországban nagyon lepukkant helyen vagyunk, de olyan is, hogy Zágrábban egy fullos motoros kocsmában járunk. A közönség nagyon nyitott, simán táncolnak a Sour funky riffjére a halálfejes pólós metálosok. Szeretik a Hódot!

– Milyen érzés egy hónapon keresztül szinte minden este színpadra lépni? Mennyire kovácsolja össze a bandát úgy emberileg, mint zeneileg egy ilyen hosszú együttlét?

Sexy: Abszolút jó, és mindig is ezt akartuk csinálni. Kicsit néha fárasztó, de szerencsére a buszban jókat alszunk, meg igyekszünk minden földi jóval kényeztetni magunkat, ami egy kicsit feldobja az embert. Én például amikor tehetem, lazacot eszek ebédre, mert imádom, de ilyet csak út közben, pihenőben lehet pénzért venni. Vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl. mindig kell enni, fürdeni, wc-zni, amikor csak lehetőség adódik rá, illetve reggel és este szorgalmasan kell szedni a vitaminokat, ha nem akarsz lázasan feküdni a buszban.


– Valami jópofa turnésztorit megosztanátok velünk?


Sexy: Volt az első héten egy dayoffunk, amit nagy örömünkre Mosonmagyaróváron töltöttünk. Anyukám ott lakik, reggel 7-kor szóltam is neki, hogy akkor délután jövünk. Pálinka, májgombóc leves és paprikás krumpli volt a menü. Utána nagy röhögések, vacsorára egy kis sült hús. Másnap folytattuk a turnét, de szerintem ez a kis kiruccanás hatalmas töltést jelentett nekünk.

– De ne hagyjuk szó nélkül az októberben megjelent nagylemezt sem. A megjelenés óta eltelt egy hónap, ezalatt több kritikát is olvashattunk róla. Ti hogy érzitek, milyen a fogadtatása? Esetleg milyen pozitívumot/negatívumot hoznak fel a korong mellett/ellen?

Sexy: Eddig főképp pozitív kritikákat kaptunk a lemezre, talán az egyetlen negatívum az volt, hogy egysíkú az éneklés. Szerintem egy olyan debüt lemezt sikerült összeraknunk, amivel senki sem szégyenkezne. A 2 fő művet sok helyen kiemelték (Liberteen, Welcome to my Cradle), mi is ezeket tartjuk a zenekar igazi erősségének a már a kislemezen megjelent Feed the Machine/High Society ének és refrén központú dalaink mellett.

– Egy német koncertbeszámolóban írták, hogy van bennetek potenciál. Miben látjátok az erősségeteket?

Sexy: Talán arra gondolnak, hogy jó érzés hallgatni és látni a zenekart. Én legalább is erre tudok gondolni, mert a közönséget nagyon jó érzés látni ránk bulizni, illetve amikor felnevetnek a hülye poénjaimon. Tegnap például találtam egy műkezet, amit felemelek a levegőbe koncerten és bemondom, hogy „I wanna see your hands in the air” és sírunk a röhögéstől.



– A turnét három hazai – vidéki – koncerttel zárjátok. Vége is az évnek ezzel? Zárásul összegeznétek 2016-ot és megosztanátok velünk mik a terveitek 2017-re?

Sexy:  Pontosabban kettővel. Úgy érzem ezzel méltóképpen befejezhetjük 2016-ot, ami összességében több mint 60 koncertet, 2 klipet és egy lemez megjelenést tartalmazott. 2017-re is vannak terveink, de ezekről majd később. A tavasz az új lemez dalírásával fog telni, aztán begyújtjuk a rakétákat, de ez még legyen meglepi!