Iron Maiden – Itt vannak az album részletei

A napokban bemutatott The Writing On The Wall dala után itt vannak az Iron Maiden 17. nagylemezének részletei. A 10 számos lemez Senjutsu címmel szeptember 3-án jelenik meg. Az anyag felvételei, akárcsak a 2015-ös The Book of Souls esetében, a franciaországi Guillaume Tell Studio-ban lettek rögzítve. A lemez producere Kevin Shirley volt, a társproducer pedig Steve Harris. A lemezborítót ezúttal is Mark Wilkinson készítette.

Azért döntöttünk úgy, hogy ismét a franciaországi Guillaume Tell stúdióban vesszük fel a lemezt, mert ott nagyon nyugodt az atmoszféra. A létesítmény tökéletesen megfelel az igényeinknek; az épület egykor mozi volt, a magas mennyezetnek köszönhetően nagyszerű az akusztika. Ugyanúgy dolgoztunk, mint a The Book Of Souls albumnál, vagyis megírtunk egy dalt, összepróbáltuk, majd fel is vettük, amíg minden friss volt a fejünkben. Van néhány nagyon összetett dal az újak között, s ezeknél igen kemény melóba került, hogy pontosan úgy szólaljanak meg, ahogyan szerettük volna. Szerencsére Kevin Shirley producer jól meg tudja ragadni a zenekarunk lényegét. Nagyon büszke vagyok az eredményre, és alig várom, hogy a rajongók is hallhassák.” – mondta Steve Harris basszusgitáros

Mindannyian igazán izgatottak vagyunk az album miatt.  A dalok nagyon változatosak, és némelyikük eléggé hosszú. Van egy-két dal is, melyek teljesen eltérően hangzanak a megszokott stílusunktól, és azt hiszem, a Maiden rajongók meg fognak lepődni – remélem, jó értelemben!” – tette hozzá Bruce Dickinson.

Iron Maiden – Senjutsu
(Parlophone)

1. Senjutsu
2. Stratego
3. The Writing On The Wall
4. Lost In A Lost World
5. Days Of Future Past
6. The Time Machine
7. Darkest Hour
8. Death Of The Celts
9. The Parchment
10. Hell On Earth

Yokai EU / UK Tour 2022
szeptember 29.
Explosions Tour
szeptember 30.
VR Sex
szeptember 30.