Isatha – Megjelent az új lemezük

From Here To Beyond címmel megjelent a hazai, extrém folk metalos Isatha második albuma. Új lemezük dalait még Dauda Judit énekesnővel rögzítették, akinek a helyét 2019-ben Tóth Lianna (ex-Virrasztók, ex-Niburta) vette át.

Alapvetően extrém folk metalként definiáljuk a zenénket, mivel a népies dallamok mellett death metalos témákra és hörgésre épülnek a számaink. Ennek megfelelően nem kizárólag folk metal rajongóknak, hanem egyéb extrémebb metal stílusok kedvelőinek is ajánljuk a zenénket. A mostani albumon a magyar népies dallamvilág mellett megjelentek szláv dallamvilágból merített témaötletek is, a szövegvilág pedig gyakorlatilag a természettől kezdve a mondavilágon át az emberi érzelmekig mindenhonnan merít inspirációt.

Elég sokféle zenét kedvelünk, gyakorlatilag nincs két olyan tag, aki teljesen ugyanazt a műfajt hallgatná, ez pedig a zenénkben is megjelenik. A hozott témák is emiatt tudnak kifejezetten izgalmasak lenni, hiszen többször előfordul, hogy egyáltalán nem tipikus folk metal téma kerül a zenekar asztalára, amit végül ‘isathásítunk’.

április 03.,
május 04.,
május 05.,