Islander – A West Memphis-i hármak

Az amerikai alternatív metal banda, az Islander új egy kislemezes dalt adott ki Ritual Of Death címmel, amit a West Memphis-i hármak története ihletett.

1993. május 5.…három nyolcéves fiú kerékpározni indult szülővárosa, az arkansasi West Memphis körül. Másnap meggyalázott és megcsonkított, megkötözött meztelen testüket kihúzták egy patakból. A hatóságok mindent megtettek annak érdekében, hogy megtalálják, azt aki ezt tette. A nyomozók egy hónapon belül megtalálták a gyilkosokat, három tinédzsert, akiket azzal vádolnak, hogy sátánisták, mert olyan bandákat hallgattak, mint a Metallica, és Stephen King regényeket olvastak.

Ők a West Memphis-i hármak néven váltak ismertté. Az ezt követő elítélések és bírósági harcok figyelmeztető történetként szolgáltal a rendőröknek és az ösztöneikben túlságosan biztos ügyészeknek. Bár semmilyen tárgyi bizonyíték vagy indíték nem kötötte őket a bűncselekményhez, a tinédzsereket közzül kettőt életfogytiglani börtönbüntetésre, az ügyészség szerint a támadás vezetőjét pedig, halálra ítélték. Ezen kislemezünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet erre az esetre, mivel nemrégiben új DNS-tesztet hagytak jóvá ebben a 31 évvel ez előtt történt ügyben.

A Ritual Of Death egy dal az utolsó pillanatokat átélő fiúk szemszögéből, és még azután is. Imádkozunk, hogy ez az eset mielőbb békét és igazságosságot hozzon minden érintett számára. – olvasható a zenekar közleményében.

Palaye Royale Palaye Royale
május 29.
Sting Sting
május 30.