Jigokü – 26,31 forint a pedofília ára

kaleta címmel jelentette meg új dalának videóját a modern ipari groove metalos szegedi Jigokü. A Spicze Leventével (ex-Harmed, ex-Faminehill) készített közöd dalukban az elmúlt évek legnagyobb politikai pedofilbotrányára, a hazai igazságszolgáltatás részrehajlására és alapvetően a kormány botrányainak szőnyeg alá söprésére hívják fel a figyelmet. Talán még sokan emlékeztek (az ereszen való lecsúszáson kívül) az elmúlt évek egyik legnagyobb belpolitikai botrányára, ami Kaleta Gábor volt perui nagykövet nevéhez köthető. „Hősünk” számítógépén csaknem 19 ezer pornográf tartalmú képet és felvételt találtak gyermekekről. A bíróság végül felfüggesztett börtönbüntetésre és kicsivel több mint 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, ami után Kaletát csendben eltüntették a közéletből.

A dal korábban kiadott ADSR című dalukkal együtt egy kétdalos kislemezre került fel, ami a 26,31 címet viseli. Minderről így beszélt a zenekar:

Ezt a két dalt nagyon régen elkészítettük már, instrumentális oldalról 70%-ban biztosan készen voltak nagyjából 2019 utolsó negyedévében. A kislemez ötlete már 2020 elején megfogalmazódott, próbáltuk is rögzíteni, ahogyan csak lehetett, de sajnos a covid-para és egyéb problémák miatt csak nagyon nehézkesen tudtuk több részletben rögzíteni. Sajnálatosan többszöri próbálkozás után sem tudtuk kiadni a dalokat, ezért 2021 év végén elhatároztuk, hogy a feloszlás helyett teljesen a magunk kezébe vesszük a dalok rögzítését és kreatív produceri részei, (értsd ezalatt a sound designt és minden képi, adott dalhoz kapcsolódó kreatív tartalom gyártását.

Mindkét dal általánosságban ugyanazzal a képmutatással foglalkozik, a kaleta című viszont azt a konkrét dühöt is magában hordozza, amit a volt perui nagykövetünk elkövetett kormányokon átívelően, a jelenlegi kormány segítségét igénybe véve (kimenekítés és a munkaeszköz felhasználása bűnszervezet működtetésére)! Aki nem aranyhal, biztosan nem felejti el ennek a pedofilnak a botrányát, mosdatását és a vérlázítóan enyhe bírósági büntetését. Az EP címe, a 26,31 is innét származik, ugyanis ennyire jön ki, ha az 500 ezer forintot elosztod 19 ezerrel , nagyjából ennyit ér a magyar bíróságnak és közvéleménynek 19 ezer megrontott gyermek…

A dalban vendégszerepel Spicze Levi (ex-Harmed, ex-Faminehill) is, aki örömmel vállalta a felkérést; egyrészt mert régóta szeretnénk vele közös dalt, másrészt pedig kíváncsiak voltunk, hogy egy ilyen sötétebb számra mit produkál majd, és hát nem panaszkodhatunk.

IMRE FIA IMRE X SOLKYM IMRE FIA IMRE X SOLKYM
március 24.
Riverside Metal Fest Riverside Metal Fest
március 24.
Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.