Jinjer – Augusztusban érkezik az új lemezük

Augusztus 27-én Wallflowers címmel jelenik meg az ukrán extrém metal vonalas Jinjer új albuma, aminek első videójaként a Vortex nézhető meg. A dalról az alábbiakat mondta a banda:

A Vortex az első kedvcsináló és egyben az első dal és single, amit élőben játszottunk (Hellfest From Home 2021) az új albumról. Véleményünk szerint egyébként egy tökéletesen kiegyensúlyozott nótáról van szó. A történetet zenén keresztül meséljük el, és ehhez a videó remekül passzol.

Kreatív tekintetben mindig is jelentős céljaink voltak. Azon a napon, amikor a Jinjer már nem ér el újabb zenei horizontokat, véget vetünk a bandának. Csinálhatnánk azt, amit napjainkban a legtöbb banda csinál: vég nélkül klónozhatnánk korábbi albumainkat… de ezt soha nem fogjuk megtenni. Ehelyett ezúttal is egy olyan albumot írtunk meg, melynek érzelmi skálája a legkegyetlenebb agressziótól terjed a legbonyolultabb dallamokig és mindenkori munkásságunk legmelankólikusabb zenei megoldásáig. Úgy döntöttünk, felborítjuk az összes lehetséges stílus-korlátot, és nem foglalkozunk a korábbi album pénzügyi sikereinek fokozásával. A Wallflower zenei és vizuális tekintetben a régiektől eltérő album. Egységes banda szempontjából ezek a dalok az identitásról szólnak; emellett pedig igazolásai annak, hogy a Jinjer más, mint a legtöbb előadó, és rendben az, ha azt csinálod, amihez kedved van.” – mondta a lemezről Eugene Abdukhanov basszusgitáros.

Jinjer – Wallflowers

(Napalm Records)

1. Call Me A Symbol
2. Colossus
3. Vortex
4. Disclosure!
5. Copycat
6. Pearls And Swine
7. Sleep Of The Righteous
8. Wallflower
9. Dead Hands Feel No Pain
10. As I Boil Ice
11. Mediator

Tool, Brass Against
május 24.