Jorn Lande – Norvégiát szeretné képviselni az idei Eurovíziós Dalfesztiválon

Jorn Lande, aki rengeteg formációban megfordult már és Norvégia egyik legismertebb hangja, versenybe száll, hogy Norvégiát képviselhesse az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A Faith Bloody Faith szám hivatalos klipet is kapott, ami alább megnézhető. Január 16-án lesz a válogató, ahol kiderül, sikerül-e neki visszacsempészni a metal/rock zenét az Eurovízióba.

Sajnos Jorn Lande és csapata (Åge Sten Nilsen, Kjell Åge Hardtveit Karlsen és Eirik Renton)  a szombati Eurovíziós Dalfesztivál norvégiai előselejtezőjén nem jutott tovább. A vetélkedő után így köszönte meg a szavazatokat: 

Tegnap megrengettük a norvég MGP színpadát, és nagyon szórakoztató volt, hogy részesei lehettünk ennek a csodálatos és őrült cirkusznak! Nagyon köszönöm az összes szavazatot, és köszönöm mindenkinek a világ minden tájáról, aki szavazni akart, de nem tudott! Ezúttal nem jutottunk a norvég döntőbe, de lesz még egy esélyünk február 14-én, és készen állunk! Az ESC-nek (Eurovision Song Contest, magyarul Eurovíziós Dalfesztivál) több rockra van szüksége, és mi szívesen elhozzuk nekik!

Szereplésüket az alábbiakban láthatjátok.

Vinnie Moore Vinnie Moore
szeptember 26.
Liturgy, Áron Porteleki Liturgy, Áron Porteleki
szeptember 26.
IHE Slam Party IHE Slam Party
szeptember 27.
Eat Thrash Tour 2023 Eat Thrash Tour 2023
szeptember 29.