Karl Sanders – Érkezik Saurian ciklusának harmadik fejezete

Harmadik szólóanyagának kiadására készül Karl Sanders az amerikai death metalos Nile frontembere. Saurian ciklusának (Saurian Meditation -2004 és Saurian Exorcisms – 2009) újabb fejezete Saurian Apocalypse címmel július 22-én fog megjelenni a Napalm Records gondozásában. Lemezéről The Sun Has Set on the Age of Man dalának videóját tette közzé, melyben a vendéggitár virtuóz Rusty Cooley.

A The Sun Has Set on the Age of Man nagyszerű választás az album felvezetéséhez. Ez az új Saurian lemez nyitódala, filmzenei ihletésű és egyben hátborzongatóan hangulatteremtő. Hasonlóan egy sci-fi film nyitójelenetének partitúrájához, a dal bevezetőként szolgál a következő album fordulatokban gazdag utazásához. Elképesztő felidézi azt az érzést, amelyet közvetlenül azután kapunk, miután a nap lenyugodott, és ránk borul az éjszaka, tudatosítva az ismeretlen sötétségtől való ősi, evolúciós rettegést, azt már a korai történelem előtti ember pszichéjébe is bevésődött. Rájött, hogy vannak olyan dolgok az éjszakában, amelyek zsákmányul ejtik őt.

Ez a dal azért is különleges számomra, mert két kedves régi barátom, a Nile dobosa, Pete Hammoura ütőhangszereken, és vendégként a legendás gitárszaggató Rusty Cooley akusztikus szólókat játszik fel benne, ami egyben az első debütálása ezen a hangszeren.” – mondta dala kapcsán.

Karl Sanders – Saurian Apocalypse

(Napalm Records)

1. The Sun Has Set on the Age of Man

2. The Disembodied Yet Slither Among Us

3. The Evil Inherent in us All

4. Skull Fuck Ritual (Skull Breach Edition)

5. Nada Zaag

6. An Altered Saurian Theta State

7. Nihil Emplexus

8. Divergence: The Long Awaited Third Primordial Ascension

9. Mask of Immutable Self Delusion

10. No Creature More Deserving of Cataclysmic Annihilation

Piratefest Budapest
július 03.