Katla – Sálarsvefn – utazás egy sötét világba

Allt þetta Helvítis Myrkur (All This Damn Darkness) címmel november 13-án jelenik meg az atmoszferikus, melankolikus dark rockot játszó izlandi Katla második albuma, miről újabb előzetesként Sálarsvefn daluk videóját nézhetitek meg.

A Sálarsvefn úgy fordítható le angolra, hogy Sleep Of The Soul, maga a dal pedig a színtiszta gyűlöletről és utálatról szól. Eredetileg egy három részből álló hosszú dal harmadik darabja volt, a korábban bemutatott Villuljós pedig az első rész. Aztán ahogy haladtunk előre a felvételekkel, végül öt dalt kötöttünk össze egy pokoli komplikált mixben, amelyben végül a Sálarsvefn a sötét világba tett utazás negyedik állomását képviseli.

A klipben a The Witcher 3 videojáték The Nithing részéből is ismert ősi skandináv átok-rituálé jelenik meg, a ‘níðstöng’ (angolul: nithing pole).  Egill Skallagrímsson 13. századi sagájában szerepelt az, ahogy az ünnepelt költő (skald) és könyörtelen viking felállít egy oszlopot, levágott lófejjel a tetején, majd megátkozza Erik “Bloodaxe” Haralddson uralkodót és feleségét.” – mondja Guðmundur Óli Pálmason basszusgitáros, gitáros, énekes.

Powerwolf Powerwolf
június 04.