Total War Fest IV.

Egy rendhagyó rövid összefoglalóval jelentkezem, amely inkább a fesztivál hangulatáról fog szólni és nem arról, hogy a fellépő zenekarok milyen koncertet adtak (hangzás, színpadkép stb.) Most, hogy ezt tisztáztuk, vágjunk is bele.


Tulsadom

Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a Total War Fesztivál Körmenden, a Rába Park Szabadidő Centrumban. A fesztivál főszervezője ezúttal is a zalalövői Age of Agony zenekar volt, akik ismét egy remek nemzetközi fesztivált hoztak össze azok számára, akik az underground black, death és thrash metal terén mozognak. Ezúton is hatalmas köszönet illeti őket!


Mortal Strike

A rendezvény helyszínére pénteken 16:00 óra környékén érkeztem meg és ahogy vártam is, rögtön egy nagyon baráti és családias hangulatú társaság fogadott, az első perctől az utolsóig. Már csak ezért is megérte közel 200 km-t utaznom a szülővárosomtól.


Alcoholic Terror

A helyszínt úgy képzeljétek el, hogy adott egy nagyobb füves udvar, ahol egy, épületben a szervezőknek, fellépő zenekaroknak szállást is biztosítottak.
Az udvar sarkában kialakítottak egy zenekari sátrat és egy színpadot, ahol délutántól – hajnalig mentek a koncertek. Természetesen az udvarban különböző disztrók is képviselték magukat, mint pl. a Neverheard Distro is, ahol különböző relikviákat lehetett beszerezni, természetesen baráti áron.


Hell Eternal

Ha már szóba hoztam az árakat, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az egész fesztivál nagyon baráti áron mozgott. Itt nem csak a belépőre gondolok, hanem az étel-ital árakra is. Nem volt nagy választék, de aki megéhezett, választhatott hekket, főtt kolbászt vagy hasábburgonyát. Akinek ez nem volt elég választék és mást szeretett volna, annak be kellett mennie a városba.


Age of Agony

Az első nap főattrakciója a szombathelyi Sear Bliss volt, akik a kiírtakkal ellentétben kb. 1,5 – 2 órás csúszással kezdték meg a koncertjüket, mindez annak volt köszönhető, hogy a harmadik zenekar kb. az előbb említett időtartalmú csúszással kezdte meg a műsorát. De ez láthatólag senkit nem zavart, ahogyan az sem, hogy az időjárás is próbált keresztbe tenni a rendezvénynek. Szerencsére a viharnak csak a széle érintette a fesztivált.


Sear Bliss

A szombati nap is ugyanúgy zajlott, mint az első, azzal a különbséggel, hogy nem volt csúszás, ráadásul az időjárás is kegyes volt a fesztiválozókhoz. Délelőtt és kora délután szabadidős programként az emberek egy része a fesztivál területén maradt beszélgetni, inni. A másik fele ugyanezt a tevékenységet folytatta a városban. Természetesen olyan is előfordult, aki többet ivott a kelleténél, és ez a viselkedésén is meglátszódott. Aki ott volt a fesztiválon tudja, kire gondolok! 🙂 (Mellesleg ő nyerte pénteken a sörivó versenyt is).


KomoRRomok

A rengeteg pozitívum és kellemes emlék mellett egyetlen negatívumot tudnék csak felhozni a fesztivállal kapcsolatban, de ez sem a szervezők számlájára írom. Sajnos az általam legjobban várt koncert, azaz a lengyel Arkona fellépése elmaradt. Ha jók az információim az oka egyszerű és prózai (vagy inkább műszaki), még Lengyelországban lerobbant a csapat busza, így esélytelen volt, hogy időben Körmendre érjenek. Remélem pótlásra kerül az elmaradt koncert!

Összességében remekül éreztem magam ezen a két napon és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nyitott egy ilyen jellegű fesztiválra! Külön szeretném megköszönni a szervezőknek, a fellépő zenekaroknak, a disztrósoknak, hogy ilyen hangulatú fesztivált hoztak össze! Számomra a legerősebb pontja a családias hangulat volt, ami az egész fesztiválon tapasztalni lehetett.
Remélem jövőre ugyanitt folytatás következik!

A képek a Total War Fest Facebook oldaláról származnak.

augusztus 13.,
augusztus 16.,