Chaotic Harmony, Khan Abyss,Taste My Pain

Ritka alkalom ez, mert a hangosítást általában szidni szokták, hogy meg kelljen dicsérnem a helység hangosítását. Bizony ahhoz képest, hogy milyen szerény technikával vonultak fel a csapatok sikerült úgy kihangosítani, hogy mindenki jól hallatszott meg még egymást is hallották a zenészek, ahogy a nagykönyvben az meg van írva. Hiába, meglátszik az ha egy hangtechnikus maga is zenész volt, tudja kinek mi szokott fájni 🙂

Az első csapat az alig egy éve alakult Chaotic Harmony volt Székesfehérvárról. Nem jó érzés üres teremben elkezdeni, de mint a nagyok ők bizony elvonatkoztattak a közönség hiányától és belevágtak a Nightwish legjobb dalait felvonultató repertoárjukba. Feszesen, pontosan, ahogy azt kell az eredeti Nightwish hangzását nagyon jól felidézve. Na, erre azért gyűlni kezdtek a helyi rokkerek egyre nagyobb számban. Diána, a csapat „Tarjája” igen rutinosnak hatott magabiztosan és nagy élvezettel énekelt, és nekem az jutott eszembe, hogy ha jelentkezett volna a Nightwishbe amikor a Tarja helyett kerestek valakit, hát bizony nem lett volna esélytelen.

A Chaotic Harmony olyan jó kis hangulatot teremtett, hogy amikor a második csapat, a Khan Abyss fellépett, már kellően fel volt tüzelve a hallgatóság. A Wherewer you are Khan Abyss dal egy 9 perces rock ballada , gyönyörű lassú részekkel. Erre viszont rend szerint le szokott ülni viszont a buli. Hogy érzékeltessem a hangulatot, nos most erre is pogóztak 🙂 És igen hálás volt a közönség Richie 6 perces dobszólójára is, amit a koncert közepén elnyomott, ellenére annak, hogy ez a „látványossága” a dobosoknak egyre jobban kikopik a színpadokról.

A harmadiknak a nagykanizsai Taste my Pain lépett színre. Ők pont az 5 éves megalakulásukat ünnepelték. Kezdetektől fogva figyelem pályájukat, már a első években helyet szorítottak maguknak a magyarországi tresh metál társadalomban. Mára több tagcserén is átestek, de a csapat lelkét jelentő Major testvérek igen csak összerázták a bandát a jubileumi koncertre, ilyen összeszedettnek pontosnak és ütősnek még nem láttam őket, mint a tegnap. Repertoárjukban Slayer, In Flames feldolgozások mellett remek és színvonalas saját szerzeményeik vannak.
Összességében megállapítom, hogy a tegnap este egy rég látott kurva jó buli részesei lehettünk.

VDG

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.