Church Of The Dead – EP Lemezbemutató koncert

Church Of The Dead egy 2012-ben alakult old school death metal banda Helsinkiből. Tagjai Jukka Pihlajaniemi (ének), Kride Lahti (gitár), Antti Poutanen (basszusgitár) és Tommi Makkonen-Viheriälehto (dobok). Elmondásuk szerint zenéjüket leginkább jellemzi a death, punk elemek, a lendület és az elmaradhatatan sötét humor.

Church Of The Dead első anyaga a ‘Vol.1: Stay Out Of My Grave’ 2013 januárjában jött ki, úgyhogy az elmúlt két év alatt cseppet sem unatkoztak a srácok, idén immáron a negyedik kiadvánnyal a VOL.4 Meet Me In The Tomb című négy számos EP-vel jelentkeztek. Az eddig megjelent lemezekről tudni kell, hogy egy 6 részes egész alkotóelemeit képezik, és mindegyik külön történetet mesél el, kedvelik például a zombikat.A lemezbemutató koncertnek Helsinki egyik legkedveltebb metal bárja, a város szívében fekvő PRKL Club adott otthont, ahol már korábban is fellépett a zenekar. Még nem volt szerencsém hozzájuk, viszont érdekelt a banda, mivel zenész berkekben igencsak felkapott, számos pozitív visszajelzést kapnak zenészkollegáiktól, és a médiától is. Sajnos a várakozásomat kicsit alulmúlta a show, mivel a számok nem éppen úgy szóltak, mint itthon a lemezlejátszóban (ahol kellemes meglepetés ért), a sok ”tika-tika” hallatán nem volt könnyű különbséget tenni a dalok között.

Ami pozitívum, hogy a banda új, ennek ellenére a kiállás magabiztos (igaz, zenei múlttal mindegyikük rendelkezik), és a rossz hangzás ellenére sikerült megteremteni az underground hangulatot. Meg kell említeni Jukka Pihlajaniemi sokoldalú ”énekét”, technikásan váltakoztatja hanglejtéseit és ez sokat dob a számokon.
Nehéz megsaccolni mennyi ideig tarthatott a koncert, mivel hirtelen arra eszméltem, hogy már az utolsó rádaás számot játszák, amire a közönségnek is sikerül levetnie gátlásait.
 

Aki kedveli az extrémebb vonalat, annak érdemes megismerkedni a Church Of The Dead-del. Nagy volumenű újításokra nem érdemes számítani, viszont tökös death metalból, na meg horrorból nem lesz hiány.

 
 További képek a galériában.
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.
Hatebreed, Crowbar Hatebreed, Crowbar
június 17.