VII. Nightbreed Fesztivál 1.nap

Tavalyi évben voltam életem első Nightbreed fesztiválján, ami már akkor került hatodjára megrendezésre ezen név alatt. Az akkori hangulaton és új kedvenc bandákon felbuzdulva idén is ellátogattam a kétnapos rendezvényre, igaz, most csak az első napra. Immár 10 éve De Facto Gyula a főrendező, ha másért nem is, ezért jár neki egy dicséret. Délután háromtól kezdődtek a koncertek, a nép fele – ami mintegy 200 főt számol, abból legalább hetvenen a fellépő zenészek – a sörsátor alatt iszogatott, a másik fele meg még nem érkezett meg…

Első banda a számomra eddig ismeretlen Decadence, ha ironikus akarnék lenni, amit zúztak is dekadencia volt. Végig azon gondolkoztam, milyen heavy zenekarra hajaznak, de erre máig nem jöttem rá. Nem az egyéni hangzásukról lesznek megjegyezhetők, az egyszer biztos. Őket követte a Killing Art, ami mostantól egy új kedvenc, véleményem szerint jobbat zúztak, mint a később fellépő Agregator. Fogós riffek, a dalszöveget is lehetett érteni, ami ugye nem hátrány, lényegében a nap egyik legjobb bandájává léptek elő nálam. Azután a debreceni Autumn, avagy decemberben ősz, visszatérő banda, bár tavaly nem voltak, az instrumentális számaikon kívül, amik egészen megfogtak, a többi szám számomra közepes volt. Ezután jött két zkr, az Amadea és a Black Leaves, hasonló stílus, két óra alatt el is laposodott. Bár a soproni Amadea egész kellemes zenét nyomott, a női vokál is tűrhető és a másik énekes hörgése vitt egy kis színt a dalokba.

Őket követte a programtól eltérően a Vale of Tears. Nem kell őket bemutatni asszem, – jó ez a zenekar, olyan mint a többi –  dara. Az énekes próbált egy kis életet lehelni a még mindig nem éledező közönségbe, de aztán csak elérte, hogy 20an ugráltak a színpadon, a rajongói gyöngyszemekkel. Itt megjegyezném, hogy koncerten tűsarkúban rohangáló goth-ot ezidáig nem láttam, de most majd kiesett a belem a nevetéstől. Agregátor alatt az volt az érzésem, hogy a tavalyi produkciót látom egy az egyben, de még az énekes beordibálásai is ugyanazok, vegyesen nyomtak az új és a régi albumokról. És végre eljött a The Dethroners ideje, nálam a nap legjobban várt együttese és nap legnagyobb headbangje, bár szerintem legutóbb jobban szóltak. Utánuk a Gire, a másik nyakgyilkos banda, kár hogy nincs dobosuk, és a női vokál hiányában Nádak, ereket sem játszhatták el..fektettek Kábelt, Propagandát, Zöld zivatart, Eocént, a közönség is elégedetten pogózott. Aztán Tesstimony, amin épp szocializálódtam pár sráccal, nem ivászat céljából. A távolból hallottam azért őket, jó volt:) A jó öreg Christian Epidemicre vissza is értem. Az Tome Of Tearsről játszottak 4-5 számot, valamint egy nagyon régi Vad Imát és visszataps után egy Újjászületettet is..predictable. Az első nap zárása a Gate Of Darkness, erősen gyenge ének és dalszöveg jellemezte, zeneileg még el is ment. Az afterpartit nem tudom milyen volt, nem emlékszem.

A VI. Nightbreedhez képest gyengébbnek találtam, ettől függetlenül valószínűleg jövőre is lefixálom ezt a napot koncertezésre.

Yokai EU / UK Tour 2022
szeptember 29.
Explosions Tour
szeptember 30.
VR Sex
szeptember 30.