Turnényitány aranylemezzel
2017.09.29. Ady Endre Művelődési Ház, Miskolc
Szeptember 29-én a miskolci rock és metal kedvelő közönség az Ady Endre Művelődési Házban érezhette magát igazán otthon. A Leander Kills első koncertjét adta a Borsod megyei városban.


Egyedül érkeztem a diósgyőri helyszínre, mégsem éreztem magam elveszve. Az acélbetétes bakancsokban, zenekaros pólókat viselő fiatalok engem is megfiatalítottak, pedig nem vagyok öreg.

A kapunyitást követően a Kecskemétről érkezett Nova Prospect adott pörgős koncertet. Tőlük megszokott módon előkerült a buborékfújó, a hangosbemondó. Besnyő Gabriella, énekesnő hiperaktivitása már-már védjegye lett a koncertjeiknek. Elsőként a Ha félsz… című daluk hangzott el, ami megadta az alaphangulatát a koncertnek. A közönség is érdeklődve figyelte a négytagú zenekart.
Néhány örömittas fiatal srác a dalokat is meglepő határozottsággal üvöltötte, de olykor-olykor én is énekeltem a már ismert sorokat. Olyan szerzemények csendültek fel többek között, mint a Gemini faktor, a 2016-ban napvilágot látott Itt az idő, a Vészjel, a 333, az Amíg van benned élet.

A koncert végére arra lettem figyelmes, hogy az eredetileg moziterem megtelt, mindenki kíváncsisággal várta Köteles Leanderéket a színpadra. A szeptember 22-én megjelent Élet a halál után című lemezükről eljátszották az Egy hónapja nem láttalak, Vigyetek kórházba, Ha elmész és a Nem szól harang című dalokat. A hideg rázott, és megállapítottam, ez a srác még mindig tehetséges. Az éneklés és a tapsvihar nem maradhatott el ezúttal sem. A közönség egy emberként énekelte a dalokat a frontemberrel. A srácok nem teketóriáztak a színpadon, a másfél éve alakult zenekar első lemezéről hallhattuk a Te leszel a párom, a Szerelmetlen dal, Madár, Híd, Ketten egyedül, Este van és a Valami folyjon című szerzeményeket is. Még a Leander Rising időszakhoz is visszatértek a srácok pár dal erejéig (Csak te, Viharom tavaszom).
Leanderék az év elején a Dal című műsorban is helytálltak, ahol az Élet című dalukat adták elő. Ez nem csak a zsűrinek, hanem a közönségnek is tetszett, ugyanúgy mint Miskolcon. Továbbá könyveket is lopott a zenekar (Tankcsapda átdolgozás).

(fotó: Szűcs Árpád)

A zenekart az este folyamán Botlik Mátyás (Grenma) hangosította, akit már több alkalommal volt szerencsém látni/hallani, ahogy dolgozik. Meglepően szerény és alázatos srác, akinek szívből kívánom, hogy minél több tehetséges zenésszel, zenekarral dolgozzon együtt. Én biztosan figyelni fogom a pályafutását.
Vermes Andris, gitáros tavasszal érkezett a zenekarba, de a színpadon teljes összhang figyelhető meg. Együtt él a közönséggel, és a csapaton belüli összhang is szembetűnő. Teendőkkel teli évet tudhatnak maguk mögött, és az év még nem ért véget, az őszi turné most kezdődött csak igazán.
Érdemes figyelemmel kísérni a srácokat, mert a Leander Kills még csak másfél éve alakult, és sok van még bennük, amit nem félnek megmutatni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 8 nap alatt aranylemez lett a legújabb korongjuk, az Élet a halál után, amit a MOL kutakon bárki beszerezhet jutányos áron.
Turnenyitany_aranylemezzel
Írta:
jag
2017. október 10., kedd, 14:14
Facebook:
Mindent kaptunk semmiért… - 2017. március 17. - Szolnok, Váróterem
Koncertbeszámoló, jag @ 2017. március 25., szombat, 07:56
Leander Kills, Nova Prospect - 2016.08.25. Barba Negra Track
Koncertbeszámoló, jag @ 2016. augusztus 27., szombat, 14:35
Nova Prospect - Lépj ki az árnyékból (2009)
Kritika, thrashing @ 2009. március 8., vasárnap, 21:30
Koncertek
FEZEN Fesztivál 2019
július 24.,
MÁV Pálya
Neurosis, Yob, Negative Approach, Kowloon Walled City
július 24., 18:30,
Akvárium Klub
Iggy Pop, Cruel Hearts Club, Black Bartók
július 24.,
Budapest Park
Skunk Anansie, Holy Chicks
július 31.,
Barba Negra Track
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render