Spontán Metal
2008. július 5., Club Grabowsky, Zalaegerszeg
Öt fiatal zenekar, jutányos jegyár, kellemes szombat este. Nem hinném, hogy kell ennél jobb program egy hétvégi éjszakára! A zalaegerszegi Club Grabowsky-ban adott koncertet július 5-én a Khan Abyss, a Perfect Unity, a Darkland, a Morgue és a Catalepsy. Rég volt már nagyobb Metal buli Egerszegen, ennek megfelelően komoly érdeklődés övezte a koncertet és azt hiszem senki nem távozott csalódottan. Mindenki megkapta azt, ami jár.
A Khan Abyss nyitotta az estét nem sokkal 21 óra után. A hírüket már hallottam, meg a koncert előtti napokban a honlapjukról letölthető két dalt (Prana és Coffins Of Lead) is többször meghallgattam, de élőben most láttam őket először. Nem egyszerű zenét játszik a fiatal csapat, az biztos! A programjuk alapvetően feldolgozásokra épül (Porcupine Tree, Machine Head, Godsmack, Disturbed és Devin Townsend), ezek közé ékelődik a két, fent említett saját daluk. Lassabb és középtempós alapokon nyugszik a zenéjük, rengeteg töréssel, váltással, amire Szakács Lilla énekesnő tiszta témákat és üvöltéseket hoz. Ez utóbbiban Kinga (gitár) is segítségére van, ami töményebbé teszi a banda összhangzását, ilyenkor volt igazi ereje a zenének. Külön kiemelném a basszusgitáros Noémi és a gitáros Attila játékát, nagyon jól nyomták, ahogy egyébként az egész zenekar is. Pozitív első találkozás volt!

Khan Abyss

Aztán jött az a fellépés, amit az összesereglett közönség nagy része is várt: nem sokkal 22 óra után színpadra lépett a Perfect Unity, hogy abszolválja első koncertjét. A CD sokszori végighallgatása és az erre kapott sok pozitív kritika természetesen elvárásokat támaszt az emberben, de ilyenkor mindig ott motoszkál a kisördög a fejemben, hogy azért az első koncertek nem szoktak simán lezajlani (vagy csak ritkán). A műfaj Melodic Metal, női énekkel, vokállal, szintivel, ikergitárokkal, néha szaggatott, néha ezerrel tekerő dobokkal. Az Intro után robbanó Rebirth végére aztán kezdtek elmúlni a félelmeim, a következő Instinct-nél már a közönség is bemozdult, láthatóan mindenki jól érezte magát úgy a színpadon, mint a nézőtéren. Egyre kevesebb jele látszott az izgalomnak, pedig négyen is először álltak színpadon a bandából. Ezután egy lassú dal következett (Unforgettable), majd jött a CD talán legnagyobb sikerét arató címadó, a Passage To The Wasteland az elmaradhatatlan flamenco-betéttel , végül két újabb, már az EP után született dal a Cassandra's Homecoming és az Emotion's Mirror (nálam a Rebirth mellett ez a favorit) zárta a Unity buliját. Természetesen van még miben fejlődni, de első koncertnek nagyszerű volt!

Perfect Unity

A bázakerettyei Darkland koncertjét sajnos egyéb okok miatt nem láttam egészben, csak a bulijuk második felére értem vissza a terembe, így lemaradtam a Cradle Of Filth (Nymphetamine) feldolgozásról és a talán legjobb saját számukról, a Bűnhődésről. Nagyon jól szóltak és komoly energiákat mozgósítva nyomták a klasszikusnak nevezhető Gothic Metal-t. Az öt fellépő közül ők rendelkeztek a legnagyobb koncertrutinnal , ami miatt nagyon egyben volt a zenekar, értve ezt a hangszeresekre, a hörgő férfi énekesre és természetesen az énekesnő gyönyörű dallamaira is. Erős dalokat ír a zenekar és élőben nagyot is szóltak a Demo-n a hangzás miatt nem igazán érvényesülő gitárok is, nem is beszélve Szmodics Márta nagyszerű hangjáról! Ígérem, legközelebb pótolom a mulasztást!

Darkland

A szombathelyi Morgue volt nálam az este egyik pozitív meglepetése. Előzetesen annyit tudtam csak a zenekarról, hogy Death Metal-ban utaznak és hogy Szombathelyen több, jó hangulatú bulit is lenyomtak már. Saját dalaikban én két zenekar hatását éreztem erősebbnek, a korai Cannibal Corpse-ét és a Six Feet Under-ét. A bulin elhangzott dalaik közül nekem a Fájdalom sötét folyosója jött be leginkább, de a többi daluk is teljesen rendben volt (Káin Ébredése, Irányít Téged, Apokalipszis, Halott Rabszolga Embriók), nem is beszélve a Morbid Angel (Immortal Rites) és a Six Feet Under (The Day The Dead Walk) feldolgozásról! A banda optikailag is oké, főleg Offa az énekes viszi a prímet, de a hangszeresek is kitettek magukért. Nyílván voltak pontatlanságok, de kit mozgat, ha a közönség láthatóan élvezte a végig jó hangulatú koncertet! Még az út elején járnak a srácok, de van bennük potenciál. Csak így tovább!

Morgue

A Catalepsy már rutinos koncertbandaként lépett színpadra. Őket azt hiszem, senkinek nem kell már bemutatni, itt Zalaegerszegen mondhatjuk, hogy rangja van a fellépéseiknek. Nem ez a koncert volt a zenekar eddigi legjobbja, de azt hiszem ez betudható a késői kezdésnek és annak, hogy eddigre a közönség is enerváltabb lett az elvárhatónál. Játszottak a Desert-ről (Sighting The Dead Children, Grazing His Bones), voltak azóta született újabb dalok (The Chamber, Monster Of My Subconscious és Trauma), meg persze az elmaradhatatlan Morgoth (Body Count), Death (Pull The Plug) és a bulit záró Cancer (Hung, Drawn and Quartered) feldolgozás. Meggyőződésem, hogy a Catalepsy rövid időn belül megkerülhetetlen tényező lesz az itthoni extrém zenei színtéren, de addig is, aki tudja, kapja el őket élőben! Csalódás kizárt!

Catalepsy

A buliért köszönet a szervezőknek és a zenekaroknak, nagyszerű este volt! Rég nem voltam már olyan koncerten, ahol minden egyes zenekar fellépésére kíváncsi voltam. A megjelent közönség pedig nagyon jól nyomatékosította azt, hogy van igény olyan bulikra is, ahol csak fiatalabb, helyi bandák lépnek fel és nem gáz, ha nincs "húzónév" a plakáton!
Spontan_Metal
Írta:
tschaby
2008. július 11., péntek, 20:18
Facebook:
Machinery Of Hatred lemezbemutató - 2011.05.14, Zalaegerszeg
Koncertbeszámoló, butch @ 2011. május 17., kedd, 21:49
Chaotic Harmony, Khan Abyss,Taste My Pain - 2011. feburár 26. Keszthely, 512 Club
Koncertbeszámoló, Van der Graaf @ 2011. március 17., csütörtök, 12:04
Morbosidad Euro Command Onslaught - '09.11.16, Pécs
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. november 17., kedd, 10:19
Gore Fest @ Végállomás - 2009.05.09, Szombathely
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. május 12., kedd, 12:13
Dark Gothic Folk Night - 08 dec 5 Szombathely
Koncertbeszámoló, Van der Graaf @ 2008. december 7., vasárnap, 09:33
Real Music Fest V - 2008. október 14., Grabowsky Club, Zalaegerszeg
Koncertbeszámoló, Van der Graaf @ 2008. október 8., szerda, 10:21
Koncertek
Keep of Kalessin, Shade Empire, Malphas
június 23.,
Dürer Kert - Room 041
15 Years the Metal Mass
június 24.,
Barba Negra Track
The Flesh & Blood World Tour 2019
június 25.,
Barba Negra Track
Evolution Tour 2019
június 25.,
Budapest Park
Toto - 40 Trips Around the Sun Tour 2019
június 27.,
Papp László Budapest Sportaréna
Flogging Molly, Russkaja
július 3.,
Budapest Park
Rituals of Power European Tour: Phase II
július 3., 19:00,
Collosseum Club
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render