New Noise
Drünken Bastards / Concrete
A nyár eleji szezonban igencsak lasszóval kell fogni a korrektebb metal eseményeket, lévén a fesztiválok eléggé megfojtják a kis ,,halakat”, az emberek pedig a nagyobb eseményekre tartalékolnak – érthető módón. Ebben a vihar előtti csendben mégis találhat említésre méltó koncertet az extrém metal műfajokat preferáló nagyérdemű, ilyen volt a Drünken Bastards és a Concrete zenekarok fémjelezte New Noise est is, melynek a fővárosi Dürer Kert adott otthont.

A thrash / speed metal éjszakát a 2005 óta aktív, budapesti Concrete riffjei vezették fel. Az oldal lojális olvasói talán emlékeznek még rá, hogy 2007-ben a Stygian Shadows fesztiválon történő szereplésük már egyszer górcső alá került, akkor az elismerő szavak mellett egy apró negatívumról is szólt a fáma, méghozzá az énekes személye miatt érte szó a ház elejét. Ezt azóta sikerült áthidalniuk házon belül olyan formán, hogy az akkori gitáros állt a mikrofonállvány elé, ezt pedig szerfelett üdvözlöm. Ezen az estén egy taggal kevesebben álltak a világot jelentő deszkákon, az egyik gitáros hiányozhatott véleményem szerint, így egy gitárral dörrenhettek meg a First Attack EP-jük és a mostanság napvilágot látott Revelations of Perdition című nagylemezük dalai, illetve egy Sodom feldolgozás, valamint egy, a Toxic Holocaust tollából származó dal (War is Hell) is elhangzott. Összességében jól érezhette magát az egybegyűlt mintegy 80-100 fő.


Tizenegy óra magasságában kezdett mozgolódás látszani újra a színpadon, ez pedig azt jelentette, hogy a thrash / speed metalban utazó Drünken Bastards csap a lovak közé. Ismeretes, hogy a banda koncertjei igen jól szoktak elsülni, veleszületett képességről tanúbizonyságot téve tudják felspanolni a közönséget. A hangulat ezen az estén egy leheletnyit visszafogottabb volt, de így sem lehet panaszkodni, mivel a tagok mindent megtettek, a színpadot elhagyva a közönség soraiban tolták a jobbnál jobb szerzeményeket a 2007-es Posercrusher lemezről, illetőleg a tavalyi Horns of the Wasted albumról. Drünkenék is egy gitárral szólaltak meg, holott nekem az a meglátásom, hogy ezt a zenét két gitárral előnyösebb megszólaltatni lemezen és élőben egyaránt. Korábban két gitárral nyomultak a srácok, gondolom az a sztenderd, a mostani csak valami kényszermegoldás lehetett. A performansz élvezhető volt, a közönség sokkal jobban is beindulhatott volna, fogjuk az álmosságot a melegre és az olcsó sörre…
New_Noise
Írta:
Infam
2011. június 24., péntek, 17:07
Facebook:
VA - Split - Fantomania II (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. november 21., szombat, 17:33
Vorkuta / Abigail - Speed Metal Motherfuckers (split) (2007)
Kritika, haragSICK @ 2008. november 11., kedd, 09:54
Vorkuta & Woods of Desolation - Split (2008)
Kritika, haragSICK @ 2008. október 28., kedd, 09:47
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Drünken Bastards - Posercrusher (2007)
Kritika, haragSICK @ 2008. március 31., hétfő
Koncertek
Steel Panther, Atomic Playboyz
július 17.,
Barba Negra Track
Gothoom Open Air Fest 2019
július 18.,
Gothoom Open Air
Combichrist - One Fire World Tour
július 19.,
Dürer Kert
Nazareth
július 19.,
Duna-part, József Attila sétány
Necrophobic, Sin of Kain, 1914
július 21., 19:30,
A38 Hajó
Rocklegendák Mezőkövesden 2
július 21.,
Kavicsos-tó és Szabadidő Park
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render