Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #10

Körülbelül másfél hónapra raktam ki az első EP válogatást és már a 10. résznél járunk. Ezúton és köszönöm Armand-nak, hogy segített abban, hogy így felpörögjön a sorozat, meg abban is, hogy változatosabb legyen a felhozatal. Vágjunk is bele a jubileumi részbe!

Kruelty

Japán rohadt nagy metal ország. Azt viszont lehet kevesebben tudják, hogy milyen erős hardcore punk színtere van. A Kruelty pedig kiválóan összekeverte ezt a kettőt. Súlyos death és sludge metalba oltott hardcore-ja mocskos és beteges. Sötét menetelések 15 percben, amitől biztos azonnal elfelejti mindenki a kawai cosplayereket.

Dragged Into Sunlight

Ha az olyan nevek mint a Lord Mantis, a Coffinworm vagy esetleg a Primitive Man mondanak valamit, na akkor teljesen jó helyen jár a kedves olvasó. Viszont amit itt kapni fog az minden csak nem kedvesség. 8 évvel a Widowmaker után tért vissza a zenekar önálló hanganyaggal. Ők nem szaroznak mellék projectekkel vagy névváltoztatással a kísérletezős ötleteikhez, így ez a lemez is megint másabb picit mint az eddigiek. Ami összeköti őket továbbra a ultra sötét, morbid sokszor groteszk hangulat világ. Továbbra is a sludge, black metal és noise mezsgyéjén próbálják feltárni az emberi elme legeldugottabb bugyrait. A felsorolt zenekarok rajongóinak erősen ajánlott.

End It

Ha valaki azt mondja nekem Baltimore az első ami beugrik a hardcore és ez nem véletlen. Rengeted tehetséges fiatal zenekar került ki innen, az egyik ilyen az End It. Eben a pár percben prezentálnak egy olyan húzós, thrash-es ,crossover őrületett, hogy azonnal kapnám fel a gördeszkát úgy, hogy soha életemben még kezem ügyében sem volt.

Fluroide

Na ennél a lemeznél kicsit csalni fogok, ugyanis ez nem EP hanem LP, viszont semmivel nem hosszabb mint a Dragged Into Sunlight egy dala. Nyers energiával átitatott és túlfűtött érzelmekkel telepakolt, női acsargós powerviolance/grindcore, amiből a feloldozó dallamok sem hiányoznak. A hangzás mocskos és szinte hasítja a fület. Nasum, Napalm Death, Nosebleed, Rotten Sound csak pár név amik alapján már lehet is ráugrani.

Portrayal of Guil / Slow Fire Pistol

A hetedik részben ejtettem szót a Portrayal of Guilt-ről és már itt is a következő hangzóanyag tőlük. Noha ismét egy rövid split kiadványról van szó, de kijelenthetjük, hogy egyelőre megállíthatatlannak tűnnek számomra főleg, minőség tekintetében biztosan. Ezt a bemocskosult screamot szinte tökéletesen prezentálják, be emelve olyan metalos elemeket amivel egyszerre friss és súlyos, szinte csak szuperlatívuszokban tudok a zenekarról beszélni. Az már csak hab a tortán, hogy ezért ismertem meg a Slow Fire Pistol-t, ami a screamo klasszikusabb irányát viszi, viszont nem kevesebb minőséggel.

Downset Downset
június 10.
Flogging Molly Flogging Molly
június 14.
No Warning, Simulakra No Warning, Simulakra
június 15.
Comeback Kid Comeback Kid
június 19.