Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #17

Újabb hetet éltünk túl globális házi karanténunkban. Szerencsére az vehető ki, hogy elég jól tudunk alkalmazkodni a ki alakult helyzethez… igaz ez egyéntől függő. De, hogy még könnyebb legyen a “szobafogság“, 5 újabb remek kislemezt hoztunk el nektek EP sorozatunk 17. részében. És, hogy mire számíthattok? Kezdésnek egy kis hétköznapi utcai harc ökölnyi stoner riffekkel megtoldva. Majd némileg új felfogású progresszív doom merengés éjsötét istenkáromlással, amiket jó ízű, kozmásan füstös délies mocsárral nyomunk le a torkotokon… cum shot!

Killer Mendez

A Killer Mendez egy viharsarki (gyomaendrődi) street/metal/punk/core zenekar, akik 2015 óta nyomják nyers, az utca porából összegyűjtött, hétköznapi állapotokat bemutató zenéjüket és dalaikat. Februárban megjelent MENTES címet viselő EP-jükre 4 lendületes, energikus, zúzós dalt tettek fel erős modern metalos behatásokkal és szókimondó szövegekkel.

Smokechamber

A szingapúri heavy/stoner/doom trió Smokechamber első EP-jének három dalát leginkább a ’70-es évek nehéz füst felhői inspirálták. A hasonszőrű klasszikus doom vonalú zenét játszó Riffernaut működtetőjének, Mizar új mellékprojektjének dallamaiból folyamatosan döngenek a szikla keménységű hard rock / heavy rock riffei, amiknek hatásaira tüzes záporként hullanak ránk az enyhe pszichedéliával átitatott frissítő hatású (Monster Magnet, Planet the Zeus, Type O Negative) izom dallamok, melyek egy kellemes, 15 percnyi masszívan derékből kiinduló öreguras bólogatást eredményeznek.

Ockra

A svéd Ockra zenéje leginkább a progresszív doom, a piszchedelikus rock és az új hullámos inde rock kis zöngéiből tevődik össze. Infinite Patterns című debütáló EP-jükön épp úgy megtalálhatóak a sötét tónusú bánat doom hangjai, mint ahogy jelen vannak a lendületes rock vibrálásai és a progresszív atmoszféra kísérleti vonala. Mondhatni egy neo-progresszív doom zene az, amit játszanak, és ami leginkább a Mastodon, vagy a Neurosis vonalához lehet hasonlítani némi pszichedelikus folk – ambient hangulattal nyakon öntve.

Korihor

A Fülöp-szigeteki Korihor egy 1999-ben alakult balck metal banda, akik zenéjükben az ősi rituálék és a klasszikus fegete fém mágiáját egyesítik. Nevűket a mormon vallásból ismert antikrisztus után kapták, ebből is adódóan szövegeiket erősen átjárja a vallásellenesség és az istentagadás, káromlás légköre. Demo 2020 címmel ellátott 18 perces anyagukra 5 rideg, szentségtelenül fröcsögő szerzemény került fel, a ’90-es évek első black metal hullámának puritán hangulatában.

Mississippi Bones

Izmos kis southern/stoner/blues metalt játszik az Ohio-i Mississippi Bones. Hello Dali and more​.​.​. című új EP-jükre egy Soundgarden dal remek feldolgozása is felkerült, de két saját szerzeményükben is ott van az erő és az a jellegzetes délies hangulat, amit csak ez a fajta zene tud árasztani. Blues alapokra helyezett húzós mocsaras riffeik ereje pedig egy 600 tonnás vontató erejével vetekszenek.

augusztus 16.,
augusztus 26.,