Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #19

Eheti EP válogatásunk némileg eltér a korábbiaktól. Nem, nem újítunk, vagy hasonlóak, csak épp úgy alakult, hogy mostani ajánlóink három kollégánk tollából álltak össze. De ettől még ugyan olyan élvezetesen, és frissítően hatnak majd ebben a csodaszép karantén időben. Egy erősen groove centrikus nyitás után némi kis sétát teszünk az atmoszférikus sötétség világában, majd miután leporolhatjuk magunkról a halál áporodott leheletét, könnyed testmozgásként féregrágta koponyákkal focizunk. Kell ennél szebb?

Leponexx

Április 4-én nálunk debütált a köröstarcsai Leponexx zenekar friss EP-je. A három gitárral felálló csapat Nekünk Texas címet viselő háromszámos anyagán egyszerre hozza a modern groove-os megoldásokat és a hagyományos metal megoldásokat. Eszköztárukban megtalálhatók a melodikus death metal, old-school death metal és a black metal elemei is, de felfedezhetőek a modernebb műfajok, mint például a metalcore és a deathcore jellegzetességei.

(Sanyi)

Grieve

A finn Grieve az atmoszférikus black metal irányzat új üdvöskéje. Az első EP-jükön két dallal tartanak műfaji stílusgyakorlatot, mely során bizonyítják, hogy a korai Burzum lemezek megismerését sikeresen elsajátították. A hangszerkezelés értelemszerűen sokkal kifinomultabb, mint Vikernes korai anyagain, sőt a károgások között tiszta énektémák is felbukkanak. Aki csalódott az utóbbi Burzum anyagokban és visszasírja a ’90-es évek elejének klasszikusait, mindenképp tegyen egy próbát ezzel a két dallal!

(Andris)

Sijjin

A német old-school death/thrash Sijjin trió bemutatkozó Angel Of The Eastern Gate anyaga konkrét témák újrahasznosítása, leporolása helyett a nagy előd, a Morbid Angel klasszikus Altars of Madness – Blessed are the Sick lemezének korszakának szellemében prezentál öt dalt. Egyéniségre való törekvéssel nem találkozhatunk a dalokban, azonban elismerésre méltó, ha valaki ezen a színvonalon zenél. Azért a műfaj rajongói k ne habozzanak, ha szembejön velük!

(Andris)

Tyrant Goatgaldrakona

Eheti rovatunk másik hazai szereplője a szegedi székhelyű black/death metalos Tyrant Goatgaldrakona tavaly megjelent Marquis of Evil című két számos “förmedvénye“. Lédeczy Lambert és Hanyi Tibor az utóbbi időszakban zenekaraikkal (Mörbid Carnage, Cryptworm, Coffinborn) ráálltak az EP-k gyártására. Két dalos kislemezük mindenféle felvezető nélkül robban be, a minek pokolian gyilkos lendület a szűkre szabott játékidő teljes tartamában kitart. Külön kiemelem a gitárhangzást, ami a Tibortól elvárható kellemes, fület gyönyörködtető hangszíneket hozza. Szűk tíz perces tombolás, amit a két úriember zenekarainak követői semmiképp se hagyjanak ki!

(Andris)

Golden Blood

A Golden Blood egy egyszemélyes osztrák raw black/thrash metal projket. Az egész mögött egy Erech Leleth nevű figura áll, aki Cum, Coke & Blasphemy címmel ellátott debütáló EP-jén a pokol mocskát, bűzös ármányait és szentségtelen gyalázatait önti füleitekbe. Nyers, posvány és féregrágta metalos témáival 4 dalon keresztül egy bő negyed órás ámokfutást biztosít olyan bandák szellemében, mint a Midnight, a Watain, vagy a Dissection.

(Armand)

Nervy Nervy
március 26.
The Subways The Subways
március 27.
Distortion Tour 2023 Distortion Tour 2023
március 29.
Berserk Fest 2023 Berserk Fest 2023
április 01.