Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #30

EP sorozatunk 30. “ünneplésre méltó” fejezetén megint csak egy meglehetősen merész összeállítást kaptok, amiben reméljük, mindenki talál kedvére valót. Kezdésnek idegeink borzolásaként érkezik egy meglehetősen kísérleti jellegű zaj koncepció, ami után a klasszikus amcsi utcai harcos ökle döngöl a földbe, bele egyenest a délies blues groove mocsarába. Aztán jönnek hazai fiataljaink jönnek az őket érintő hétköznapi kételyeikkel és problémáikkal, amire rá erősítünk egy 3 perces mocskos grindcore punk darálással. Szóval, lesznek jó zenék.

Ölükörpü

Az Ölükörpü egy rideg, futurista noise doom done zenekar Azerbajdzsánból. Túl sokat nem tudni a formációról csak annyit, hogy zenéjük meglehetősen kísérleti jellegű experimentális szálakon mozog, amiben a zavaró, néhol idegeket borzoló zaj-effektjeik mellet feltűnnek némi folk, illetve üvegszerű kozmikus vibrálások hangjai. Persze, meg van ennek a rétegnek is a “szűk rajongói” köre, és én meg is hagyom nekik Üç EP-jük (ami ez évben már a második kiadványuk) eme kifinomult zene pátoszi fájdalmait.

Forced Neglect

Az amerikai Forced Neglect 4 dalos The Poison Of The Fang EP-jén zsigerből nyomja az arcunkba a ’90-es évek utcai harcos crossover hardcore thrash metalját. A banda 2016-óta létezik és eddig egy 2 számos demót és egy EP-t adtak ki agresszív lendülettel és töretlen szókimondó dühvel. Mostani anyaguk is hasonló vehemens gyalulással ad maximális élvezetet. Feszes riffeléseiktől 100 %-osan garantált a nyakficam, mint ahogyan az is, hogy újra meg akarod hallgatni az egészet.

The Naked High

Az erősen a délies blues groove-os ízeivel fűszerezett grunge-stonert játszó kanadai The Naked High zenekar még május végén adta ki Tap Into The Evil címet viselő hét számos EP-jét. Mocsaras, kozmás dalaikat hallgatva van némi Pantera, Down, BLS és egyéb jellegzetesen hasonszőrű banda hasonlat érzet, de ezzel semmi baj. Keményen oda nyomják füstös riffeiket, amelyek bármely bulin jelesre vizsgáznának. Igazi rendeck mocsok rajta minden egyes dal.

Norms

A budapesti Norms nevű anti-rockandroll hardcore punk formációval még az Orbán Népe válogatásanyagon találkoztam. Nos, a srácok azóta is azt csinálják, amit ott produkáltak. Erősen szókimondó, társadalom és generáció kritikus mondanivalójukat, amit szövegeik alapján a karantén időszaka ihletet, nem épp kifinomult, de annál agresszíven zajos, kaotikus népzenével támasztanak alá, ahogyan azt közel 10 percnyi, hát számos Háború és fű című anyagukon is teszik.

Hate for Humanity

Amilyen rövid olyan erőszakos az amcsi Hate for Humanity bemutatkozó demója. Összesen 5 nóta 3 perc 10 másodpercben. Ledarál, lerág, kiköp, kif.s, megaláz, ahogyan egy igazicuccnak kell. Demójuk dalai szinte átmenet nélkül, egy veszet harci gépként száguldanak át rajtunk és minél többször hallgatod (annak ellenére, hogy szinte már egy számnak hallod az egészet), van valami magával ragadó gyilkos bája.

június 19.,
június 30.,