Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #32

A helyzetre való tekintettel némi csúszással jelenik meg mai EP-sorozatunk 32. fejezete. Bocsi… meccsen voltam. Sorozatunk eme fejezetében a két számos EP-ké a főbb szerep, de azért lesz őrület bőven. Élvezzétek.

Killing Fields

A thaiföldi származású, 2006 óta aktív Killing Fields zenekar nyers és brutális eleganciával teszik elénk a ’90-es évek koszos thrash metalját. Bár a banda black-thashnek aposztrofálja magát, hetekben kiadott Death to Dictator anyagukon ennek nyomát maximum az ének károgásában érezni, amivel némileg a fiatalkori Mille Petrozza énekstílusával vonható párhuzamban. Ehelyett vannak durva sikálós riffek, vérbeli old-school sebesség és jókora politikai töltetek.

Bent Sea

Egy kellemes 2 perc 13 másodperces mazohista művel jelentkezett a death/grindcore Bent Sea projekt. Instagrind anyagukról nem igazán lehet sokat beszélni. Lényeg, hogy rövid játékidejükben ledarálnak, mint a sz.rt. De, ami igazán izgalmas, hogy Dirk Verbeuren (Megadeath, Abyssal Vortex, Cadaver, Geoda, stb) által 2011-ben összehozott projektjén most az extrém metal színtét színe javát sorakoztatta fel: Athenar (Midnight), Petri Eskelinen (Feastem), Jesper Liveröd (Nasum).

Kröwnn

Az olasz származású Kröwnn zenéjében továbbra is az ősi doom iskola tanításait követi. Két dalos TwinBlades EP-jük dalait mázsányi fiffekkel és epikus, néhol boszorkányosan hipnotikus atmoszférával tették tele, ami minden szabbatista hívőnek kötetező darab.

An Albatross

12 év után egy új két számos EP-vel tért vissza a Philadelphia-i avangt-garde noise / harcore / grindcore An Albatross. A banda Return of the Lazer Viking címet viselő agyagán egyfajta bizarr futurisztikus zajorgánum keretében tálalja dalait, amelyben jelent társadalmunk káoszát, és világunk felfordulását aposztrofálják elektro zajok és egyéb pszichedelikus hatású, nyugtalanítóan idegesítő kozmikus hangrobbanásoktól kísérve.

Grizzlor

A New Haven-i sludge/doom noise metalos Grizzlor egy izgalmaz, de annál betegben mondható történet hozott el Comped Into Obscurity EP-jén. A történet ős régi, és miről is szólhatna, mint minden sci-fi imádó álmáról, egy igazi földi invázióról, vagy inkább egy kozmikus “IBUSZ” utazásról, ahol is békés kis zöld idegenek jönnek hozzánk látogatóba, majd megszondáznak. Mindezt a tőlük megszokott kaotikus koszos sátáni zaj okádékukkal teszik.

szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,