Kicsi a bors, de erős – EP válogatás #33

EP sorozatunk ezen fejezetében fejest ugrunk a sötétségbe, a mágiába, koponyákból isszuk a vért és beste nőszemélyek előtt áldozunk. Most úgy alakult, hogy heti ötösünkben a gonoszságé és a bizonytalan félhomályé a lesznek a főbb szerepek. Élvezzétek a dögszagot!

Innards

A portugál Innards a ’80-as, ’90-es évek floridai régisulis death metal/grindcore éráját éleszti újjá, amihez olyan gitáros legendákat hívott segítségül, mint Frank Blackfire (Kreator/Sodom) és Kam Lee (Massacre, Mantas). Back From The Grave, Straight In Your Face anyagukra három zsigeri, belező horror filmek ihlette nóta került fel minden finomkodás nélkül, amin nem csak zeneileg érezhető a korszak hangulata, de a zenészek fanatizmusa is elismerésre méltó.

Goill

Az ír Goill egy annyira friss zenekar, hogy szinte semmit se tudni róluk. Na jó, annyit azért tudni, hogy veszet post-hardcore – hardcorepunk muzsikában utaznak. Hat tételes debüt-anyagukkal szép katonás rendben menetelnek át rajtuk, dalaikban felsorakoztatva a stílus minden vívmányait, amit igaz nem bonyolítanak túl, de a műfaj kedvelőinek kellemes dühöngést adnak velük.

Vaamatar

A Los Angeles-i raw black metalos Vaamatar duó Evil Witching Black Metal címet viselő bemutatkozó demóján jelen világunk megtestesült poklát tárja elénk. A zenekar nevét a betegség, a fájdalom és a szenvedés istennőjétől kölcsönözte és ez egyfajta vezérfonala is zenéjüknek, ami a BM kezdeti időszakába nyúlik vissza. Demójukra ősi démonokat megidéző négy velejéig gonosz dal került fel.

Spesimin

A Spesimin egy igazi kriptaszökevény thrash/punk/death trió Amerikából. Nem hiába, hisz demójuk címe is Born in the Crypt, amire öt mocskos hullazabáló (hullaalázó) nóta került fel a gyilkos thrash, puritán punk és a ’90-es évek death metal kaszabolásai közepette. Ha nyakid akarsz járni a dagonyában, a dögszagban, itt megteheted.

Marthe

A szellem, a föld anya, a tűz energiái és a fekete szenvedélyek hullámain tevékenykedő olasz egyszemélyes női doom/ deathrock Marthe az alagsori pincékbe vonszol le egy meglehetősen bizarr boszorkány szertartásra. Sisters of Darkness anyagán az ősi erők, hiedelmek, a nőiesség és a vad, szilaj, zord dallamok varázselegye ad egyfajta hipnotikus, terápiás érzést, amitől rögtön az Istennők kegyeiben akarod érezni magad. De ezt ki kell érdemelni… Hogy hogyan? Hallgasd meg epikus doktrínáit.

február 06.,
február 24.,
március 11.,