Knife

Black Leather Hounds [EP] (2020)

A Knife egy koszos hangzású black speed ​​punk metal banda Németországból, amint Laz a zenekar gitárosa és Benni Bronson énekes hozott létre a tavalyi év során. A két zenész korábban már játszott együtt és most úgy döntöttek újra egyesítik tudásukat egy őserejű szutyok zenét játszó bandában. Ez lett a Knife, amivel az március elején mindössze 200 darabos példányszámban adták ki Black Leather Hounds című bemutatkozó anyagukat kazettán.

A szalagra két dal került fel. A – oldalára a címadó Black Leather Hounds egy erős sebességű black, punk, rock’n’roll oltvány nóta, ami hallgatása közben olyan bandákat juttat szembe, mint a Turbonegro, Impaled Nazarene, vagy a Nefilheim. Lüktetésének van egy jó ízű és egészséges, első hullámos black metalos beütése, amihez egy nagyon jó Iron Maiden-es szóló is tartozik. Szinte parázsként tüzelik egymást a régisulis fekete riffek és a tradicionális dallamok.

A kazetta B – oldalára felkerült Sword Loser misztikus hangjátéka után a Motörheadbad ass” hagyatékát éleszti fel.  A rock’n’roll fűrészgép gitárok veszett orgiával búgják vészjósló dallamaikat, amik egy koncerten 100 %-osan beindítják a közönséget. A dalnak van egy laza, de mégis feszes üteme, mint a Venom korai dallamai, amiket egykoron a pokol kutyái vonyítottak a holdra.

A Knife harap, mint Hádész kutyája. Egy igazi underground fenevad, ami még csak most van születőben, de már az első marcangolása meglehetősen fájdalmas.

augusztus 13.,
augusztus 16.,