Rammstein
Rosenrot

(2005)
Avatar
2005. november 2.
0
Pontszám
6

A populárisabb rock-metál zenék közül a System of a Down és Rammstein-en kívül nem sok más zenekart kedvelek. Nos a SOAD új albumára még várhatnak pár napot a rajongók, ellenben a Rammstein-ével. Nem vagyok kifejezetten egy elvetemült Rammstein rajongó, inkább nyugisabb pillanatokban szoktam hallgatni zenéjüket. De milyen is lett ez a korong?

11 szám: 48 perc. A lemezt a maxiról már megismert Benzin nyitja, mely messze nem a legjobb szám, de már első hallgatás után megragadja az embert, gondolom, ezért is ezt választották a srácok a minicd-re. Ez után egy sor középtempós zúzda következik, sőt mondhatjuk, hogy az összes további számok ebbe a kategóriába tartoznak, de azért van még itt egy-két (ha nem is sok) érdekesség. Monumentális hatást kelt a Spring c. tétel, igazán kár hogy a zenekarnak van már egy Mutter c. száma is, arról nem is beszélve, hogy a Feuer und Wasser is ezt a szerepet tölti be.

Wo bist du talán egy kicsit lassabb, szintivel igen komolyan támogatott dal, csak ötlettelen. A lemezen szereplő Stirb nicht vor mir félig angol félig német nyelven előadott duett Sharleen Spiteri-vel, aki a Texas énekesnője. Te Quiero Puta! – spanyol nyelvű szám, még trombita is van benne, sőt az egésznek van egy enyhe latin beütése, világot ezzel sem vált a zenekar, de üde színfolt ezen a kissé szürke lemezen. A korongot a lassú, mindössze akusztikus gitárral és szintivel előadott Ein Lied („Egy dal”, wow) zárja.

Till ének teljesítménye sajnos elég egysíkú, mondhatjuk, inkább mesél, mint énekel, de gondolom, rajongók már megszokták, új Rammstein hívőknek meg éppen hogy az újdonság erejével hat, csak éppen az átlagos metál fejeknek unalmas egy kicsit a sokadik album után… A Reise, reise után azt hiszem, egy kicsit ötlettelenre sikerült ez a lemez, csak ugyanazt tudom mondani mint a hp-n a COB kommentben, hogy dolgozni kellett volna rajta még egy darabig. Másrészről úgy gondolom, hogy ha a zenekar nem a médiának és a tömegeknek próbálna megfelelni, sokkal erősebb dalokat írhatnának. Összefoglalva tehát: rajongóknak kötelező a lemez, mindenki más pedig inkább a Reise, Reise-t hallgassa.

Tool, Night Verses Tool, Night Verses
június 12.
Hell Vill #19 Hell Vill #19
június 13.
Bring Me the Horizon Bring Me the Horizon
június 16.