Non Opus Dei
VI: The Satanachists Credo

(2005)
Avatar
2005. november 20.
0
Pontszám
8.5

Teljesen elfogulatlanul álltam ehhez a lemezhez, semmit nem tudtam erről a bandáról. Csak hogy tudjuk, mivel állunk szemben: A zenekar 1997-ben alakult Lengyelországban, ez a 3. albumuk, mely ebben az évben már a második. Termékenyek (ebban az évben mindenképp), de ez nem ment a minőség rovására.

A „VI: The Satanachists Credo”-n szinte végig középtempós black metál hallható, egy-két gyorsabb, lassabb résszel megszórva. Rögtön az első dal elsöprő résszel indít, de pár másodperc múlva belassul, és ez nagyjából így is marad. Gyorsabb szám még a „Not Art But War”, mely a lemez egyik legérdekesebb tétele is egyben. Tulajdonképpen az összes dal olyan, mintha Mayhemék Grand Declaration of War fémesebb dalait vinné tovább. Ennek megfelelően az egész zene tele van disszonáns, kissé kaotikus részekkel, riffekkel szóval igazán dallamos részeket ne keressünk, azonban a számok a maguk egészében mégis szórakoztatóak. Érdekes dobolás hallható a „Kriegsgeschrei” szám alatt. Nem csak a szövegek szólnak gyűlöletről, a korong egésze elborult, ellenséges atmoszférát sugároz. A vokál illik ehhez a zenéhez, kétféle is van belőle, nagyrészt a magasabb black-es tónus, de itt-ott felbukkan death metálos ének is. A szövegek a sátánizmus, háború, pusztítás, gyűlölet témáit járják körül, ne keressünk meglepetéseket. Külön öröm, hogy olykor anyanyelvükön is hallhatunk néhány sort, pl. a Homo Galactica-ban, ami egyébként egyik kedvencem is.

Black metál lévén a hangzás milyensége szokott aggodalmat okozni, de itt bizony minden a helyén van, aki trú kására vágyik, az ne is próbálkozzon. Mayhem (Grand…, Chimeria(!) vonal), talán korai Kovenant híveknek nagyon ajánlott, de minden átlagostól eltérő, tovább megyek; experimentális fekete fém kedvelő gyűjteményében ott lehet.

A kiadó honlapjáról letölthető a Not Art But War (mp3) szám.

The Fission Tour The Fission Tour
február 24.
Dirty Honey Dirty Honey
február 29.