Edguy
Rocket Ride

(2006)
Dolmen
2006. január 21.
0
Pontszám
8

A 14 éve létező német Edguy sok emlékezetes pillanatról gondoskodott eddigi pályafutása alatt és nagy népszerűségnek örvend a power metal rajongók körében. A 2004-ben kiadott Hellire Club, hogy őszinte legyek, cseppet sem tartozik a kedvenc lemezeim közé. Így kicsit nehezemre esett elindítani a csapat idei Rocket Ride címre keresztelt művét. A korongot a Nuclear Blast Records jelentette meg és 11 dal hallható rajta. Valamint két bónusz dal a cd változaton a Fucking with Fire (The Hairforce One) című nóta, míg a Limited Edition változaton még a Standing in the Rain című dal hallható pluszban.

A Superheroes mini cd meghallgatásakor már észlelhető volt, hogy próbál a csapat nyitni és zenéjét változatosabbá tenni. Az album ennek megfelelően érdekesebbre, odafigyelősebbre sikerült legnagyobb örömömre. El kell ismernem a Hellfire Club lemez nálam nagyon mélyre taszította a csapatot, és bizony ez az ellenszenv bennem volt mikor a winampba kerültek a dalok. Azt is be kell ismernem elsőre nem sok esélyt adtam a lemeznek. Aztán felírtam egy mp3-as cd-re és a munkahelyen végighallgattam. Majd itthon már odafigyelve is végigrágtam magam a dalokon. Most már többszöri hallgatás után kezdenek tetszeni a dalok. Az album a 8 perces Sacrifice című dallal indul, itt-ott enyhe progresszív hatásokkal, jól megírt gitár témákkal és Tobias Sammet tipikus vokáljaival. Nálam nyerő ez a szerzemény. Az ezt követő Rocket Ride egyszerűsége hihetetlen, mégis duzzad az erőtől a nóta. A csapatnak sikerült úgy belevinni új hatásokat zenéjébe, hogy megmaradjon a tipikus Edguy hangzás is. Ez a lemez szerintem több, mint egy metal lemez és ez csak hasznára válik a zenekarnak. Még jobban előtérbekerült a zenekar dallamosabb oldala, sőt AOR hatások is hallhatóak például a Save Me című szerzeményben. Nekem ezek a változások nagyon bejönnek, és az a véleményem, hogy rengeteg jó pillanata van a korongnak. Említhetném például a Wasted Time, The Asylum és a Catch Of The Century című dalokat.

Az Edguy lemeze semmi különlegeset vagy eddig nem hallott dolgot nem tartalmaz. Mégis nagyszerű szórakozást nyújt a délutáni sziesztákon. A csapat rajongóinak nem kell megijedni ez egy hamisítatlan Edguy lemez az elejétől a végéig. Ajánlom hát a lemezt a dallamos power metal és heavy metal kedvelőinek.

Nox Mortuorum Nox Mortuorum
december 01.
The Dead Daisies The Dead Daisies
december 02.