Skewered

Skewered (2012)

Elég kevés információt kaptam a zenekartól, mindössze egy fénymásolt borító, írott CD és A4-es lapon néhány alapvető adat állt rendelkezésemre.
Már a borítóra ránézve a Cannibal Corpse Bloodthirst lemeze ugrott be. Igaz itt nem egy torszülött szerepel, de a helyzet eléggé  torz 😛 Nos  nem kellett felmennem a padlásra, és leporolnom a jósgömbömet, ugyanis a zene valóban a CC – Aborted kistesója.
De ne szaladjunk előre, pár dolog a zenekarról. 2003-ban alakult Írországban, és 2 demo után ez a zenekar nevével azonos című debüt lemezük.  Ennyi infó-morzsát találtam róluk.

Hát a srácok nem gondolkodtak epikus, lírai számokban, az egyszer biztos, bár nem is vártam mást: 13 db, max 3 perces tétel szerepel a lemezen, bő 32 percben. Már a kezdő Contaminated-ben fél perc után rákapcsolnak magasabb fokozatra.
De a folytatásban is váltakoznak a közepesen gyors részek a még gyorsabb tekerésekkel, néhány lassabb részt is néha beiktatva. Itt figyelhető meg leginkább, hogy mennyire súlyosan, töményen, mégis tisztán szól minden! Igaz ez valamilyen szinten alapvető követelmény is a stílusban.
Ez a legnagyobb erénye a lemeznek. Sajnos igazán pozitívat nehéz lenne kiemelnem. A fentebb említett tételeken kívül a címadó szám elején levő “gitártekerés” érdekes, bár ez sem újszerű. Azért érezhető, hogy törekedtek minimális változatosságra (minimális, hiszen ez egy eléggé kötöttt stílus, amiből messze nem kívántak kitörni Ők sem): rövid “filmes” bejátszás a Wretched-…ben (bár ilyent tucatszor hallhattunk már, pl az Abortedben is), kisebb basszer-szólók, vagy az Ordained…-ben a háttérben gore-os röfögés. Apropó ez viszont furán lett lekeverve, bár lehet szándékos. Olyan, mintha külön lett volna felvéve, legalábbis eléggé a háttérben szól, picit zavaró, először nem is tudtam mit kéne hallanom… Amúgy az öblös, mély hörgéssel semmi gond, korrekt.


Összességében eléggé középszerűnek számít ez a debüt, pláne a mai dömpingben, de bemutatkozó lemeznek tökéletes. Legnagyobb gond, hogy megy a darálás bőven, de emlékezetes témákból szinte alig-alig van. Ezen van mit fejlődni, mert most “csak” a súlyosságuk a legnagyobb erényük! Egy próbát azért mindenképp megér, bár nagy meglepetésekre ne számítson senki!
A lenti 2 link segíthet eldönteni, mire is lehet számítani, márha a borítóból nem találta ki az erre tévedt gyanútlan Olvasó…szeptember 26.,
október 02.,
október 03.,
október 16.,